reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Dziewczyny bardzo współczuję każdej z Was :( Nie pomoge ale mam nadzieję, że szybko sobie z problemami poraadzicie

reklama
Kurcze dziewczyny jak coś nie tak z dzieciaczkami to od razu głowa boli od zamartwiania się. Mam nadzieję że szybko wszystko minie i dzieciaczki będą dalej zdrowo rosły i rozrabiały :-).
U nas przeziębienie powoli mija, tylko wieczorem jeszcze małemu bulgocze w nosku zwłaszcza podczas jedzenia i musimy w międzyczasie z noska odciągać.
A 28.04 popołudniu mamy usg bioderek a rano do lublina do zakaźnego na kontrolę toxo i cytomegalii bo Hubcio miał podwyższone przeciwciała i musimy sprawdzić czy wszystko jest wporządku.

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też się tak bardzo skupiają na puszczaniu bączków i robieniu kupki?. Jak tak patrze na Julka to wydaje mi się, że jest to jego życiowa misja, bo wkłada w nią tyle czasu i energii ;-)

I czy mogę już normlnie zakładać pieluszkę jak już mu odpadł pępuszek, czy też muszę ją zawijać tak długo, aż będzie strupek?

AguniaGR - Emmą też taka skupiona. Myśli i pierdzi, myśli i kupka, ogólnie bez myślowej spinki nie ma nr 2 :-)
Co do pępuszka to mnie się zdarzało nie odwinąć pieluchy tylko zostawiać go pod i nic się nie działo, a jak już odpadł to od razu zakrywałam bo miejsce po nim było ładne i suche.

To chyba norma że dzieciaki muszą wszystkie szare komórki wytężyć żeby puścić bąka. A co do kupy to chyba nawet włosy mojemu się jeżą żeby wypchnąć porcyjkę na świat :tak:
My wcale nie wywijaliśmy pieluchy, mały miał pępek tak mocno na krótko zrobiony więc kikutek miał z pół centymetra więc do póki się nie pogoiło idealnie to przykrywaliśmy to pieluszką ale luźno zapiętą. Wydawało mi się to bardziej higieniczne niż ubranko i jakoś mniej podrażniające. Nam się równo w 10 dni pępek idealnie zagoił.

Ostatnia edycja:
Natalia, Hubciowi robili toxo i cytomegalię ze wzgledu na to że ja przechodziłam i miałam dosyć wysokie przeciwciała i dlatego jemu też sprawdzali a że wyszły podwyższone to teraz musimy to kontrolować.
Dopytam dokładniej na kontroli bo w szpitalu to bardziej byli żółtaczką przejęci a o tym to się w sumie dowiedziałam przy wypisie.

witajcie,

mam pytanie - jaki poziom bilirubiny w 5-6 dobie jest wymagany do fototerapii? jade dzisiaj na ponowny pomiar ale nie wiem jakie normy sa na 5 dobe :( wczesniej bylo 10,2 w drugiej dobie ale lekarz powiedzial ze to pewnie samo zniknie.

Dla wszystkih niedoswiadczonych mam, nie znajacych sie na kupkach - jesli Maluch jest na piersi i robi luzna kupke to nic sie nie dzieje :) ja wczoraj omal nie wpadłam w panike i do szpitala nie pojechalam z tego powodu. A juz wiem ze to nie jest nic zlego :)

L-oka nie ma norm na poziom bilirubiny. Generalnie zasada jest taka, że ma mieć tendencję spadkową. Jeżeli zatem będzie niższa niż 10,2 to będzie ok, .

reklama
Emilka ma jakiś dziwny biały nalot w buźce. Któraś wie, jak wyglądają pleśniawki i jak je odróżnić od mleczka, które jej w buźce zostało?

Do góry