reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
jestem wsciekła
byłam z małym znów u lekarza bo nadal ma na ciałku taka wysypke
a dzis jeszcze oprocz tego dostał czerwona szyjke i po szyjka
a ta lekarz nic mowi ze tak moze byc i kazała mi smarowac alantanem plus i bepantolem
ma tez szorstka skóre na uszach i tez mam tym smarowac myslałam ze da mi skierowanie do dermatologa a tu nic

a moze któras z was ma podobna sytułacje
goraczki przy tyum nie ma jest radosny jak zawsze sama nie wiem co mam o tym mysklec
troche sie martwie bo juz tydzien ten stan sie utrzymuje :(

aguska taka szorstka skórka z zaczerwienieniem i wysypką była u Jasia jak się nażarłam pomidorówki, więc to chyba alergia. Mi kazała kąpać go w emolientach, więc jest myty w emolium i smarowałam go stelatrią musteli 3 razy dziennie - zaczerwienienia schodzą i też jest antyświądowa więc maluch się nie męczy (nawet sama ją wypróbowałam po ukąszeniu komara i faktycznie przestao swędzieć :tak:.
Ale chyba najlepsze efekty były po fenistil krople na alergie - są bez recepty.

FENISTIL, KROPLE 20 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Ja Jaśkowi w sumie późno zaczęłam je podawać, jak już było ładniejsze ciałko, więc dawałam tylko na noc 10 kropelek a nie 3 razy dziennie, bo one działają do 10 godzin i przede wszystkim nie swędziało go to w nocy, bo na noc i wieczorem wszelkie dolegliwości się nasilają.

Jesteśmy po usg.Na szczęscie z brzuszkiem wszystko ok.Wszystkie narządy w porządku.Ale całe jelita są bardzo mocno zagazowane:-( Kolka na całego.Lekarz rozłożył ręce i powiedział,że trzeba czekać aż przejdzie...:-(Ale chociaż wiem ,że narządy w brzuszku są zdrowe.

jestem wsciekła
byłam z małym znów u lekarza bo nadal ma na ciałku taka wysypke
a dzis jeszcze oprocz tego dostał czerwona szyjke i po szyjka
a ta lekarz nic mowi ze tak moze byc i kazała mi smarowac alantanem plus i bepantolem
ma tez szorstka skóre na uszach i tez mam tym smarowac myslałam ze da mi skierowanie do dermatologa a tu nic
a moze któras z was ma podobna sytułacje
goraczki przy tyum nie ma jest radosny jak zawsze sama nie wiem co mam o tym mysklec
troche sie martwie bo juz tydzien ten stan sie utrzymuje :(

u nas bylo podobnie, lacznie z sucha skora na uszkach. trafilismy do pani doktor ktora powiedziala ze w taki upal maluch moze miec wszedzie potowki i inne wypryski i ze alergia to na pewno nie jest. wysypka alergiczna przede wszystkim swedzi i skora jest sucha a u nas tak nie bylo. jesli za uszami skora jest sucha, czerwona i pekajaca to wtedy jest to objaw alergii, doszlismy do tego ze u nas to od szamponu, teraz smarujemy uszka kremem i jest ok. nie kazala stosowac zadnych specyfikow tylko wietrzyc malucha jak najczesciej zeby mu nie bylo goraco i zeby sie nie pocil a jesli w mieszkaniu jest goraco to wieszac jakies mokre rzeczy w oknie albo wilgotna tetrowke na lozeczku (nie uzywac nawilzacza powietrza). jak tylko minely upaly to wszystko wrocilo do normy, teraz powtorka z rozrywki ale juz sie nawet nie przejmuje tylko przemywam jej buzie rumiankiem i dodaje do kapieli napar z rumianku.

Jesteśmy po usg.Na szczęscie z brzuszkiem wszystko ok.Wszystkie narządy w porządku.Ale całe jelita są bardzo mocno zagazowane:-( Kolka na całego.Lekarz rozłożył ręce i powiedział,że trzeba czekać aż przejdzie...:-(Ale chociaż wiem ,że narządy w brzuszku są zdrowe.

całe szczęscie, że wszystkie narządy w brzuszku są ok.
a z kolką niestety będziesz musiała się męczyć, biedna Nadusia :-(

Agnieszka ciesze sie, ze malutka ma zdrowy brzuszek. A kolka z czasem przejdzie. Staraj sie, zeby sie jej odbijalo po jedzeniu, nawet po kilka razy. Jak zasnie przy cycu, to nie kladz jej od razu do lozeczka, tylko temu, ze spi i szkoda budzic, wez ja do pionu tak zeby brzuszek lezal na twoim brzuchu i poklep po pleckach, wtedy jej sie ladnie nawet kilkakrotnie odbije.

Agnieszka a jednak kolki... dobrze bo przejdą ale jeszcze pomęczycie sie troszkę
oby jak najkrócej

Aguska u nas gdy potówki się goiły to skóra robiła sie właśnie taka szorstka... niczym nie smarowałam tylko myłam bardzo często przegotowana wodą

reklama
aguśka - mały miał chrostki na główce, myślałam, żę to ciemieniucha. Okazało się, że trądzik młodzieńczy. Doktor powiedziałam, że mogą się przenieś na buzke a potem stopniowo na reszte ciałka. I tak też się stało. Buźka, szyja i ramionka. Dziś nam przepisał inny (silniejszy) lek na te chrostki i zobaczymy czy po tygodniu przejdą. Mamy tylko nadzieje, że to nie uczulenie na mleko..

Do góry