reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Asię uczulił Lenor jak miała 8 miesięcy, ale po jakimś czasie do niego wróciłyśmy i teraz mogę prać w czym popadnie. Uczuliło też ją białko od jajka i przypuszczam że dlatego teraz już go nie ruszy. A tak to nic poza tym sobie nie przypominam.

reklama
Mama,Dziewczyny co Wy robicie jak Wasze maluchy mają katar. Kacper niby go nie ma ale oczy się świecą,marudzi,nos zatkany i niczym nie mogę go odetkać.Pryskamy wodą,potem frida ale ona prawie nic nie ściąga a mu w nosku dalej furgocze.POMOCY!

gosiulek a długo ma ten katarek już??

oczyszczaj dalej ,zawsze coś wyciągniesz.może trzeba jakiegoś innego specyfiku do psikania jak to nie pomoże.ale to zdaj się na lekarza już...

No jesli nie ma zadnych objawów chorobywych typu gorączka, zawalone gardło, podejrzenie alergii itp to lekarz nic innego Ci na katar nie przepisze niz olejki Oilbas, nasivin, euphorbium. czy jak sie to pisze ;/

gosia możesz mu co jakis czas [ja np 3 x dziennie] psikałam wodą morską zeby rozrzedziło katar no i ciągnęłam fridą ile sił. U nas nawet długo taka "operacja" trwała ale Marcel dzielny i spokojny - dawał dopóki nie było czysto.
Później psikałam euphorbium po 2x do kazdej dziurki.
Takze ja nie robiłam nic oprócz euphorbium + woda morska i frida

nasivin u nas nic nie zdziałał
mozesz kupic te olejki lub masc majerankową pod nos zeby mu odtykało jesli ma korek. Bo jak mu cieknie to bez sensu, wiadomo :D

Poza tym czekac i czekac. u nas samo przyszło, samo poszło po 2 tyg.

Ostatnia edycja:
Ja moge polecic ten roztwor hipertoniczny u Pawla dziala cuda, dwa dni i po katarze:
4794.jpg
no i maść rozgrzewająca na cialko (smaruje małego nawet w dzień)

Etna napisz cos wiecej o rozgrzewaniu ciała dziecka? Jaki to specyfik? Na recepte?? i jeszcze jedno? Jak się on ma do kataru? Bo kompletnie sie na tym nie znam a szczerze powiem ze kojarza mi się maści rozgrzewające z gorączką/chorobą niz katarem.

DziEki Dziewczyny.Katar miał kilka dni,potem przeszedł a dzisiaj w nocy źle spał,furgotało w nosku.najgorsze jest to że on nie chce byśmy robili fride.Problem jest nawet w puszczenie wody.Chyba go ten nosek boli.Trudno powiedzieć czy mu coś jeszcze jest.Był jakiś marudny,smutny.Mogą to być zęby...Gorączki raczej nie ma.Może stan podgorączkowy.Nie da zmierzyć tylko tym do czoła ale temu to ja nie wierzę.

Cleo a ja zawsze masc rozgrzewającą używam przy katarze. Ma specyficzny zapach i 100 razy lepiej sie po niej oddycha, tak przeszywa ten zapach (sama siebie tez smarowałam przy katarze)
moja ciotka wiesza nad łóżeczkiem obrany i lekko rozgnieciony czosnek, ale mnie od tego boli głowa i wole małego posmarowac a uzywamy tej masci:
29987_3.jpg

reklama
:cool2:nie wiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wpisuje słowo klucz w google potem, grafika, wybieram interesujące mnie zdjecie, klikam na nie i koppiuje (prawym przyciskiem), wchodze na forum i wklejam :happy2:

Do góry