reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Julita my mamy te same krople i po 5 dniach niby ropieje mniej ale nadal nie jest dobrze... chyba wizyta u okulisty nas jednak czeka... oczywiście prywatnie brrrr
aha u nas tez bardziej prawe oczko ropieje...

reklama
Julita my mamy te same krople i po 5 dniach niby ropieje mniej ale nadal nie jest dobrze... chyba wizyta u okulisty nas jednak czeka... oczywiście prywatnie brrrr
aha u nas tez bardziej prawe oczko ropieje...
niestety wiem jak taka wizyta maluszka wyglada:(i dla mnie to bedzie ciezkie przezycie:(juz nie wspomne o małej

U mojej Oli pepuszek jeszcze czarny,uzywam octenisept z zalecenia położnej ale w szpitalu kazali niczym nie smarować.
niepokoi mnie za to łuszczaca sie skórka na stopach i teraz troszke na brzuszku.Smaruję oliwką ale na razie nie przechodzi.Co o tym myślicie
Aha a czym myjecie włoski waszych pociech bo moja ma ich bardzo dużo nie wiem czym,na razie myjemy mydełkiem bambino.

piszecie o ropiejących oczkach i tak się zastanawiam, bo Karolkowi od 3 dni też zaczęły się pojawiac "śpioszki" w obydwu oczkach, chociaż też przemywam solą fizjologiczną. Czy pisząc o ropieniu macie na myśli te "śpiochy"??? Powinnam się zacząc martwic?
Co do pępka- u nas też w 1 tygodniu była ta maź, ale nadal mamy krew w pępuszku i nadal mu przemywam spirytem:)

Spanie- u nas też były cięzkie dni, zresztą pisałam tutaj, że np nie spał nawet 12 godzin!!! U mnie te przerwy na marudzenie są czasem 5-6 godzinne.

niepokoi mnie za to łuszczaca sie skórka na stopach i teraz troszke na brzuszku.Smaruję oliwką ale na razie nie przechodzi.Co o tym myślicie
Aha a czym myjecie włoski waszych pociech bo moja ma ich bardzo dużo nie wiem czym,na razie myjemy mydełkiem bambino.

zluszczajacy sie naskorek to norma u noworodkow, my smarujemy oliwka w zelu j&j albo mleczkiem do ciala hipp. a wloski myjemy szamponem hipp, na poczatku mylismy zelem top-to-toe j&j tak jak reszte malenstwa ale po szamponie sa bardziej puszyste.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jesli chodzi o pepek to u nas w szpitalu przemywany byl kodanem, w domu octeniseptem. okolo tygodnia po wyjsciu ze szpitala kikut byl juz bardzo wyschniety, troche sie naderwal (prawdopodobnie pieluszka) i pojawila sie krew. troche spanikowalam i za rada znajomych zastosowalismy spirytus (wyciskany z gazikow leko ;)). finalnie kikut odpadl w 12dobie, byla ta maz o ktorej piszecie i troche krwi ale spirytus wcale tego nie zasuszal wiec wrocilismy do octeniseptu. na dzien dzisiejszy pepek wyglada slicznie, pojawia sie jeszcze odrobina krwi i wciaz czyscimy octeniseptem. jutro bedzie to ogladal pediatra ale wyglada na to ze wszystko jest w normie.

my włoski myjemy tym co resztę ciała czyli płynem do kąpieli Nivea.. włoski są po nim super lśniące i pachnące :-)
poza tym nasz młodziak uwielbia kąpiel.. normalnie pełen relax :-D

my właski myjemy oilatum, tak jak resztę

a co do pępka to dziś położna była i kazała tą krewkę ktora jest w pępku czyścić, zeby nie śmierdziało, i pochwaliła ze ładnie mu się goi pępuszek :-)

reklama
a u nas pępuszek w 6 dobię sam odpadł.. nie ma żadnej krwi tylko byla ta wydzielinka... a u nas niczym nie smarowany pepek i niczym nie psikany....

Do góry