reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Dziewczyny spotkałyście się ze schodzeniem paznokci? Mojej koleżanki 13-letniej córce schodzą paznokcie z kciuków.Cóż to takiego?
agrafka80
Fanka BB :)
Dziewczyny spotkałyście się ze schodzeniem paznokci? Mojej koleżanki 13-letniej córce schodzą paznokcie z kciuków.Cóż to takiego?
na pewno jest to jakiś konkretny objaw - ja słyszałam tylko o grzybicy albo jakiejś innej chorobie skóry, chociaż chyba czytałam gdzieś ze po szkarlatynie może się zdarzyc
martolinka
Mama i nie tylko :-)
gosiulek ja znam tylko przypadki , gdy paznokieć schodzi z powodu silnego uderzenia
gosiulek73
mama K&K&A
Tak,ja też tak miałam jak sobie przytrzasnęłam drzwiami od klatki schodowej a były to bardzo ciężkie drzwi.Ona niestety nic takiego sobie nie zrobiła.dzisiaj idą do pediatry ale Ci lekarze na wsi to...szkoda gadać.
madziek
listopadówka 2009 :)
w emolientach (lać ich dużo na wannę), lub w oliwce, albo w strumień wody wlać mieszankę mleko+ 4 łyżki oliwy z oliwek, co da emulsję.Madziek no to teraz trzymam kciuki i czekamy na poprawę, teraz musicie się smarować, smarować i smarować ;-) W czym macie się kąpać?
Wykupiłam maść robioną-mega natłuszcza, Advantan czy jakos tak, na te najgorsze zmiany przez 2 dni mam smarować, a jutro we Wrocławiu na Sztabowej w Aptece ma maż odebrać Topialyse krem nawilżająco-natłuszczający, Lipikar Baume AP bo tam są tańsze dużo jak w Oleśnicy, a że pracuje we Wrocławiu to żaden problem, a ponad 30 zł mam zaoszczędzone... dużo nie dużo ale to zawsze 30 zł w kieszeni biorąc pod uwagę, że w poniedziałek idę na IgE (w prywatnym laboratorium 160 zł, a w szpitalu, bo dziś dzwoniłam pytać, tam niby miało być najtaniej, a wołają około 240 zł)
Dziunka jeśli Twoje babeczki nie chorują często to nie ma sensu pakować się w drogę, żeby z katarkiem jechać do pediatry, szkoda zachodu, tym bardziej, że na soja obecną dr nie narzekasz
Moja dr jest taka dokładna, nie spieszy się w trakcie wizyty, wszystko sprawdzi, wysłucha, zmierzy, zważy itp.... zawsze ale to zawsze, moje dziecko już jest tak do tego nauczone, że czasem jak ona zapomni o uszach, bo tez co wizytę ogląda to się upomina... <hahaha>
AniaSm
Fanka BB :)
my po wizycie u laryngologa , musimy małemu podleczyć ten katar i za ok 3-4 tygodnie zabieg pod narkozą :-( bo KUba ma przerośnięte małżowiny nosowe i trzeba je obciąc czy coś takiego żeby mógł normalnie oddychać , stąd też katar ,no i jak mam wyleczyć jego katar który jest spowodowany przerośniętymi małżowinami i po to ma mieć ten zabieg
czekamy jeszcze co wykaże wymaz z nosa bo może uda nam się chociaż trochę ten katar podleczyć
czekamy jeszcze co wykaże wymaz z nosa bo może uda nam się chociaż trochę ten katar podleczyć
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
ojej!!! Aniu trzymam kciuki za Was!!! i za Kubusia oczywiscie!!!
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Aniu a ten zabieg jest konieczny? może da się go uniknąć
Podziel się: