reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
niestety wiem jak taka wizyta maluszka wygladai dla mnie to bedzie ciezkie przezyciejuz nie wspomne o małejJulita my mamy te same krople i po 5 dniach niby ropieje mniej ale nadal nie jest dobrze... chyba wizyta u okulisty nas jednak czeka... oczywiście prywatnie brrrr
aha u nas tez bardziej prawe oczko ropieje...
agulam
Fanka BB :)
U mojej Oli pepuszek jeszcze czarny,uzywam octenisept z zalecenia położnej ale w szpitalu kazali niczym nie smarować.
niepokoi mnie za to łuszczaca sie skórka na stopach i teraz troszke na brzuszku.Smaruję oliwką ale na razie nie przechodzi.Co o tym myślicie
Aha a czym myjecie włoski waszych pociech bo moja ma ich bardzo dużo nie wiem czym,na razie myjemy mydełkiem bambino.
niepokoi mnie za to łuszczaca sie skórka na stopach i teraz troszke na brzuszku.Smaruję oliwką ale na razie nie przechodzi.Co o tym myślicie
Aha a czym myjecie włoski waszych pociech bo moja ma ich bardzo dużo nie wiem czym,na razie myjemy mydełkiem bambino.
estragon
mamusia synusia:P
piszecie o ropiejących oczkach i tak się zastanawiam, bo Karolkowi od 3 dni też zaczęły się pojawiac "śpioszki" w obydwu oczkach, chociaż też przemywam solą fizjologiczną. Czy pisząc o ropieniu macie na myśli te "śpiochy"??? Powinnam się zacząc martwic?
Co do pępka- u nas też w 1 tygodniu była ta maź, ale nadal mamy krew w pępuszku i nadal mu przemywam spirytem
Spanie- u nas też były cięzkie dni, zresztą pisałam tutaj, że np nie spał nawet 12 godzin!!! U mnie te przerwy na marudzenie są czasem 5-6 godzinne.
Co do pępka- u nas też w 1 tygodniu była ta maź, ale nadal mamy krew w pępuszku i nadal mu przemywam spirytem
Spanie- u nas też były cięzkie dni, zresztą pisałam tutaj, że np nie spał nawet 12 godzin!!! U mnie te przerwy na marudzenie są czasem 5-6 godzinne.
N
nataliak
Gość
zluszczajacy sie naskorek to norma u noworodkow, my smarujemy oliwka w zelu j&j albo mleczkiem do ciala hipp. a wloski myjemy szamponem hipp, na poczatku mylismy zelem top-to-toe j&j tak jak reszte malenstwa ale po szamponie sa bardziej puszyste.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
N
nataliak
Gość
jesli chodzi o pepek to u nas w szpitalu przemywany byl kodanem, w domu octeniseptem. okolo tygodnia po wyjsciu ze szpitala kikut byl juz bardzo wyschniety, troche sie naderwal (prawdopodobnie pieluszka) i pojawila sie krew. troche spanikowalam i za rada znajomych zastosowalismy spirytus (wyciskany z gazikow leko ). finalnie kikut odpadl w 12dobie, byla ta maz o ktorej piszecie i troche krwi ale spirytus wcale tego nie zasuszal wiec wrocilismy do octeniseptu. na dzien dzisiejszy pepek wyglada slicznie, pojawia sie jeszcze odrobina krwi i wciaz czyscimy octeniseptem. jutro bedzie to ogladal pediatra ale wyglada na to ze wszystko jest w normie.
awru
Fanka BB :)
my włoski myjemy tym co resztę ciała czyli płynem do kąpieli Nivea.. włoski są po nim super lśniące i pachnące :-)
poza tym nasz młodziak uwielbia kąpiel.. normalnie pełen relax
a wloski myjemy szamponem hipp, na poczatku myslimy zelem top-to-toe j&j tak jak reszte malenstwa ale po szamponie sa bardziej puszyste.
...jak ktoś ma włosy, to może sobie podyskutować o szamponach;-)
reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
a u nas pępuszek w 6 dobię sam odpadł.. nie ma żadnej krwi tylko byla ta wydzielinka... a u nas niczym nie smarowany pepek i niczym nie psikany....