reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

1. Nie można się spokojnie do kobiety przytulić, pomiziać, o seksie nie wspomnę (odpowiedzcie SOBIE (nie mi) szczerze - kiedy ostatnio wasz facet miał orgazm zafundowany przez Was, a nie przez redtube'a).

wczoraj;-)

dziewczyny robicie usg przezciemiączkowe?
ja esputikon zmieniłam na BioGaia dośc drogie ale podobno skteczne, dziś mimo bardzo wzdętego brzuszka nawet śpi w dzień i jak się budzi to pomaga w zasadzie przytulenie kilka min z podkurczonymi nózkami i zasypia

reklama
Ewelina my też stosujemy BioGaia ;) oczywiście miałam problem z kupnem bo nigdzie nie było, aż mi babka w aptece zamówiła i dostałam nawet jakiś upust bo kosztowały 45zł a zapłaciłam 35zł ;)

Ostatnia edycja:
tez jak wy mam chwile zwatpienia we wlasne sily. najgorzej jak malego boli brzuszek a ja nie moge mu pomoc.
czy jablka na cieplo moga wywolac bol brzuszka?

zwątpienia mam codziennie. Mój P wrócił do pracy i nie mam serca go budzić w nocy do pomocy bo wstaje o 4. Z drugiej strony chciałabym, aby jak wróci z pracy troche mnie odciążył. Często to nie wychodzi. Do tego od wczoraj złapał przeziębienie i już wogule nici z pomocy. Zmęczenie ech zmęczenie :szok:

bakalia ta biogaia jest taka popularna i dlatego jest problem żeby dostać, moja siostrapracuje w aptece i wg mam jest rewelacyjny- mam nadzieje że i nam pomoże
ja czasem też mam chwile zwątpienia ale z drugiej wiem, że nasze maleństwa chcą przy nas być bo w koncu były w brzuszkach tyle czasu, przy nas czują się bezpieczne, a podobno dziecko w pierwszych miesiącach mysli, ze mama i on to jedno:-)

A mój potworek wreszcie usnął :cool2: Była dzisiaj hiperaktywna, a wczoraj spała cały dzień - ja jej nie ogarniam :no:
No i pytanie, bo nie chce mi się po necie szperać, a może któraś z was pamięta: kiedy można się spodziewać pierwszego uśmiechu - takiego świadomego?

j_asia - w drugim miesiącu życia.

Tymon ma kolki, albo nietolerancję laktozy, albo już sama nie wiem co mu jest. On płacze, ja już chwilami razem z nim, bo nie jestem w stanie mu pomóc i jak słyszę ten jego rozpaczliwy krzyk nie do utulenia, to po prostu pęka mi serce... Nie wiem jak wytrzymują mamy, których dzieci tak cierpią godzinami - u nas to zwykle do pół godziny zanim uda się znaleźć odpowiednią pozycję, rozmasować brzuszek czy utulić... Niby obiektywnie niedługo, ale dla mnie to najdłuższe pół godziny w życiu :(

Strzyga u nas Raduś ma to samo.. masakra, najgorzej mi małego szkoda jak przez sen się męczy i pręży.
A jak płacze to trwa to wieki.. aż w końcu odnajduje idealny rytm bujania go na rekach i się uspokaja..
Dla nas zbawienne są rurki Windi - kiedy mały nie może się odgazować świetnie pomagają, oczywiście wcześniej próbujemy wszystkich metod jeśli to nie pomaga a mały bardzo cierpi to aplikujemy.

Mam pytanie kupiłam herbatkę z kopru, czy mogę śmiało ją małemu podać czy należy najpierw skonsultować się z lekarzem?

Ewelina
bardzo liczę, że w jakimś stopniu pomogą! :)

moje dziecko odsypia noc chyba.. bo ok. 4 spał niespokojnie, prężył się i jęczał, wybudzał się a o 7.00 już na dobre więc do 9:30 lulanie, tulenie, karmienie i po wielkim płaczu usnął wstał o 12.30!! - spał tak dobrze, nic go nie męczyło! zjadł, przebrałam go i teraz zasnął znów! oby mi się tylko nie przestawił..

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore maja monitor oddechu.
Czy wlaczyl Wam sie kiedys alarm?
U nas zawsze do tej pory zielone swiatelko, a dzis nad ranem obudzil mnie alarm. Szybko Maz podbiegl do lozeczka i poruszal Mala. Zaczela sie zdrowo przeciagac, za chwilke sie obudzila i ladnie zjadla. Nie wygladala, zeby Jej cos bylo. I teraz nie wiem, czy faktycznie miala chwilowy bezdech, czy jakos sie sygnal stracil. Mialyscie kiedys taka sytuacje?

Do góry