reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

reklama
Asteria - nie herbatkę - wodę koperkową (gripe water), to taki preparat z wyciągiem z kopru i dwuwęglanem sodowym. Podaje się tego jedną łyżeczkę do 6 razy na dobę. No ale gdyby mały urodził się w terminie to miałby ju z miesiąc, wiec nie sądzę, zeby mu zaszkodziła...

ha Strzyga zazwyczaj pod sam koniec jego ataków już i ja płakać zaczynam, wtedy stery przejmuje tatuś;-) Płaczę bo kręgosłup mi wysiada przy małym, mam dość tego kwękania jego i szkoda mi go.

Ja też bym nie wiedziała gdyby nie P. On tak ma, że musi wyszukać najlepsze możliwe rozwiązanie, bo standardowe mu nie wystarczają ;)

Pewnie też bym dawała herbatkę, ale raz że dziecko musi jej wypić sporo, a wody koperkowej tylko jedną łyżeczkę, więc łatwiej ją podać zbuntowanemu i obolałemu maluchowi. A dwa, że jednak skuteczność mniejsza niż przy wodzie ;)

Swoją drogą - patrząc na Tymka w tej chwili (spokojnie śpi i się nie pręży) mogę z czystym sumieniem wodę koperkową polecić. ;)

W aptece. Wygląda tak, kosztuje ok 15 złotych. ;)

1024-gripe-water-plyn-150ml_0_b.jpg

Strzyga w której aptece?? Bo ja szukałam wszędzie i zawsze mi mówili że wycofana ta woda chyba jest bo w hurtowniach nie mają. W aptekach internetowych też nie znalazłam, wszędzie jest chwilowo niedostępna :no:

reklama
od kiedy pracuję w aptekach- ZAWSZE był problem z dostaniem tej wody:-) chyba jest bezcenna, choć sama nie mam z nią doświadczenia-trzeba szukać, prosic o zamówienie:tak:. Poprostu pojawia sie i tak samo szybko bez przyczyny znika z hurtowni-pewnie cos u producenta w produkcji-bo to olejki eteryczne, moze na produkcję sezonowość wpływać.

Ostatnia edycja:
Do góry