reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maluszków

reklama
Ewelina:) niekoniecznie:) czasem pokarm mamy jest tak przyswajany,że kupek ponoć ok tygodnia może nie być,a nawet ponoć i do 2 tygodni, ale moja Hania robi kilka razy dziennie:)

Zgadzam się z Natalunią i Anastazzją :).

Moja Zośka robi może ze 3 kupy dziennie ostatnio, za to takie porządne a problemów nie ma żadnych ;-) (odpukać!:))

My właśnie tak mamy - jedna kupka na dzień to często. Raz była przerwa 4 dni. Tylko szkoda, ze się Młoda przez to tak meczy przy "produkcji".

U nas dalej kupka w każdej pieluszce. Ale od dzisiaj przestaję jeść nabiał, zobaczymy jak to będzie. Olek odkąd wróciliśmy do domu ma jakby katar. To znaczy nic mu inie cieknie z nosa ale zalega, najgorzej jest w nocy, ściągam fridą i zawsze jest wydzielina. Wyczytałam, że to również może być objawem nietolerancji laktozy. Więc od dziś zaczynam walkę.
Pozdrawiam

ch_aga a co będziesz jeśc? ja wyczytałam, że objawem nietolerancji laktozy mozę być mały przyrsost wagi, pręzenie się podczas jedzenia i śmierdzące kupki. Katarek u nas też jest ale to może kwestia suchego powietrza?

mi położna powiedziała w szpitalu (pytałam,bo mały robił bardzo często kupki),że dziecko ma prawo robić kupkę po każdym karmieniu. i tak samo ma prawo nie robić kupek do 2 dni,jeśli oczywiście w tym czasie się nie pręży,nic go nie boli... to wszystko jest dobrze.

ch_aga a co będziesz jeśc? ja wyczytałam, że objawem nietolerancji laktozy mozę być mały przyrsost wagi, pręzenie się podczas jedzenia i śmierdzące kupki. Katarek u nas też jest ale to może kwestia suchego powietrza?
No wszystko, oprócz nabiału :-D Dziś jadłam kanapki z samą wędliną lub marmoladą, bez masła. Na obiad sos bez zabielania śmietaną z ryżem ciemnym. Kawa inka bez mleka itp.
Nasze kupki czuć od razu jak zrobi. A nawilzacz całą noc jest zawsze włączony.
Pozdrawiam

reklama
naawilżacz powinien być włączony maksymalnie na 2 godz. cała noc to za dużo powietrrze jest zbyt wilgotne i to powoduje że namnażają sie grzyby i inne paskudztwa i może dlatego w nosku jest wydzielina.....a co do kupek dziecko ma prawo i tydzień nie robić oczywiście karmione tylko piersią....mleko matki jest czasami trawione w 100% moja córka nie robiła 10 dni i sie wcale nie pręzyła i nie płakała z bólu nic była spokojna a po 10 dniach zrobiła normalną kupke luźną.

Do góry