reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Hejka:-) Tosinka śpi już od 19, bez gorączki nadal :-) więc wszystko idzie w dobrym kierunku :-) Oby nie zapeszyć

Agnieszka77 - dla Nadusi dużo zdrówka

reklama
Dziewczyny nie potrafię zbić gorączki:-(Nurofen pomaga na 1,5 -2 godziny,a mozna go brać co 6 godzin.Kiedys dawali pyralgin w czopkach,zbijał wysoką gorączkę, dlaczego nikt mi go nie przepisał ? Nadia zwymiotowala antybiotyk, później zwymiotowała jakiś syrop, z tego wszystkiego nie wiem który:-( Teraz nie wiem ile tego antybiotyku zwróciła :-( Jutro znów idziemy do lekarza,nie wiem co dalej robic z ta gorączką i chyba będą zastrzyki...:-( Nic nie je,co zje to zwróci, został tylko cyc:-(

Dziewczyny nie potrafię zbić gorączki:-(Nurofen pomaga na 1,5 -2 godziny,a mozna go brać co 6 godzin.Kiedys dawali pyralgin w czopkach,zbijał wysoką gorączkę, dlaczego nikt mi go nie przepisał ? Nadia zwymiotowala antybiotyk, później zwymiotowała jakiś syrop, z tego wszystkiego nie wiem który:-( Teraz nie wiem ile tego antybiotyku zwróciła :-( Jutro znów idziemy do lekarza,nie wiem co dalej robic z ta gorączką i chyba będą zastrzyki...:-( Nic nie je,co zje to zwróci, został tylko cyc:-(

Aga, spokojnie. Próbuj do wanny z letnią wodą. Potem nie ubieraj grubo i nie przykrywaj mocno. Podawaj dużo płynów. Ja bym zastanowiła sie czy nie dzwonić w takim wypadku do lekarza... Jak długo i jaką wysoka gorączkę ma Nadia?

Biedna Nadusia.:-( Mam nadzieje, że szybko wyzdrowieje.Trzymam kciuki:*

Jak i czym mierzycie temperaturę? Tzn wiem że termometrem:-p ale jakim?

Dopiero co Nataliak pisała o tym ;) Ja mam taki: Microlife: Termometry na podczerwień i dużo dziewczyn ma również takie :) Ja osobiście polecam bo jest naprawdę super :)

Agnieszka ucałuj Nadusię ode mnie :* Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wyzdrowiała :)

Aga, spokojnie. Próbuj do wanny z letnią wodą. Potem nie ubieraj grubo i nie przykrywaj mocno. Podawaj dużo płynów. Ja bym zastanowiła sie czy nie dzwonić w takim wypadku do lekarza... Jak długo i jaką wysoka gorączkę ma Nadia?
W wannie juz była dzisiaj 3 razy- pomogło,ale na pół godziny.Lekarz jeszcze mówił,żeby namoczyć ręcznik w letniej wodzie i ją nim owinąć.Na razie śpi, ale ręcznik juz przygotowany pod ręką(na razie suchy ;-)) Gorączka ( jest od wczoraj) nie schodzi poniżej 38,5, czekam do 12-ej podam jej nurofen i następna dawka może byc dopiero o 6 rano.Pić nic nie chce, oprócz cyca.Jak sie pogorszy zawiozę ją do szpitala, ale mam nadzieję,że do tego nie dojdzie i jutro rano bedę z nią w przychodni.

Agnieszka może wyślij kogoś do apteki, która ma dyżur i kup paracetamol w czopkach, jak Młody miał gorączkę, to lepiej i szybciej działał niż Nurofen w syropie.

Agnieszko tak mi szkoda Nadusi, biena tyle się ucierpi, ale miejmy nadzieję że jej przejdzie oby spała a jak wstanie to już bez gorączki.

Agnieszko skoro nie chce nic jesc a Ty możesz jej dać jeszcze pierś to może karm ją w czesie trwania tej choroby, i tak jest już taka umęczona to niech sobie possie cyca.
No chyba że już nie możesz jej karmić.:-(

reklama
W wannie juz była dzisiaj 3 razy- pomogło,ale na pół godziny.Lekarz jeszcze mówił,żeby namoczyć ręcznik w letniej wodzie i ją nim owinąć.Na razie śpi, ale ręcznik juz przygotowany pod ręką(na razie suchy ;-)) Gorączka ( jest od wczoraj) nie schodzi poniżej 38,5, czekam do 12-ej podam jej nurofen i następna dawka może byc dopiero o 6 rano.Pić nic nie chce, oprócz cyca.Jak sie pogorszy zawiozę ją do szpitala, ale mam nadzieję,że do tego nie dojdzie i jutro rano bedę z nią w przychodni.

ale nurofen mozesz podawac na zmiane z paracetamolem... to sa dwie rozne substancje chemiczne zbijajace gorączkę wieć mogą być spokojnie naprzemiennie podawane.. czyli ci bedzie co 3 godziny wychodzic dawka...
poza tym i nurofen i paracetamol sa w czopkach.. lepsza ocja nie obciazajaca zolądka... i pewnośc że się wchłonie..

Do góry