reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Agrafka - dzięki, jutro spróbuję też się na jakąś konsultację wkręcić;-), muszę najpierw odebrać te wyniki z posiewów, jeden będzie w czwartek, a drugi nie wiem kiedy - mamy mieć na tlenowce i beztlenowce; wczoraj po takim długim czekaniu to mózg mi się wyłączył...;-)

reklama
Ana musi być dobrze, jak już macie odpowiednie leki i sama widzisz poprawę. Mój Patryk miesiac temu miał ropne zapalenie ucha, ropa wylatywała mu z ucha, pediatra mu przepłukała, dostał Zinat + dicortinef do uszu i po 3 dniach jak ręką odjął ropę, a leki brał do 10 dni. Całe szczęście, że masz leki i że sama widzisz poprawę. Trzymam kciuki!!!

Co do AZS Patryka, to dziś byłam u dermatologa prv o NFZ w O-cy na już mogę pomarzyć, ale warto:) Musze mu zrobić IgE specyficzne-panel pokarmowy (190 zł w laboratorium szpitalnym)- na to alergolog nie wpadła. Ponadto to po pobraniu krwi przez 2 tyg. zyrtec, ze względu na fatalny stan skóry, do pielęgnacji Topialyse krem nawilżająco-natłuszczający, Lipikar Baume AP, krem robiony- to na przemian po kąpieli. Na zmiany chorobowe Protopic.
Na chwile obecną jak wspominałyście wyeliminować cytrusy, orzechy, kakao, ograniczyć mleko.
Zaraz zasiadam i szukam w necie apteki gdzie kupię trochę taniej kremy...

Madziek no to teraz trzymam kciuki i czekamy na poprawę, teraz musicie się smarować, smarować i smarować ;-) W czym macie się kąpać?

Witam, ja tak nieśmiało ale napiszę . MADZIEK naj naj i najtaniej dla skóry z AZS jest zwykła PARAFINA PŁYNNA>

Mój synek też z listopada 2009 i też ma AZS i ta zwykła parafina jest naj lepsza i do kąpieli i do nacierania.:tak:

Produkty do kapania firmy balnaum baby właśnie są bez parafiny (Pawlowi nie służyła parafina:baffled:-i badz tu madry), kazda matka musi dochodzic do tego metoda prob i błedow bo kazde dziecko inne a AZS ten sam ;-)

MamaJuli - witamy u nas na forum :tak:. Opowiedz coś więcej o Was? Julia ma przepiekny usmiech na zdjeciu:tak:

No cóż tak właśnie jest każdy inny ,ale myślę że spróbować nie zaszkodzi tym bardziej że koszt 3 zł.:-)

Napiszę więcej na odpowiednim wątku. Już idę pisać.

Mama zmieniła lekarza. Znalazłyśmy podobno najlepszą lekarkę na świecie:rofl2: co prawda dwie wiochy dalej ale czego się nie robi;-)
No i faktycznie, wczoraj byłyśmy na wizycie. Nieziemska kobieta:szok:

Wizyta trwała pół godziny (co więcej, każda wizyta tyle trwa, niezależnie czy pierwszy raz czy drugi), wszystko oglądała, książeczkę z historią sobie zostawiła i miała podobno studiować ją wieczorem by lepiej poznać małego pacjenta. Ważyła, mierzyła, pisiaka oglądała, brzuch badała, wszystkie węzły chłonne, nie no, wszystko po prostu.:tak:
Wysłu****e z cierpliwościa, tłumaczy z uśmiechem, po prostu lekarz od serca.

No i się waham teraz.
Przenosić się czy nie? W sumie nie mam z młodymi większych problemów, skórę Asi i tak dermatolog musi obejrzeć... a dojeżdżać 20 km do lekarza, nawet jak jest super hiper? W razie W przyjmuje też u nas prywatnie.
No i na moją lekarkę złego słowa powiedzieć w sumie nie mogę, z tym że szlabrocze pod nosem;-)

Dziunka apropo skory Asi, byc moze to jest cos powazniejszego ale kiedys pisalam ze Oli jak za duzo się kąpał zaczęły mi sie robić plamki szorstkie na ciałku, powiększały mu się, jak to zauwazył rozdrapywał i to był koszmar. Dermatolog powiedziala ze to łojotokowe zapalenie skory w co bardzo nie wierzylam. Smarowalam albo pimafucortem to lekki steryd i tym mozna dluzej, albo lotriderm to jest mocniejsze ale wystarczylo kilka razy. Wszystkie nawilzacze nic nie dawały. Teraz kąpię go juz nie codziennie i mam spokoj, czasami tylko przemywam, czasami szybki prysznic. Kolezanka z synem miala to samo. Plamy na całym ciałku, najwięcej na nozkach i rączkach tez zaczęła robic częsciej prysznice i wszystko jej zeszło, bez zadnych masci.

Ty pisalas ze kąpiele macie bardzo długie wiec to moze nasilac objawy.

reklama
Dziunka mi się wydaje, ze skoro dziewczyny ci nie chorują często albo jakoś dziwnie to nie warto się przenosić, bo w razie jak jakaś gorączka duża czy coś, to 20 km to jednak moze być kłopot.
Ja sama chętnie bym Alę przeniosła i Wojtka zapisała po narodzinach w ramach NFZ do LIMu, ale rejonową mam 10 minut piechotką od domu, a do LIMu 9 przystanków tramwajem, a samochodem nie ma gdzie zaparkować...

Do góry