reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Aga może Tomek ma to co moja Hanusia: ona też jak nie może zrobić kupki, to stęka, siłuje się, czasem aż zapłacze. Jak zrobi kupkę to jest normalna i momentalnie jest ok. Mam nadzieję, że po Biogai będzie dobrze, bo teraz tak jak Ci pisałam jeden dzień jest ok, drugi się męczy. Najgorsze, że biedaczka przez to się szybciej czasem budzi. Z objawów wygląda mi to na dyschezję.

reklama
dziewczyny czy jedna kupka zielona(ale mega)na dobę po bebilonie comfort to normlne ??? normlna konsystencja ale smierdząca (jak kupka) ??mam sie martwic??? zaznaczę że mala pije dośc sporo herabtki rumiankowej i wody przegotowanej oczywiscie żródlanej..

Ja zawsze slyszalam, ze kupka powinna byc zolta, a jak jest zielona to znaczy, ze cos zaszkodzilo. Najlepiej zadzwon do swojego pediatry i zapytaj sie. Moze trzeba zmienic mleczko, bo mleczko trzeba zawsze dopasowac do dziecka jedno lepiej tolerowac bedzie takie inny inne. Moze pediatra ci poradzi jakie mleczko dawac.

Np. sa teraz mleka z zawartoscia blonnika na lepsze trawienie z wieksza zawartoscia laktozy, a mniejsza niacyny, ktore sa bardziej zblizone do mleka matki i lzej strawne.

Ostatnia edycja:
z tego co wyszperałam w necie swego czasu to po sztucznym moga byc nawet niebieskie (bo maja zelazo) a juz na pewno smierdza...

Mlody po 36h na sztucznym walnął mega lepka , paskudna bombe zolto-zielono-brazowa. bleeech...

chrupcia to u was widze lekaze sa normalni
u na szaraz skierowanie do szpitala dała mi lekarka
sam na własny koszt zrobiłam badania i dotego usg brzuszka
i pojechałam na izbe przyjec z pawłem
a tam pediatra mnie wysmiała
powiedziłą ze taki poziom bilirubiny jak on ma to sam zejdzie do 3 miesiaca albo wczesniej
a ja od cyca wczesniej go odstawiłam i maluszek sie meczył
terz tylko cyc i glukoza z 4 razy na dobe :)

Chrupcia, a moją Tośkę zaszczepili pomimo żółtaczki... kurde, i bądź tu człowieku mądry... no chyba , ze u chodzi o to, że Tośka akurat miała mniejsze niż Twój prezes przekroczenie bilirubiny, które nie przeszkadzało w szczepieniu, no nie wiem

co do zielonych kup... u nas częste właśnie po dziwnym żarciu - ze dwa dni mieliśmy zielone kupsztale po spaghetti bolognese, innym razem po kiwi :-)

z tego co wyszperałam w necie swego czasu to po sztucznym moga byc nawet niebieskie (bo maja zelazo) a juz na pewno smierdza...

Mlody po 36h na sztucznym walnął mega lepka , paskudna bombe zolto-zielono-brazowa. bleeech...

To nie wiem co ty za mleko mialas, w kazdym badz razie takie, ktorego twoje dziecko nie toleruje. Ja czasem dokarmiam sztucznym i kupy sa zolte o normalnej konsystencji i zapachu. Kolezanka tylko sztucznym karmila i normalne zolte kupy, nie za rzadkie i nie za geste i napewno nie smierdzace.

dziewczyny czy jedna kupka zielona(ale mega)na dobę po bebilonie comfort to normlne ??? normlna konsystencja ale smierdząca (jak kupka) ??mam sie martwic??? zaznaczę że mala pije dośc sporo herabtki rumiankowej i wody przegotowanej oczywiscie żródlanej..
Ja dokarmiam Bebilonem Comfort i bywa czasem jedna dziennie zielona kupka, ale po tym mleku podobno może tak być, a śmierdzące to są wszystkie :-D

Ja dokarmiam Bebilonem Comfort i bywa czasem jedna dziennie zielona kupka, ale po tym mleku podobno może tak być, a śmierdzące to są wszystkie :-D

Ja czasem dokarmiam mlekiem physiolac, jest dostepne tutaj tylko w aptekach, jest z dodatkiem blonnika i wyzsza zawartoscia laktozy, a bardzo niska niacyny, a kupy jak juz pisalam powyzej...

reklama
chrupcia to u was widze lekaze sa normalni
u na szaraz skierowanie do szpitala dała mi lekarka
sam na własny koszt zrobiłam badania i dotego usg brzuszka
i pojechałam na izbe przyjec z pawłem
a tam pediatra mnie wysmiała
powiedziłą ze taki poziom bilirubiny jak on ma to sam zejdzie do 3 miesiaca albo wczesniej
a ja od cyca wczesniej go odstawiłam i maluszek sie meczył
terz tylko cyc i glukoza z 4 razy na dobe :)

mnie tez juz do szpitala wysylali. Na szczescie skonsultowalam z innym pediatra, zrobilismy diagnostyke i dalej leczymy w domu.

Odstawiony byl na 36h od cyca i 2X po 3 doby meczylismy sie z pasteryzowaniem

Chrupcia, a moją Tośkę zaszczepili pomimo żółtaczki... kurde, i bądź tu człowieku mądry... no chyba , ze u chodzi o to, że Tośka akurat miała mniejsze niż Twój prezes przekroczenie bilirubiny, które nie przeszkadzało w szczepieniu, no nie wiem

co do zielonych kup... u nas częste właśnie po dziwnym żarciu - ze dwa dni mieliśmy zielone kupsztale po spaghetti bolognese, innym razem po kiwi :-)

U nas bilirubina:
13,6
10
znowu 13
i teraz po sztucznym 6,55

Bylby zaszczepiony gdyby nie jednoczesne nieprawidlowe wyniki watrobowe

To nie wiem co ty za mleko mialas, w kazdym badz razie takie, ktorego twoje dziecko nie toleruje. Ja czasem dokarmiam sztucznym i kupy sa zolte o normalnej konsystencji i zapachu. Kolezanka tylko sztucznym karmila i normalne zolte kupy, nie za rzadkie i nie za geste i napewno nie smierdzace.

Bebilon Comfort. dolegliwosci specjalnie po nim nie mial. Temu zaraz skonczy sie waznosc. Nie mam pomysłu jakie nastepne. Moze sprobujemy nan? I tak uzywamy raz na jakis czas.

Do góry