reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

U mnie Oli dzis gorączkuje, ok 12 39 stopni! Ja jestem załamana!!!!!!!!!!!!!! To chyba mało powiedziane.
Msc 18 kwiecień - katar lejący, ktory trwał ok tygodnia, chyba nie było goraczki.

Msc maj spokój

Msc 9 czerwiec - goraczka 4 doby, mielismy antybiotyk ale chyab niepotrzenie

Msc 2 lipiec - goraczka 4 doby

Msc sierpień - spokój

Msc 6 wrzesień - katar, doszła gorączka ok 1 dzień, katar trwał 2 tygodnie przeszedł. Przebiła się pierwsza dolna 5.

tydzień przerwy

Msc 25/26 wrzesnia gorączka, doszło mega katarzysko. Katar trwał tydzien bo poszlismy po antybiotyk, nic sie nie poprawiał a nawet było gorzej. Gorączka trwała z 1,5 doby

Msc 19 październik - znowu gorączka. Idzie kolejna 5 ale nie mogę ciągle zwalać na zęby?!

Azza pamietam ze Twój Konrad miał ostatnio goraczkę parę dni, pojawiły sie zęby? czy goraczka przeszła a zębów brak?

Czy czyjes dzieci jeszcze tak chorują?

reklama
Gosiulek - mam nadzieję, że dziś lepiej.
Dziunka - niestety szkarlatyna długa choroba jak sobie poczytałam.
Ula - my mamy podobnież, dobrze , że lipiec i sierpień bez chorób, a jak wrzesień przyniósł nam początki choroby, to do tej pory walczymy z kilkoma dniami spokoju.... Gonia ma już 3 antybiotyk od operacji.:zawstydzona/y:
Ogólnie ten rok jest felerny, co rodzina tam choróbsko. wrr

Czy lepiej.Teraz wszystkich w rodzinie coś boli...
Kacper w poniedziałęk szalał i poszedł spać dopiero o 12.30 w nocy.:szok:
W dzień nie spał...
Kaszle..Katar dalej.zobaczymy co dalej.Wychodzimy na spacery jak nie śpi bo mu lepiej tam oddychać.
Najgorsze że leków nie chce. Dodałam mu też sama od siebie tantum verde.Nie wiem ile razy mogę mu psiukać.

Kurcze, zdrówka dla WSZYSTKICH
Ja dziś odebrałąm wynik RTG.Nie ma nic.Wszystko czyste.Nawet kostniaka nie ma:szok:Nie weim co myśleć.

Zdrówka dla Wszystkich:tak:

Kurcze a u nas do kaszlu doszedł katar i gorączka, noc była okropna:-(
ach, sama nie wiem co o tym myśleć, lekarz powiedział, że mogę z Nim normalnie wychodzić na spacery (i tak Go przetrzymałam kilka dni w domu), ale to wtedy jak miał sam kaszel, wczoraj pojechalismy do kolezanki, wiało strasznie ale był ciepło ubrany a wieczorem zaczeło się:wściekła/y: jutro pewnie znowu do lekarza jak nie przejdzie, teraz śpi, nadrabia noc:tak:

Gosiulek to Wam dał popalić smyk:tak: teraz juz chyba bedzie lepiej:tak:
Polaa&^&& zeby do jutra mu przeszło!!!!!
Ula zdrówka moze warto zrobic morfologie i badanie moczu?

acha czyli jednak zdarzają się kulkudniowe akcje gorączkowe bez oznak ząbkowania? Azza dzięki!

Ja juz zaczynałam głupei mysli miec....nawet nie pytajcie mnie jakie!!!!!!

U nas byc moze infekcja jamy ustnej. Otoz 10 dni temu skonczylismy antybiotyk, 3 dni temu zauwazylam od strony wew w buzi małego cos dziwnego, ale on to drapał wiec myslalam ze sobie nadgryzł a teraz cos skubał, narosła biaława (ale nie jak mleko) narosl. Bylam na chwilę w osrdoku i pielegniarka mowila ze to nie afta bo nie gorączkuje ani go to nie boli ale lekarka na schodach zerknęla i powiedziala ze afta i psikalam tantum verde. Myslalam ze sie myli bo to zaraz zeszło a teraz jest taka otwarta ranka. Dzis szukając w buzi zębów po drugiej stronie zauazylam malutką rankę, nie białą, ale otwartą, bardzo małą, dzis doszla gorączka, slini sie na potęgę. Wiec sama nie wiem czy to zęby czy infekcja jamy w buzi. Zaraz idę do lekarza wykluczyc to drugie.

Miąłyscie cos takiego u swoich dzieci?

godz. 17 wrocilismy od lekarza chodzę teraz do nowej lekarki i nie bardzo jeszcze ją znam, wiem tyle ze nie daje antybiotyku od razu. Oli zmiany w buzi....w sumie nie powiedziala czy to zapalenie jamy ustnej....gardło - zerknęła chwilę bo Oli się dławił i powiedziała ze migdał zacezrwieniony, jakas biała stróżka spływa. Dała syrop przeciwwirusowy neosine i nystatynę do pędzlowania. 5h temu dalam ibum a juz jest 40 stopni! W zyciu takiej temperatury nie miał Oli! Moze to angina? no ja pierdziu sama nie wiem czy nie powinnam poleciec z nim do naszego lekarza. No jestem załamana po prostu.

Ostatnia edycja:
ula,niestety nie pomoge.Amela choruje bardzo rzadko. w sumie chyba tylko raz w zeszle swieta (antybiotyk, chyba angina) i raz grypa zoladkowa, jak miala 3 mies.

dziunka, a czemu Asia miala byc chlopakiem???? chyba gdzies przeoczylam

zdrowka dla chorych dzieciaczkow

No tak z zachowania;-) tak sobie żartują u nas w ośrodku piguły i doktorka;-) ma niewiele z delikatnej dziewczynki, raczej taka baba w spodniach;-) jak wpadnie do gabinetu to tylko szumu narobi, to tu zajrzy, tam wejdzie (ostatnio wpakowała się na biurko:zawstydzona/y:), a jak gdzieś się uderzy to tylko się otrzepie i idzie dalej. Bobodżilla jak to mówimy;-):-D

Ula spokojnie, przeżyjecie, a próbowałaś robić mu okłady? U Julki ostatnio tylko to pomogło, w ciągu kilku minut temp spadła o cały stopień.

reklama
U nas wczoraj ok 20 był nasz pediatra bo temperatura 40 stopni zszokowała mnie! Angina! Niby zaczerwienione gardło, migdały powiekszone ale mozemy poczekac z antybiotykiem. Jest to trudne bo Oli nie bardzo daje dokladnie zajrzec w buzię, a gardło czerwone to juz nie pierwszy raz przy temperaturze słyszlaam od lekarza.
Wydaje mi sie ze ostatni mega katar leczony bactrimem nie do konca przeszedł bo Oli miał go jeszcze głęboko w nosie i czasami podczas snu pokasływał. Po 12 dniach od antybiotyku gorączka. Spływało, spływało do gardła i gardło czerwone.

Do góry