reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Maszynka i bzzzz ;-) Kubie chyba obetne bo też się drapie, a ma włoseczki 2cm i niezbyt gęste

Nikitka ciachaj Kubulkowe włosy, ja tak się bałam obciąć Cypka, bo myślałam, że łyso będzie wyglądał, ale okazało się, że całkiem ładnie mu, no i już się tak nie poci.

Nikitka ciachaj Kubulkowe włosy, ja tak się bałam obciąć Cypka, bo myślałam, że łyso będzie wyglądał, ale okazało się, że całkiem ładnie mu, no i już się tak nie poci.
W połowie czerwca objechalam go na zero, był łysiutki jak jajko:-D Wyglądał śmiesznie, a jak mu odrastały takie sterczące kilkumilimetrowe to całymi dniami się chichrałam taki pocieszny był:-D:-D:-D Teraz ma takie 2centymetry i jest mega przystojny;-)

Nikita, obcinanie włosów na zero na pewno ich nie wzmacnia.

Ja Agusce poidciełam przedwczoraj wlosy bo strasznie sie pociła. Wyrównałam tył tak do karku, i troche grzywke....Ale grzywke musze jeszcze poprawic bo krzywo na maksa obcięta ;)

A co włosom za różnica czy zero czy dwa milimetry? Przecież pod skórą jeszcze kawałeczek włosa jest i cebulka. Czym dłzsze włosy tym wieksze obciążenie dla cebulek i tyle. A ja jechałam na zero bo najłatwiej mi było żeby równo obciąć;)

laski mam do was pytanko czy waszym synką tez jeszcze jajeczka wedruja bo mojemu tak i nie wiem czy mam sie nieniepokoic
i odciagacie napletek malucha
ja staram sie tak ale pediatra powiedziała zebym tak nie robiła
i co myslicie zebym wybrała sie z nim do chiururga dzieciecego
prosze pomozcie

ja już od dłuższego czasu nie odciągam, ale widzę, że nie ma takiej potrzeby;)
co do wędrujących jąder to wydaje mi się, że jeśli zstępują, to chyba nie powodów do obaw. Sama nie wiem czy u nas też jeszcze wędrują, muszę poobserwowac...

laski mam do was pytanko czy waszym synką tez jeszcze jajeczka wedruja bo mojemu tak i nie wiem czy mam sie nieniepokoic
i odciagacie napletek malucha
ja staram sie tak ale pediatra powiedziała zebym tak nie robiła
i co myslicie zebym wybrała sie z nim do chiururga dzieciecego
prosze pomozcie

to czemu to robisz skoro lekarz kazała CI tego nie robić?? chcesz dziecku krzywdę zrobić???
nie powinno sie codziennie odciągać ale mega rzadko.. tylko w zasadzie ze dwa razy w roku.. jak wszytsko funkcjonuje to nie ma potrzeby ingerencji...
co do wedrujących jajeczek.. do jakiego czasu maja prawo wędrować ale po tym czasie powinny zstąpic do moszny i tam pozostać.. poszukaj w necie do kiedy zstepują do moszny.. jak Pawełek już osiągnął ten czas to idź do chirurga...

edit: pierwszy akrtykuł z wyszukiwarki:
Niezstąpienie jąder (wnętrostwo)
dośc sensowny...

radze po jego przeczytaniu udanie się do lekarza... jesli Pawełek nie ma jednego lub obu jąder w mosznie.... bo jesli są a się przesuwaja to nie są wedrujące jąderka... to jest fizjologia

Ostatnia edycja:
Witam
Stęskniłam się za tym forum , no to wracam :)
wracam z pytaniem
Mój Syn chudziak 9700 kg mierzy 75 cm . Sądze ze to trochę mało , zwłaszcza ze nie urósł od paru miesięcy.
mając 9 miesięcy mierzył 74 cm ( o ile dobrze go zmierzyłam i był na 50 centylu) , teraz jest na 3 centylu ...
Nie bardzo wiem co robić , mieszkam w UK a tu wszystko jest normalne....
Możecie mi jakoś pomóc ? Coś doradzić ?

Ostatnia edycja:
reklama
odnośnie włosów
to jak kupiłam maszynkę
517jXBuODfL._SL210_.jpg

i już 2 razy obcięłam Synkowi włosy
muszę jutro znowu mu je obciąć , ale On się maszynki panicznie boi , nie wiem jak to wyjdzie tym razem

Odnośnie odciągania u chłopca
mój mąż Synka kąpie i delikatnie naciaga ,tak aby dobrze go umyć
trzeba byc bardzo ostrożnym , bo naciąganiem można dopowadzić do mikro urazów a z tego to mogą być juz powazniejsze konsekwencje

Mam filmik o tym na chomiku :
[video]http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/Dziecko/Stulejka+-+jak+rozpoznawa*c4*87+*2c+jak+postepowac,315632226 .flv[/video]

Do góry