reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maluszków

My dzisiaj wrocilismy ze szpitala z fototerapii. Maluch miał wczoraj bilirubine 17,3 wiec zostawili go na naswietlaniu. Dzisiaj wynik 6,9. Mam nadzieje ze juz bedzie tylko spadac.

Emilka ma jakiś dziwny biały nalot w buźce. Któraś wie, jak wyglądają pleśniawki i jak je odróżnić od mleczka, które jej w buźce zostało?

Moj czasem po mleku ma bialy nalot ale to tylko chwile i znika.

reklama
Patuśka u nas biały nalocik jest tylko po jedzonku a tak to czyściutko. Pojęcia nie mam jak wyglądają pleśniawki.

U nas za to inny problem :/
Ciemieniucha się pojawiła. Na brwiach i gówce. Muszę oliwkę kupić i smarować przed kąpielą chyba że macie inne sprawdzone sposoby?

Kochane, podajecie swoim maluchom witaminy? Ja mam kapsulki z witamina D+K ale maly mi po nich wymiotuje... Myslalam poczatkowo ze to normalne ulewanie, ale w swieta mielismy takie zamieszanie ze zapomnialam przez dwa dni o witaminach i problemy z wymiotami ustaly... Pytalam dzis o to lekarke w poradni, ale ona jest tak debilna ze az mi sie nie chce tej rozmowy przytaczac.

Walczylismy troche z odparzeniami i wniosek mam jeden jesli u kogos nie pomaga Sudocreme, to z calego serca polecam Hascosan, doradzila nam go polozna i malemu pupka wygoila sie wlasciwie w ciagu dwoch dni :)

Patuska, chodzi Ci o bialy nalot na wargach, czy wewnwtrz buzi? Oskat zawsze ma biale wargi po karmieniu.

Jouluatto co do nietolerancji witamin to sa one rozpuszczane w roznych tluszczach. Jest K na recepte ale nie pamietam czy to nie w proszku do rozpudzczenia w mleku czyinny tluszcz jest zastosowany. Najlepiej spytaj położnej lub w aptece z Twojej relacji lekarki nie polecam. A swoja droga jak Oskar wymiotuje po witaminie to ile jej tak naprawde przyjmuje?
Nieznajoma co to za wynalazek w sprayu? Napisz prosze jaka firma.

Nas polozna przestrzegala przed kapsolkami, lepiej wyciskac je na lyzeczke niz prosto do buzi zeby uniknac

Jouluatto moj Maluch tez witamin nie lubi ale jeszcze nie wymiotuje. W sprayu fajny pomysł. Ja podaje ta z kapsułek ale podaje na palcu. Maluch ma duzy odruch ssania wiec szybko wcina.

Ja podaję Emilce D+K na łyżeczce, ale pomysł Loki mi się podoba i też zacznę podawać na palcu.
To na szczęście mleczko,nie pleśniawki- jedno zmartwienie z głowy.
Mała ma ostatnio problemy brzuszkowe,zmieniła się z aniołka w diabełka. Trzeba ją kilka razy w trakcie karmienia odbijać, plus często ma problemy z gazami i nawet masaż brzuszka nie pomaga... Wczoraj tak 5h ryczała, ciamkała cyca, przysypiała na chwilkę i znowu płacz. Już myśleliśmy, że się wykończymy.

reklama
Na problemy brzuszkowe i na uspokojenie maluszków też polecam suszarkę :) ewentualnie odkurzacz lub wirującą pralkę u nas sprawdza się rewelacyjnie.

Fajna ta wit D w sprayu zapytam u nas w aptece, na pewno lepsza jak wyciskane kapsułki.

My dalej walczymy z ciemieniuchą już niewiele zostało. Ale za to na policzkach Hubertowi pojawiły się krostki jakby maleńkie pęcherzyki i nie mam pojęcia co to jest? Czoło też ma zsypane tylko takimi drobniutkimi. Wiecie może od czego tak się mogło zrobic?

Do góry