reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ana o matko!!!!!!!!!!!! zapalenie wyrostka sutkowego ale to brzmi,a ten ropien mozgu jeszcze straszniej:szok:przytulam Cie mocno i zdrowia dla Hanulki.U Ciebie ciagle cos z dziewczynkami.Dobrze ze masz wsparcie w dziadkach.Informuj nas na biezaco.a jak sie teraz Hania czuje?leki jakies ma?

reklama
Ana kochana wspołczuję z całego serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kurczę moze jednak powinnas zostać z małą w szpitalu albo do niego się polzyc z małą. Ostatnio tak czesto chorujecie a tam może by zbadali od gory do dołu, wyleczyli konkretnie! Boję się ze zwykły laryngolog moze cos niedopatrzec, niedoleczyc i będzie Wam to wszystko wracało. A Ty masz dwie dziewczynki, wiec jak nie jedna to druga cos przyniesie, złapie itp. Sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim msc.

Cos przeczytalam przelotnie ze na wysięk to juz byliscie u lekarza ale nie pamietam czy juz Wam cos dawali, podleczali? Czemu znowu to wrociło? Moze za słabe leki? Moze nie trafione? Dobrze ze zrobili Wam badania bo od tego powinno się zacząc. A mzoe jeszcze wymazy z gardeł dziewczyn bys pobrała, zeby miec juz ogolny obraz sytuacji?

Wspołczuję z całego serca i zyczę duzo sił i zdrówka dla dziewczynek, a dla Was jak najmniej stresu!!!!!!!!

Bidulko PRZYTULAM!

Anawawka :szok: teraz musisz sie trzymac, pewnie bedziecie podejmowac teraz trudne decyzje zwiazane ze zdrowiem Hanki. Musi być dobrze, jak dobrze że pojechaliscie do tego szpitala, a moze warto położyc mala na obserwacje i badania do szpitala. Bede trzymac kciuki, teraz muszisz sie uspokoic i nabrac sily

Dzięki dziewczyny,,,, ogólnie to Hanka wariowała tam , latała , malowała i nie wyglądała na chorą, a tu taka diagnoza..Dostaliśmy summamed lub cedax i krople - antybiotyk do ucha. Summamed dostaliśmy, bo pani laryngolog działa w jego działanie, a Cedax dostaliśmy, , podobnież inna generacja leków i podobnież super działa, ( summamed miała w styczniu ) Cedax - dobrze, że był w złotych tarasach, za to kropli nie było i jeszcze nas wizyta w promenadzie czekała... oczywiście miała być główna apteka na dworcu centralnym , ale się okazało, że takowa już nie istnieje. W złotych tarasach była superpharm, więc tam zaszłam i dzięki temu odłożyli mi krople na ostrobramskiej, bo ... :szok::szok: nie ma ich w hurtowni!

Ostatnia edycja:
Zdrowia. zdrowia i jeszcze zdrowia,
Hanka w nocy gorączkowała, miała wysięk, ale ... żeby tak dla świętego spokoju sprawdzić, to próbowaliśmy jakiegoś laryngologa wyczaić co przyjmuje w niedzielę... w okolicy albo brak, albo jak są to nie pracują w niedziele. Więc został nam szpital na niekłańskiej, ok. 12:40 przyjechaliśmy a ok. 18:30 wyszliśmy z niego. Najpierw pediatra badała i nic złego nie zobaczyła, więc radocha nasz trwała 2 godziny, bo tyle czekaliśmy na konsultację laryngologa i ... tu nas zwaliło z nóg. Oczywiście jak był wysięk jest przerwana błona, wyszła propozycja położenia Hanki na oddział, na to nie byliśmy przygotowani..:szok::szok:szok, niedowierzanie i wszystkie inne możliwe uczucia się łączyły w jedno, podjęłam decyzję, że nie. Zostałam poinformowana, że mogą mnie więc odesłać z kwitkiem, nie lecząc dziecka, ale ... zaproponowali leczenie, wymaz z ucha na tlenowce i beztlenowce... przy pobieraniu wymazu mnie nie było, potem zostałam wezwana do pediatry i znów walnęło mnie obuchem w łeb - diagnoza przewlekłe zapalenie wyrostka sutkowego, komplikacją może być ropień mózgu.:szok::szok::szok: Jak zaczną jej odstawać uszy i wyrostek się zwiększać mamy jechać do szpitala!
Wróciliśmy do domu, dziadki z Poznania jutro do nas przyjeżdżają, małżon jutro wziął wolne, żeby obserwować dziecko. Hodowla -wyniki w czwartek
To suche fakty, mi wściekłość przeszła , jestem jak po zderzeniu z pociągiem, walnęło mną tak , że wymiotowałam już 3 razy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W środę jakiś laryngolog musi ją obejrzeć, jeśli nas nie trafi bardziej i nie trafimy do szpitala.

Boże jak ja Wam współczuję:-(, matko żeby Haneczka szybko wyzdrowiał, żeby nie było żadnych powikłań. Nie dopuszczam nawet takiej myśli! Teraz jak masz odpowiednie leki to powinna wracać do zdrówka!!!
Buziaki Dziewczynki:*:*:* Trzymaj się dzielna mamusiu!

reklama
Nie no, dziewczyny bez paniki. Ten ropień to po prostu najgorsza opcja, na dodatek bardzo mało, mikroskopijnie prawdopodobna i raczej przy nie leczonym stanie. . Jak ktoś rezygnuje na własną prośbę to zawsze się obsłucha takich rzeczy. To zranione ambicje lekarzy.
Sprawa poważna ale dostałaś leki i pójdziesz na kontrolę w ciągu tych 2 -3 w szpitalu też więcej by nie zrobili. Niektórym się tu chyba wydaje że lekarz na obchodzie to 2x dziennie by do czaszki zaglądał.
Trzymajcie się.:-) Będzie dobrze, po wynikach wszystko się zdecyduje teraz nie załamuj się.:-)

Do góry