reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

miałam się nie chwalic, coby nie zapeszyc, ale skoro moje dziecko jest bardzo do tyłu w rozwoju fizycznym za całą resztą majówkowych, to napisze, bo się tak bardzo cieszę:)))
otóż mój maluszek zaczął wreszcie robic obroty z plecków na brzuszek!!!:))))))))) i to nie jednorazowo czy przypadkowo, może jeszcze nie perfekcyjnie, ale to duży postęp:)
... i zaczął dźwigac sam główkę jak leży, czyli jakiś postęp w kierunku siadania:) myślę, że jeszcze miesiąc i wreszcie sam usiądzie. Jestem taka dumna z mojego smyka:)
Mam wrażenie, że to zasługa rehabilitacji metodą Vojty. Na bobath chodziliśmy 3 miesiące i nie było żadnych postępów, a tutaj rehabilitujemy się tydzień i od razu taki krok milowy!!!

reklama
a moj mały tem 38 stopni i chyba zapaenie ucha srodkowego dalam mu lek na obnizenie tem
bylismy w sorde u lekarza i dała nam kropelki do uszu ale nie pomogły i chyba sie infekacja bardziej rowineła jutro do lekarza idziemy
czy któres malensto tez iało zapalenie ucha
boje sie ta goraczko o niego :(

Estragon - gratulacje dla Karolka. Byle do przodu :).
Jasiek obraca się już na brzuch od miesiąca, jak poszliśmy pierwszy raz do rehabilitantki, to ona powiedziała że on w ciągu tygodnia się obróci, nie wierzyłam, bo jeszcze nawet mu się na bok nie chciało iść. A tu równiutko tydzień później młody zrobił obrót na brzuch z pięknym wyjęciem ręki spod siebie - zupełnie jakby to była normalka - bez przymiarek. No i od tej chwili mam przerypane, bo jak tylko da się go na matę to on hop i na brzuchu, a potem trzeba go odwracać, jak mu się znudzi, po czym gadzina znowu robi obrót itd., więc teraz będziesz miała co robić dopóki nie nauczy się przewrotu na plecy ;). No i jak na złość ani razu nie chciał sam przewrócić się na tej rehabilitacji, co ma raz wygodniu, aż babka kazała mi nagrać jego obroty komórką, bo ona mi nie wierzy że Jasiek tak się obraca.

aguska - współczuję zapalenia ucha. Ja do dziś pamiętam jak moja mama chodziła z płaczącą siostrą - niemowlakiem - na rękach, całe noce, przy zapaleniu ucha. To jeden z niewielu obrazków jakie mi przebłyskują z tak wczesnego dzieciństwa, więc chyba musiało być poważnie.

lenkaa w tym sęk, że on z brzuszka na plecy potrafi, miał 2-3 miesiące i fikał z brzucha na plecy- nie mam pojęcia jak on to robił...a problem był z obrotem z pleców na brzuszek.

corina, ja bym poszla do nefrologa

no popatrz, ja mam krwinki czerowne w moczu i nie mam piasku.....u mnie to przewlekłe kłebuszkowe zapalenie nerek

U Julki jest początek kamicy nerkowej,Czerwone krwinki w moczu( mogą być wyługowane lub świeże) mogą być powodem różnych chorób układu moczowego i nerek.Dochodzą do tego jeszcze inne aspekty typu:bakterie,białko,pH i objawy np. bóle brzucha,wymioty,gorączka.Bardzo współczuję choroby :-( W mojej rodzinie dwie osoby maja kamice i nefrolog mówił,że to dziedziczne.
U Julki wygląda to tak: czerwone krwinki w moczu, białko,wysokie pH moczu 8, brak bakterii w posiewie.Z innych objawów bóle brzucha i wymioty (często w nocy).Co 3 miesiące mamy kontrole u nefrologa, bo przecież piasek może uszkodzić nerkę.Niestety nie ma lekarstwa dla dzieci na kamicę;jedyne zalecenia to dużo płynów i sok żurawinowy.

Ostatnia edycja:
aguska zdrowka dla Pawełka,oby goraczka sie nie zwiekszyla
Agnieszka zdrówka dla twoich dziewczynek,

niezle wagi maja Wasze dzieciaczki.teraz to nie ma co porównywac,wiadomo kade rozwija sie w swoim tempie.Ostatnio jedna Pani w przychodni zapytala ile Ola wazy i jak usłyszała ze 8 kg to powiedziala ze jej corka wazyła tyle jak miała roczek.mój sasiad bedzie miał roczek w lisopadzie i tez wazy 8 kg.

reklama
aha i zapomniałam
ostatnio jak byłam u pediatry i powiedziałam ze sie jeszcze nie obraca to powiedziala ze jeszcze ma czas.niektore dzieci zaczynaja sie obracac jak maja 8 m-cy.I stwierdziła ze Ola zacznie wczesnie siedziec ale czemu to nie wiem

Do góry