Kachn@
Zaangażowana w BB
dziewczyny,
wybaczcie jesli temat byl wczesniej poruszany ale nie mam w ogole czasu na przegladanie teraz:-(
chodzi o skorke mojej malej-na poczatku miala gladziutka, kapana byla juz kilka razy w oilatum tylko, od 2 dni smaruje ja oliwka hipp i dzis przy przebieraniu zauwazylam ze na brzuszku szczegolnie ma strasznie sucha skore-jak ja natluscilam oliwka to luszczy jej sie strasznie (jak po opalaniu schodzi)
a czym wy smarujecie swoje pociechy zeby nie mialy suchej skorki? co polecacie? do kapieli cos dodatkowo? moze oliwke zmienic na cos innego?
u mnie sucha skórka była na rączkach i stópkach w dużych ilościach i troszkę na brzuszku ale wykapałam małego kilka razy w krochmalu i pomogło z brzuszka zeszło po pierwszej kąpieli a z raczek i stópek troszkę później ... porostu do wanienki wlałam łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w szklance wody (stary babciny sposób) - trzeba tylko uważać jak się kapie bo dzidzia strasznie śliska podczas kąpieli się robi ... sposób skuteczny i w przeciwieństwie to oliatum nie wystąpiła po zastosowaniu potówka ....
Nataliak ---> gratuluje odwagi, fajnie że już wszystko wraca na właściwą drogę ... u nas tez był problem z przybieraniem na wadze ale już się rozwiązał ... na ostatniej wizycie u pediatry w środę (26 maja) okazało się że mały w 5 dni przybrał 360g co dało nam wagę 3720g ;-) a wypisowa waga ze szpitala z 21 maja to 3360g ...
Ostatnia edycja: