reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
miałam się nie chwalic, coby nie zapeszyc, ale skoro moje dziecko jest bardzo do tyłu w rozwoju fizycznym za całą resztą majówkowych, to napisze, bo się tak bardzo cieszę:)))
otóż mój maluszek zaczął wreszcie robic obroty z plecków na brzuszek!!!:))))))))) i to nie jednorazowo czy przypadkowo, może jeszcze nie perfekcyjnie, ale to duży postęp:)
... i zaczął dźwigac sam główkę jak leży, czyli jakiś postęp w kierunku siadania:) myślę, że jeszcze miesiąc i wreszcie sam usiądzie. Jestem taka dumna z mojego smyka:)
Mam wrażenie, że to zasługa rehabilitacji metodą Vojty. Na bobath chodziliśmy 3 miesiące i nie było żadnych postępów, a tutaj rehabilitujemy się tydzień i od razu taki krok milowy!!!

jak miałam się nie chwalić??? trzeba się chwalić i już!!! super...
a jakie cwiczenia Vojty robicie?? bo nam rehalilitantka tylko uciskanie w przestrzeniach miedzyżebrowych pokazała.. i że to niby ma pomóc jej się obrócić na brzuszek.. ale ona mi się tak niemiłosiernie drze, że słuchac nie mogę.... nie umiem tak sama w domu jej katować...

Moja Weronika też miała podejrzenie piasku,wysokie pH,białko i wysoki poziom szczawianu wapnia.I zalecenia to właśnie dużo pić i sok żurawinowy.Robiliśmy usg,ale nic nie wykazało-oprócz tego,że ma 2 śledziony :)

aguska moja starsza zachorowała na zapalenie ucha w 4 dobie po porodzie :( strasznie krzyczała,chyba nigdy tego nie zapomnę.Wymagala leczenia szpitalnego-3 tyg tam spędziła.

jak to 2 sledziony??? może coś się lekarz pomylił???

Dlaczego dziecko trzeba kąpać codziennie?

Potrzebuję argumentów, bo mój mąż dziś stwierdził że to zbędne i już nie chce go codzień kąpać, a ja czuję ze to potrzebne, ale nie umiem mu wytłumaczyć

bo człowiek potrzebuje się codziennie odświeżyć... estragon dobrze to ujęła w punktach.. a Twojemu zwyczajnie pewnie się nie chce dlatego się miga... niech nie uczy od małego Kubusia bycia brudaskiem...:)))

Nie tylko Twoje, Nikoś też na razie uparty w tej kwestii, na razie cierpliwe czekam
no nasze dzieci w podobnym wieku... ja już nie pamiętam jak było z synem...:((

Dzięki dziewczyny, o rutynie i odprężeniu, rytuałach już mu mówiłam, ale niezbyt to do niego dociera. Myślę że propozycja noszenia pampersa jednak podzieła mu na wyobraźnię:-)
No i argument o odparzeniach:tak:

czy tylko moje dziecko ma trudnosci w załapaniu ze trzeba sie na brzuszek z pleckow przewrócić?? i ćwiczymy, wygłupiamy się... i nic a nic sama z siebie sie nie chce przewrócić...
Mój też nic nie robi, raz się z brzucha na plecy obrócił, ale tylko dlatego ze go głowa przeważyła:sorry:

reklama
po wizycie u kardiologa: najpierw było ekg(mała byla bardzo grzeczna ) i cierpliwie czekała jak ja poprzypinaja i potem poodpinaja. potem wizyta u kardiologa ( najpierw wywiad po co przyszlysmy , czy mnie coś niepokoi w zachowaniu Gabi itd bardzo miły lekarz..potem badanie mała troche zaplakala ale opanowal pan dr sytuacje, diagnoza: szmery są ale nie wiemy jeszcze od czego byc może to taka uroda Gabi a może jakaś wada seruszka:((((((((((((((((((((((((((((( jak jest to narazie nie grożna nie ma wpływu na jej rozwój i wydolnośc układu krwionośnego bo tu jest oki więc musimy zrobić echo serca mamy termin na 4.11.2010 na 15.15 u tego pana dr. Ale wiecie co pan dr stwierdzil że mała jest jakas bladziutka i powiedzial zeby zrobic jej morfologie bo w tym okresie rozwoju niemowlaki sa takie blade i czesto spada im ta morfologia itd ale co mnie najbardziej zdziwiło i zmartwiło że powiedział że Gabi ma krzywicę bo ma miękką głowkę , kazał zwrócić uwage pediatrze na to!! i dlatego może być taka niespokojna ostatnio, nie wiem co mam o tym myslec ale do pediatry mamy dopiero w piatek na 8.30 na zdrowa strone bo mamy odczekac te pare dni po chorobie...dziewczyny jestem przerażona i bardzo smutna, czemu moja księżniczka musi sie tyle nacierpieć...jak można nie zauważyc( pediatra) że może mieć krzywicę oj chyba zmienie lekarza

Do góry