reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

mój dziec zaczął zapuszczac sie w inne rejony niż pokój, a jak to robi? bo nie raczkujemy......siedząc ciagnie kuper po sliskiej podłodze albo przyjmuje pozycje do raczkowania i raczkami ciagnie reszte... ale jaka zadowolona fiu fiu......przedpokój ubóstwia :)

Moja Julka tak robiła...;-) ona niestety nie raczkowała,wolała właśnie tak ciągnąć pupe po podłodze ;-)
...
Dziś w końcu po 3 tygodniach odebrałam wyniki badań Nadii,a miała robione IgE całkowite + panel mieszany
IgE nie ma:confused::-(.Do wyników dołączona była karteczka: :-(Prosimy o pilny kontakt z laboratorium w dniach pon.-pt i numer telefonu:-( No i nie wiem o co chodzi,a muszę czekać do poniedziałku :-( Pozostałe wyniki: Nadia uczulona jest na:olcha,brzoza,leszczyna,bylica,mniszek lekarski,babka lancetowata,kot,świnka morska,chomik,królik i dwa rodzaje grzybów i pleśni(nazwy po łacinie):-:)-:)-(a nie robiłam jeszcze badań na alergię pokarmową :-(ehhhhh....znów w przyszłym tygodniu wizyta u alergologa ,bo coś trzeba z tym zrobić.Badania były przeprowadzone z surowicy krwi.

Ostatnia edycja:
reklama
a my dziś byliśmy w por. oceny rozwoju na kontroli, Tomek waży 8600, obwód główki 43 cm, klata 49 cm :-)
wzrostu nie mierzą :-p
młody ma przepuklinę pępkową i baaardzo słabe mięśnie brzuszka, oprócz tego lewa stopa wpada mu do środka, jak staje, no i lekarka usłyszała jakieś szmery na serduszku, trzeba będzie do kardiologa się przejść..
oprócz tego dziś wyjatkowo na wariatkę trafilismy
pyta ile dziecko ma
ja: 9 mies.
ona: robi pa-pa?
ja: nie
ona: a kosi kosi?
ja: nie
ona zdiwiona: jak to ? ma 9 miesięcy i nie robi?
ja: no nie robi, ale za to buzi daje i piątkę przybija
ona nadal zdziwiona..
potem pytała jeszcze czy łączy sylaby, a ja jej na to ze mówi tylko mamamamamamamamama :-D

mam pytanie ile razy byłyście na sprawdzaniu bioderek?
I jeśli nie byłam tym drugim razem jak dziecko ma 5miesięcy to jest sens iść teraz? bo zapisałam małą do ortopedy ale nie wiem czy ona już nie jest za duża?

aga - uśmiałam się z Twojego opisu wizyty :-)
ale z tymi słabymi mieśniami to mnie zaskoczyłaś, Tomuś taki sprawny jest...

usg bioderek mieliśmy tylko raz. Pytałam się czy drugi potrzebny i zarówno nfz jak i lux med powiedzieli, że nie trzeba???

Stasiek - nie robi papa (żegna się inaczej zawsze tak samo) ani kosi, kosi za to od kilku dni jak chce coś albo kogoś przywołać wyciąga łapkę i otwiera ją i zamyka i woła tak specjalnie "a!" Generalnie niestety nie jest jakimś orłem w powtarzaniu tego co usiłujemy Go uczyć :confused: robi po swojemu... mądry chłopak :tak: będzie miał swoje zdanie :tak:

Agnieszka - to zostają Wam do hodowli rybki i patyczaki ;-)
trochę tych alergii Wam wyszło...

Ostatnia edycja:
Chrupcia Nadia też nie robi papa,ani kosi-kosi,nawet te zabawy jej nie interesują.I też krzyczy specjalne "a" jak chce kogoś zawołać;-)

Aga Ty byłaś na bilansie 9-miesięczniaka,my na taki idziemy 2 marca:-)
nie, nie my mieliśmy kontrol w poradni oceny rozwoju, do której Tomek od urodzenia chodzi, co podejrzewali hipotrofę, to chcą go teraz do pierwszego roku doglądać
aga - uśmiałam się z Twojego opisu wizyty :-)
ale z tymi słabymi mieśniami to mnie zaskoczyłaś, Tomuś taki sprawny jest...
noo ja też tej lekarce mówię, że aż dziwne, bo Tomek raczkuje i jest w ciągłym ruchu, a ona, że to nic nie znaczy :baffled: no nic trochę będziemy ćwiczyć i w czerwcu mamy kolejną wizytę, to się okaże
Nadia krzyczy specjalne "a" jak chce kogoś zawołać;-)
a Tomek krzyczy E!, E! ostatnio ciągle koty tak woła :-D

Julita my byliśmy ze 4 razy. ale to już daaaawno temu

reklama
dziewczyny ja mam sama zadzwonić do przychodni, żeby bilans zrobili, bo o nas się nigdy nie upominali?
bioderka raz mieliśmy i lekarz powiedział, że więcej nie trzeba
Leon robi brawo brawo, ale nawet go nie uczyłam, musiał w przedszkolu podpatrzeć, a! i potrafi zejść z sofy odwracając się tyłem i zsuwając nogi, oczywiście nie zawsze
wczoraj uczyliśmy się indianina, to skubany kuma, buzie przykładał do mojej ręki, żeby sobie pokrzyczeć
i gilgotki ma chyba wszędzie

Do góry