reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Fornetka mój też przenoszony i miał strasznie suchą skórkę,do teraz mu się trochę łuszczy na brzuszku i w zgięciach.Krostek nie ma,ale pewnie też bym wtedy wypróbowała kąpieli w krochmalu,bo przy pierwszym dziecku znakomicie łagodziła.A teraz położna nam zaleciła smarować bepanthenem,żeby natłuścić i powoli schodzi.
Co do octeniseptu też psikaliśmy na początku,ale też położna nas przestrzegła,że po tym dłużej się goi i odpada(ponoć u niektórych dzieci nawet do dwóch miesięcy się babrało) i ,że mimo wszystko roztwór spirytusu lepiej działa.

reklama
dziewczyny, co na ropiejące oczko?
zauważyłam dziś, że małemu ropieje lewe oczko, a codziennie rano przemywam solą fizjologiczną..
dziś rano była zaschnięta ropka tylko w lewym oczku, przemyłam solą, było ok, po drzemce, pojawiła się kolejna ropa, już taka wodnista...
czy przemywać dalej solą, czy zacząć się martwić?

Co do octeniseptu też psikaliśmy na początku,ale też położna nas przestrzegła,że po tym dłużej się goi i odpada(ponoć u niektórych dzieci nawet do dwóch miesięcy się babrało) i ,że mimo wszystko roztwór spirytusu lepiej działa.

a u mnie w szpitalu właśnie octenisept używali, ja w domu też 2 razy dziennie i po 9 dniach odpadł, więc chyba nie ma reguły...

dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, bo już lekko spamnikowana byłam - nawet mój A. wpadł na głupi pomysł by przejśc na mleko sztuczne bo po nim to dzieci śpią ponoć pięknie
wysłałam go w diabły z takimi pomysłami
Afiliacja - pod Twoją wypowiedzią odnośnie zachowania Młodej mogę sie podpisac dwoma rękami
zaczynam się obawiać, czy to noszenie na rączkach i uspakajanie cycem nie za bardzo ją rozbestwi. No na razie nie mam innego wyjścia bo wyjeeee a ja robię wszystko, by przestała
nocka u nas nawet oki - poszła w kimonko o 22;20 i wstała o 4. Zjadła w ciągu 45 minut i potemm chrapała do 7, potem karmionko i potem jeszcze godzina kimnięcia. Więc o dziwo jestem naprawdę wyspana :-)
co do pępka - u nas odpadł chyba w 8 dobie życia - ale odpadał dwuetapowo. Teraz przemywamy tylko dziurkę raz dziennie rozcieńczonym do 70% spitytusem. Ale "białych" zjawisk nie było ani dziwnych zapachów

aaa i miałam się pochwalić - Tosina przestała zmieniać skórkę i jest już gładziutka jak "pupcia niemowlaczka"

dziewczyny, co na ropiejące oczko?
zauważyłam dziś, że małemu ropieje lewe oczko, a codziennie rano przemywam solą fizjologiczną..
dziś rano była zaschnięta ropka tylko w lewym oczku, przemyłam solą, było ok, po drzemce, pojawiła się kolejna ropa, już taka wodnista...
czy przemywać dalej solą, czy zacząć się martwić?
Aga mojej oczko ropiało już w szpitalu..dawali jej kropelki więc ustało...ale w domu po 3 chyba dniach znowu zaczeło ropieć więc przemywałam solą ale bez rezultatów, więc na kontroli u pediatry przepisała jej kropelki i mamy je brać 10dni jak to nie pomoże to do okulisty:(((( oby te krople pomogły...

julita a jakie kropelki dostala majeczka? u nas tez w szpitalu byl maly problem z oczkami i zakrapiali leniuszkowi gentamycyna, potem w domu jeszcze przez 2dni kazali. w malym stopniu problem dalej jest mimo przemywania sola fizjologiczna kilka razy dziennie. jutro mamy wizyte u pediatry wiec zobaczymy co powie na ten temat.

julita a jakie kropelki dostala majeczka? u nas tez w szpitalu byl maly problem z oczkami i zakrapiali leniuszkowi gentamycyna, potem w domu jeszcze przez 2dni kazali. w malym stopniu problem dalej jest mimo przemywania sola fizjologiczna kilka razy dziennie. jutro mamy wizyte u pediatry wiec zobaczymy co powie na ten temat.
W szpitalu tez dostawała gentamycyne, a teraz pediatra przepisała TOBREX przez 10 dni.
Zobaczymy na razie mniej ropieje...oby przeszło, bo boje sie wizyty u okulisty:(

A zauwazyłyscie ze zazwyczaj to ropieje lewe oczko???

reklama
Do góry