reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

U Julki wygląda to tak: czerwone krwinki w moczu, białko,wysokie pH moczu 8, brak bakterii w posiewie.Z innych objawów bóle brzucha i wymioty (często w nocy).Co 3 miesiące mamy kontrole u nefrologa, bo przecież piasek może uszkodzić nerkę.Niestety nie ma lekarstwa dla dzieci na kamicę;jedyne zalecenia to dużo płynów i sok żurawinowy.

Moja Weronika też miała podejrzenie piasku,wysokie pH,białko i wysoki poziom szczawianu wapnia.I zalecenia to właśnie dużo pić i sok żurawinowy.Robiliśmy usg,ale nic nie wykazało-oprócz tego,że ma 2 śledziony :)

aguska moja starsza zachorowała na zapalenie ucha w 4 dobie po porodzie :( strasznie krzyczała,chyba nigdy tego nie zapomnę.Wymagala leczenia szpitalnego-3 tyg tam spędziła.

Ostatnia edycja:
reklama
aha i zapomniałam
ostatnio jak byłam u pediatry i powiedziałam ze sie jeszcze nie obraca to powiedziala ze jeszcze ma czas.niektore dzieci zaczynaja sie obracac jak maja 8 m-cy.I stwierdziła ze Ola zacznie wczesnie siedziec ale czemu to nie wiem

córka moich znajomych zaczęła obrać się dopiero jak raczkowała więc coś w tym jest ;)

Dlaczego dziecko trzeba kąpać codziennie?

Potrzebuję argumentów, bo mój mąż dziś stwierdził że to zbędne i już nie chce go codzień kąpać, a ja czuję ze to potrzebne, ale nie umiem mu wytłumaczyć

Dlaczego dziecko trzeba kąpać codziennie?

Potrzebuję argumentów, bo mój mąż dziś stwierdził że to zbędne i już nie chce go codzień kąpać, a ja czuję ze to potrzebne, ale nie umiem mu wytłumaczyć
Ponieważ dziecko musi mieć ustalony plan, wiedzieć co za chwilę się stanie, wtedy lepiej funkcjonuje
U nas jest tak, godzinka zabawy przed kąpielą, kąpiel, cyc i spanie ;-)

agulam mój smyk zaczął się dopiero od 2 dni obracac, a ma 6 miesięcy i to po rehabilitacjach, wcześniej nie było mowy.

Nikita bo:

1. Ty i Twój mąż też się codziennie kąpiecie
2. kąpiel (czyli odprężenie- pod warunkiem, że dziecko to lubi) pomaga łatwiej zasnąc
3. tak, jak napisała Arcobaleno ma ustalony harmonogram dnia i jeśli wszystko przebiega zgodnie z nim, to ma poczucie bezpieczeństwa
4. powiedz mężowi, żeby złożył se pieluchę i cały dzień w nią sikał i robił kupkę:p ciekawe czy będzie mu przyjemnie na koniec położyc się spac z brudnym tyłkiem:)
5. dziecko też się poci! bynajmniej mój młody bardzo! nieraz zostaje na pościeli mokra plama jak go podniosę
6 kąpiel jest to czas bliskości z niemowlakiem

Chrupcia filmik w grupie super, mam takie same kąpiele tyle że my kapiemy w pokoju więc wszystko tonie w wodzie...

Nikita Estragon fajnie wypunktowała, punkt 2,3 i 4 to dla mnie juz wystarczające argumenty

Agulam mój leniuszek obraca się tylko z brzuszka na plecki i to też tylko czasami gdy ma dobry humor, z plecków na brzuszek narazie nic chociaż dzisiaj prawie mu sie udało

Nikita zgadzam się z dziewczynami co do argumentów za codzienną kąpielą:) Mój mały np. zdecydowanie śpi lepiej i spokojniej jak jest po kąpieli, poza tym jak już go wykąpie i karmie to wie że to noc i nie mam problemu z jego usypaniem

reklama
czy tylko moje dziecko ma trudnosci w załapaniu ze trzeba sie na brzuszek z pleckow przewrócić?? i ćwiczymy, wygłupiamy się... i nic a nic sama z siebie sie nie chce przewrócić...

Do góry