co do wagi - no ja Wam powiem, że jestem wręcz przerażona - Tosia zrobiła się taka klucha, ma już drugą brodę, poliki jak bochny chleba no i ważenie na wadze domowej wskazuje, ze waży 4,200 kg - czyli 1,2 kg powyzej wagi urodzeniowej (w szpitalu straciła jedynie 40 g).. więc Młoda szaleje z wagą
dziewczyny, czy u którejś z waszych maluchów połozna przyuważyła coś w stylu "przepukliny pępkowej" bo ostatnim razem położna właśnie stwierdziła, że u nas się zaczyna (pępuszek wyłazi na zewnątrz) i trzeba używać wysoko zapinanych pieluszek i często leżeć na brzuszku????
a i miałam was zapytać, czy stosujecie już "szerokie pieluchowanie" by zapobiec problemom z biodrami?
bo pediatra mi zaleciła ostatnio a ja na razie nnic z tym nie zrobiłam
u nas też podwójna broda, w zeszłym tygodniu była położna i dziś po 7 dniach i stwierdziła, ze w oczach rośnie :-)
Tomek ma pępek na wierzchu, ale nic nie mówiła o przepuklinie, za to pieluszkować kazała, ale rzadko to robię, bo małemu chyba nie wygodnie jest w takiej dodatkowej pieluszce, a po pierwszym przewijaniu coś się skręca i nie moge już równo ułozyć..