reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

krewetka wg mnie to alergia pokarmowa (szczególnie śluz w kupce na to wskazuje).Może być uczulona na mleko lub inne pokarmy,a nawet gluten.Nadia miała te same/podobne objawy,szczególnie boleści brzuszka w nocy,wybudzanie się z krzykiem,wzdęcia,zaparcia itp.Oczywiście muszą zrobić inne badania,żeby wykluczyć np.robaki.Podejrzewam,że jak nic nie wykryją,to skierują do szpitala na szczegółowe badania.Najlepiej jednak udać się do gastroenterologa,on wtedy pokieruje i zadecyduje co dalej.
Alergia pokarmowa jest okropna,to nie tylko wykwity skórne,ale właśnie boleści brzuszka,zaparcia,biegunki,niespokojność w nocy (właśnie przez te boleści).Uczulone pokarmy mogą uszkadzać jelita i narządy wewnętrzne:-(Nadia przed każdym jedzeniem musi brać tabletkę "odczulającą",u nas w Polsce niedostępne i sprowadzałam z Włoch (na receptę),bo na dużo pokarmów jest uczulona,ostatnio wysypało ją po soji:eek:

reklama
Agnieszka tylko dieta jej się nie zmieniła, czy to możliwe ze tak nagle się ujawnia? mleka ostatnio nie pija wiec to chyba nie to

Może tak być,bo Nadii zaczęło się ujawniać po roku.wcześniej na początku miała skazę białkową,ale przeszło.Czasami jakiś alergen potrzebuje dłuższego czasu,zeby nastąpiły objawy i może to być wewnątrz organizmu,więc tego nie widać gołym okiem (Nadii po badaniach wyszedł przewlekły stan zapalny jelita od alergenów niewiadomego pochodzenia) i tak samo dużo czasu trzeba,zeby objawy ustąpiły, np. po mleku to min. pół roku,a mleko jest wszędzie,jeśli weźmiesz jakikolwiek produkt,to w składnikach jest mleko albo laktoza,to samo jaja itp. Dużo jest tych alergenów,ciężko stwierdzić co uczula.Testy alergiczne ujemne nie wykluczają alergii.Jeśli nie alergia,to mogą być jakieś robaczki,ewentualnie układ pokarmowy niedojrzały jeszcze,nie sądzę,zeby miała jakieś inne choroby układu pokarmowego.
Ogólnie ciemne kupki są niepokojące,bo jeśli nic nie jadła takiego,co mogło zabarwić kupkę,to mogą świadczyć o chorobach jelita albo krwi w kale:-(także zrobisz badania,to będzie coś wiadomo.Wszystko trzeba sprawdzić
Ogólnie współczuję,bo wiem co to znaczy i jak dziecko się męczy i cierpi.

krewetka, dobrze, że robisz wszystkie badania. mam nadzieję, że uda się ustalić przyczynę bólu brzuszka u Lilki i nie będzie to nic poważnego

kurcze no nie wiem co to jest pawciu nie kaszle nie ma katarku a od wczoraj ma goraczke tak od 37,5 i rosnie az do 39 jak dam leki to spada
boje sie jutor pojde z nim do lekarza a moze miała któras tak z was

reklama
Do góry