reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

a jakiego koloru te krostki? czy sa ropne? jesli ropne lub białe to moga byc potówki. Mój ma takie czerwone drobniutkie to lekarz kazał maka ziemniaczana spróbowac zasypac :) nie wiem jeszcze z jakim skutkiem ale po make pojde bo czytalam ze czasem na takie drobne wypryski to pomaga.

reklama
Nie ropne nie są i białe też nie. One są takie mocno różowe te na czółku jak jest chłodno to ich nie widać tylko czuć przy dotyku
a te na policzkach to takie bardziej rozlane skupione w jedną plamę, może uczulenie? ale na co bo te to dzisiaj się pojawiły.
Jutro spróbuję mąki może coś pomoże.

Ostatnia edycja:
Mój mały ok. tygodnia dostał na twarzy wysypu takich białych ropnych krostek, Czekałam aż samo przejdzie ale zaczęło przybierać na sile więc po 3 dniach zaczęłam przemywać mu 3 razy dziennie buzię oceniseptem i po myciu smarowałam sudokremem (albo można inną maścią z cynkiem ) i po dobie zniknęły.

Ancona to pewnie potówki. Może masz za ciepło w domu??? U nas w szpitalu mały dostał potówek bo na salo chyba z 27 stopni było:szok: Po wychłodzeniu juz było ok.

A na ciemieniuszke polecam kupić w aptece Olejuszkę(chyba z ziaji) smaruję sie główkę wieczorem po kąpieli i zostawia do następnego dnia(24 godz), po kąpieli nastepnego dnia trzeba wyczesać:-D Ja z Igorem walczyłam domowymi sposobami, ale nic to nie dało, a ta Olejuszka działała super:tak:

A katarek już przerabiałyście?
Młody od wczoraj lekko smarka i nic poza tym, płucka i wszystko czyste bo dzisiaj przebadany. U takich dzieciaczków też trwa tydzień? mamy dawać wit C i wapno no i oczyszczać a jak nie pomoże i gluty będą większe to do szpitala

reklama
Mi się wydaje że dziecięca dupka to wrażliwsza niż buzia przez to odmakanie w pieluchach i ciągłe tarcie ;) więc się skusiłam na sudocrem.
A co do tego że potówki, to u mnie był to chyba trądzik niemowlęcy, bo krostki były tylko na twarzy, a tak na logikę to akurat najchłodniejsze miejsce u dziecka, a pod ubrankiem nie miał żadnych wyprysków.

A nas teraz największy problem to kupa. Niby to normalne, bo robi raz dziennie, ale przez całą dobę strasznie stęka i się napina. Przepajamy do herbatką koperkową bo butli, dostaje do mm Delicol, ja chleję sok jabłkowy i wcinam jabłka, masujemy mu będola i nie bardzo coś pomaga. Bąki robi, tylko żeby tak nie stękał strasznie bo mu z tym ciężko...

Do góry