reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Nataliak, normalnie jak anorektyczka ;-)
ale tak poważnie, to lepiej to sprawdzić.
ja też myślę, że to kilka zeboli na raz

reklama
Kubuś miał dzisiaj ostatnią dawkę szczepionki przeciw żółtaczce. Nastepne szczepienie po urodzinach - całe szczęście! W poczekalni rozglądał się, krecił głową jakby ja na śrubce miał i ludzi zaczepiał, ale gdy weszlismy do gabinetu i zaczęłam go rozbierać to buzia w podkówkę i rozpacz:szok: Pamiętał szczepienie, wiedzial co go czeka. Dobreze że następne za yle miesięcy dopiero.
Generalnie szybko sie uspokoił i w domu tez jest spokojny, taki jak zawsze przez cały dzień. Do jedzenia tylko długie zęby ma,choć nie az tak jak Leniutek. Zje połowę i zaczynają się cyrki, wyrywa śliniaczek spod szyi i wykręca się tak że buzie wyciera o leżaczek z tyłu:eek: Ale, jak mu ktoś odwraca uwagę, np. pokazuje jakąś zabawkę, to wtedy zjada wszystko co mu daję.
Próbowałam mu dawać mniej, przestawac gdy zaczyna dziwaczyć,ale wtedy za dosłownie 15 minut wołanie o jedzenie, a po kilku łyżkach to samo.

Mam pytanie odnośnie czopków Viburcol 1,1 g.Na ulotce jest napisane,że stosuje się od 6 lat.Teraz nie wiem,czy mam dawać pół czopka ? czy cały ?

zastanawiam się czy Wy faktycznie zostawiacie dzieci w leżaczkach bez zapinania ?
bo już któraś pisała, że nie ma mowy by zostawić bez zapięcia.
szczerze to mi nawet przez myśl nie przeszło by zostawić małego bez zapięcia, zapinam go od zawsze

jesli jestem w pokoju i mala lezy i sie bawi to czasem pasow nie ma, jak wychodze zawsze pasy zapiete.

Byliśmy na wizycie- w płuckach, oskrzelach OK, gardło OK, tylko ten katar... Też mam mu dawać Cebion, 2x8; Mucofluid (nie jestem pewna czy dobrze rozczytałam, na receptę) i kupić do nosa sól hipertoniczną. Szczepienia niet- za 2 tyg.
Poza tym młody uprzejmy był walnąć wielką, śmierdzącą kupę na wizycie.....

Ostatnia edycja:
Witam
Moje dziecię od wczoraj rwie się do siadania :)
Niestety od wczoraj też ma kaszel. Muszę mu dziś ugotować marchwiankę na kaszel , oby mu pomogła , bo przecież od lekarza nic nie dostanie. Zrobię mu jeszcze inhalacje i powinno się polepszyć

my po wizycie u pediatry. generalnie lena jest zdrowa. uszy ok, osluchowo tez ok. ma lekko zaczerwienione gardlo i zeby nic sie z tego nie wyklulo to mamy jej dawac przez 3dni wapno oraz cos na paracetamolu albo ibuprofenie jako lek przeciwzapalny (bez wzgledu na goraczke), decyzje zostawiono nam wiec wybralismy paracetamol. co do zebow to dziasla napuchniete ale nie widac zeby na dniach mialo sie cos z tego wykluc. a jesli o niejedzenie zupek chodzi to mozliwe ze to taki tymczasowy foch ktory sie zdarza u dzieci w tym wieku i moze trwac srednio miesiac do dwoch. profilaktycznie mamy jej zrobic badania krwi i moczu ale skoro je mleko i deserki to raczej nie powinno wyjsc cos nie tak. no i najwazniejsze... spytalismy czy przychodnia bedzie stwarzac jakies problemy jesli zdecydowalismy sie nie szczepic wiecej dziecka. pani doktor powiedziala ze absolutnie, ze to nasza decyzja do ktorej mamy pelne prawo. spytala o powody, podyskutowalismy troche o tym i stwierdzila nawet ze jako lekarz nie opowiada sie po zadnej ze stron i kazda opinie oraz fakty na temat szczepien bierze pod uwage. za nic w swiecie nie zmienimy tej przychodni na zadna inna :D
lena wazy 8340g, przystopowala ale nie ma powodow do niepokoju.

reklama
justme, aga, calineczka, nataliak - zdrówka życzymy!

Stachu się dziś też nie zakwalifikował do szczepienia bo ma resztki gluta. Zestaw lekow ten sam co reszta majowych.
nataliak - jak nie wiadomo o co chodzi, to muszą t byc zeby...

Do góry