reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Dzisiaj się okazało że mała ma wzdęcia i stąd te prężenie i płacz (wczorajszy dzień był koszmarny :-()

Wskazania: kłaść na brzuszku, klepać po pleckach, rozgrzewać brzuszek, masować i podać kropelki.
Położna mówiła o SAB SIMPLEX gdzie je dostanę ??? (słyszałam że w naszych aptekach tego nie ma)
Chciałabym je kupić, dajcie znać jak można je dostać.

reklama
u nas na problemy z brzuszkiem pomogł lactiv baby. tez polożna poleciła. a było tak źle, ze nie mógł normalnie zjeść tylko ciągle płacz.
a sab simplex ma taki sam skład jak bobotic, który jest w naszych aptekach, wiec może spróbuj tego:)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj się okazało że mała ma wzdęcia i stąd te prężenie i płacz (wczorajszy dzień był koszmarny :-()

Wskazania: kłaść na brzuszku, klepać po pleckach, rozgrzewać brzuszek, masować i podać kropelki.
Położna mówiła o SAB SIMPLEX gdzie je dostanę ??? (słyszałam że w naszych aptekach tego nie ma)

http://www.sabsimplex.pl/zamowienie.php

Ja polecam Bobotic. Milenka miala czesto wzdecia i plakala. Odkad dajemy Bobotic jest duzo lepiej :-) Milenka jest spokojniejsza, duzo mniej placze, nie napina sie.

A jak podajecie krople? W czasie kolki, czy kilka razy dziennie. Zaraz mojego D. wyślę do apteki po bobotic. Mam nadzieję, że i Szymkowi pomoże;-)

Mam ochotę usiąść i płakać. Tymek przy ataku kolki w płaczu podrapał się po buzi do krwi. W końcu podaliśmy mu wodę koperkową. Niby powinno się po miesiącu, ale to, jak on cierpi... Teraz śpi, a ja próbuję opanować poczucie bezsilności, i pozbyć się myśli, że matka ze mnie jak z padalca ostryga, bo nie umiem mu pomóc, utulić, dać poczucia bezpieczeństtwa...

Strzyga z bezsilności się nasuwają takie myśli ! Nie martw się, Tymek przy tobie czuje się najbezpieczniej na świecie !;-)
Też powtarzam to i głośno, że co ze mnie za matka, że pewnie coś źle robię skoro Szymek płacze, nie chce spać...Często go całuję i przepraszam, że jest mu źle.
Aj hormony, zmęczenie dają się we znaki...;-)
Kupiliśmy bobotic, jestem pełna nadziei, że to pomoże maluszkowi i przyniesie ulgę. Biedny śpi już 4 h po całym dniu niepokoju i bólu brzuszka:-(

reklama
Justyś - ja bym sie chyba zapłakała na Twoim miejscu - u Tymka epizody kolki zdarzają się praktycznie tylko wieczorami i patrząc obiektywnie nie trwają długo (zwykle w ciągu pół godziny udaje mi się znaleźć jakiś sposób na to paskudztwo). Chyba bym się załamała, gdyby płakał tak cały dzień... Życzę, żeby bobotic spełnił swoje zadanie...

Do góry