reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
super dziewczyny, że Wasze maluchy takie kumate :)
nataliak moja Nadia też na nie wolno reaguje - jak coś majstruje albo chce sięgnąć np. po pilota do tv to odsuwa rączkę, ale jak nie patrzę to i tak majstruje dalej :p
alcia1 gratki! teraz pójdzie z górki :)

no to ja się pochwalę, że Nadia wczoraj prawie co wstała :szok: podraczkowała do krzesełka/bujaczka z FP i bawiła się zapięciem. Po czym wstała na nóżki, tylko się nie wyprostowała - zrobiła jakby mostek na prostych nogach. Uważam to za sukces bo dopiero co 6ego marca zaczęła raczkować :) a no i jej ulubioną zabawą jest przełączanie kanałów :) lezie do dekodera i wciska guziczki - podnosi główkę i patrzy na tv czy się przełączyło :p

Nataliak, fajnie,ze się słucha, nasz śmieje się, jak mu coś zabraniam i dalej robi swoje.. mam nadzieję, ze mu to minie..
Marzena wow to super, zaraz bedzie chodzić przy meblach:tak:
alcia gratulacje :)

mój też słucha, zawsze mówię 'nie wolno' jak próbuje upychac zabawki albo smoczka z łóżko i wtedy mi oddaje, reaguje już na słowo 'daj',
bije brawo, robi papa, daje buzi i robi noski-eskimoski, robi indianina komuś i sobie;) i pokazuje rączką zegar, kwiatuszka i światełko, poza tym robi coś śmiesznego ze smokiem albo paluszkami: jak ma smoczka w buzi, to tak szybko nim porusza i wydaje przy tym dźwięk 'lololo', jak mówię 'bach nóżkami', to kładzie się na plecach i rzuca, a właściwie kopie nóżkami w łóżko i oczywiście wszystko z łóżeczka wyrzuca na podłogę krzycząc 'baaa'

Na marcela ''nie wolno'' dziala jak plachta na byka , wstaje i siada z lezenia drepcze przy meblach laduje sie na meble ale dalej nie raczkuje tylko nablyszcza kafel!!!!!

Wczoraj nasz syneczek sam sobie usiadł! W końcu się doczekałam!!!!!!!!!
:-D
Gratulacje:-)

Kuba na nie wolno róznie reaguje - jeśli jest sam np. na podłodze to patrzy na mnie i się śmieje, a potem zaraz robi to samo. A jak jest u kogoś i ktoś mu coś zabierze i powie nie wolno to jest krzyk i płacz wniebogłosy:eek:

Nikita ja nie zabieram od razu. 3 szanse daję, czyli 3 razy powtarzam poważnym tonem i jak przy 4 razie znów to samo to wtedy zabieram, albo odsuwam go dalej i podaję jakąś zabawkę.
Tomka najbardziej śmieszy jak mówię nu, nu i kiwam palcem :-p

Nikita ja nie zabieram od razu. 3 szanse daję, czyli 3 razy powtarzam poważnym tonem i jak przy 4 razie znów to samo to wtedy zabieram, albo odsuwam go dalej i podaję jakąś zabawkę.
Tomka najbardziej śmieszy jak mówię nu, nu i kiwam palcem :-p
JA też tak robie, a "u kogoś" miałam na myśli swojego ojca, on go np. sadza na stole i po chwili z krzykiem "nie ćia" zabiera mu z buzi gazetę, widelec, czy co tam.

reklama
Do góry