reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
tu pytalam ale w sumie nic jednak nie bedziemy stosowac, pediatra powiedzial ze to jest tak malutkie ze nie trzeba, samo zejdzie. ale gdyby sie pogorszylo to wlasnie mustela jest miedzy innymi brana pod uwage.

Nataliak ja z kolei czytałam gdzieś że trzeba regularnie myć główkę dziecka. Wprawdzie mój Nikoś ma mało włosków i ciemieniucha była też mała ale zauważyłam że jak mu myłam główkę nieregularnie to ona wracała do stanu poprzedniego.

Nataliak ja z kolei czytałam gdzieś że trzeba regularnie myć główkę dziecka. Wprawdzie mój Nikoś ma mało włosków i ciemieniucha była też mała ale zauważyłam że jak mu myłam główkę nieregularnie to ona wracała do stanu poprzedniego.
kobito:)!!!
ja kąpie małego codziennie i codziennie ma mytą główkę, a ciemieniuchę miał jak stąd do warszawy! i zapewniam cię, że zwykłe mycie i wyczesywanie nic by tu nie pomogło.
powtarzam jeszcze raz- ciemieniucha to nie efekt zaniedbania czy rzadkiego mycia włosków, ale szalejących hormonów ciążowych, które dziecku przekazujemy.

poza tym wątpię, że nataliak myła nieregularnie główkę leniuszkowi przy takiej czuprynce:)

Ostatnia edycja:
U nas po ciemieniuszce nie ma śladu. Zniknęła po paru dniach stosowania kremu na ciemieniuchę AA Mama i Ja.
Jako cierpiąca na AZS mogę z czystym sumieniem polecić serię tych kosmetyków zarówno dla maluszków jak i dla nas.
Kurde- powinni mi za to zapłacić ;)

Słuchajcie napisałam tak ponieważ można kąpać dziecko codziennie ale nie co dziennie myć mu główkę :-) Poza tym zawsze coś może wypaść w godzinach kąpieli i takowa przepadnie, stąd moje obserwacje( mnie się tak zdarzyło). I oczywiście wiem że ciemieniucha to nie jest objaw zaniedbania dzidziusia tylko zwiększona produkcja hormonalna. Chciałam się tylko podzielić radą, i są przecież szkoły gdzie dziecko jest kąpane co 2 dzień ;-)

reklama
Też tak pomyślałam jak Estragon, że przy takiej czuprynce Lenka ma myte włoski przy każdej kąpieli, ale później sobie uświadomiłam, że my wtajemniczone co do bujnej fryzury córci Nataliak, bo mamy dostęp do fotek w grupie czy albumiku, a Arcobaleno przecież nie ma dostępu do zdjęć Lenki. ;)
right!!!!:))))

Do góry