reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

mój też miał taką fazę, najpierw jadł, później przestał, a teraz tak wcina, że aż mu się uszy trzęsą:) wczoraj zjadł cały słoiczek musu z jabłek i brzoskwini a przed chwilą cały słoik marchewki z ziemniakami

reklama
Luthien w innym wątku dziś już pisałam, że wcześniej mały zajadał się słoiczkami, ładnie buźkę otwierał, a teraz nic, ale ja i tak mu podaję ale mniejsze ilości, a częściej, np wcześniej owoce był w południe teraz daję mniej, ale o 11 i o 16 choć sporo wypluwa.. zupek nie daję chwilowo bo więcej wypluwa niż je

Mój wpierdziela wszystko jak mały motorek, choć nie wszystko mu służy. Dziś były pierwszy raz brokuły, jak to spróbowałam to mnie zemdliło, dałam mu tylko po to żeby zobaczyć czy go nie uczulą i na przyszłość wiedzieć że mogę kupować mieszanki ze składem brokuła - nie samego. Młody na początku skrzywił się dwa razy a później jak za wolno podawałam łyżkę to na mnie pokrzykiwał (skubany nauczył się pokrzykiwać "hej" jak za wolno mu daję) - wmłócił cały słoik. A o deserkach to nawet nie będę pisała, bo jak za wolno podaję łyżkę ,to potrafi się autentycznie drzeć.

Wróciłam z olą od lekarza.Na szczęście to tylko gardełko,nie oskrzela. dostała 3 syropki:malia,ketotifen i elofen. Oby pomogły.
Aha i zapomniałam ją zważyć:-(
Jedna pani w poczekalni nie chciała mi uwierzyć że ma 5 m-cy,myślała że więcej.
A druga zapytała czy to dziewczynka,chociaż miała spinke we włosach:-D i bluzeczke w kwiatuszki:-D

agulam, kuruj małą, kuruj :-)
a te pytania o płeć też mnie rozwalają!
u nas był ostatnio kolega mojego M, a ja bawiłam się z młodym i co chwilę go wołałam Tomek, Tomek a młody się śmiał. po jakiś 15 minutach kolega mojego M pyta czy to chłopiec czy dziewczynka? :szok: :-D

agulam, kuruj małą, kuruj :-)
a te pytania o płeć też mnie rozwalają!
u nas był ostatnio kolega mojego M, a ja bawiłam się z młodym i co chwilę go wołałam Tomek, Tomek a młody się śmiał. po jakiś 15 minutach kolega mojego M pyta czy to chłopiec czy dziewczynka? :szok: :-D
dobre:DDDD

to moja Majka była w różowej sukieneczce i się sąsiadka pytała chłopiec czy dziewczynka????!!!!!

A moja Nadusia chora :-( Nie wiem,czy nie podłapała coś,jak byłam z nią w poniedziałek u lekarza.Wczoraj w nocy mega katar,u lekarza byłam,ale oprócz katarku wszystko ok.Cały czas używam aspiratora,inaczej nie dałabym rady z katarem.No i wczoraj miała być pierwsza zupka,ale niestety musimy poczekać aż przejdzie katarek(zalecenie pediatry).

reklama
mój też miał taką fazę, najpierw jadł, później przestał, a teraz tak wcina, że aż mu się uszy trzęsą:) wczoraj zjadł cały słoiczek musu z jabłek i brzoskwini a przed chwilą cały słoik marchewki z ziemniakami

miejmy nadzieje ze mojej tez sie odmieni....

Wczoraj byłysmy na szczepieniu. Wazymy juz 7400 ;) takze w ciagu 6 tygodni przyrost wagi 800 g. Podobno ksiązkowo. Dla porownania byl chlopczyk urodzony 4 maja i wazyl 6600 to pielegniarka mowia ze za malo. Rzeczywiscie chudzinka z tego chlopczyka....

Do góry