reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Kurcze,troche się martwię a to pewnie dlatego że nie ufam lekarzom. Jakoś słabo Kacprowi przechodzi. Najpierw katar że nie można go było ściągnąć fridą.Potem się lało a teraz znó gęsty choć da się ściągnąć w mega ilościach.Do tego kaszle.Nie wiem czy dlatego że mu spływa czy jeszcze z innego powodu.I tego właśnie się boję żeby gdzieś na oskrzela nie poszło.Nie mam doświadczenia bo moje dziecko pierwszy raz choruje.Mam nadzieję że ten elofen robi swoje.

My wczoraj wieczorem pojechalismy do innego miasta do pediatry z prawdziwego zdarzenia. Wizyta ponad pol godziny. Musialam byc pewna ze dobrze robię nie podając antybiotyku i czekając jeszcze. Lekarz po opisaniu chorob Olinka, zbadał do od całej buzi, po brzuch, węzły itd itd Zęby 5 idą wszystkie!!! Gardło bardzo zaczerwienione ale nie wygląda mu to na anginę bo nie ma ropnych nalotów i do tego doszła nam biegunkowa kupka 1, 2 razy dziennie, kwaśna itd. Wygląda mu to na wirusowe ale musimy obserwowac jeszcze a jak stan sie pogorszy jechac na morfologię z paluszka i crp.
Wczoraj w nocy dalam o 21 czopek, przez całą noc nie mielismy temp ale dzis juz od 8.30 zaczęla rosnąc, wykonalam telefon do pediatry bo prosił i powiedział zeby dala juz ibum i obserwowala. Ja i tak i tak do jutra zrobie mu morfologię i to crp bo badania krwi dawno nie mielismy. Z antybiotykiem jeszcze wstrzymujemy sie.

Do tego ja i maz od długiego czasu mamy bolące gardło, pokasłujemy juz od msc. Moze jakies badziewie się ciągle kręci u nas. Ja jutro idę do laryngologa i proszę zeby pobrał mi wymaz z gardła i sama zawiozę do labolatorium, maz zrobi to samo. Jakis syf jest u nas i się martwię.

Gosiu! Moim zdaniem przy katarze powinnas kontrolowac małego oskrzelka jezeli wydaje Ci sie ze za mocno kaszle. Jak nie wierzysz jednemu, idz do drugiego. Ja w tej chorobie bylam u 3 lekarzy. I ten ostatni prywatny niesttey wydawł mi sie najsensowniejszy.

My mamy brac: Nasivin, kropelki do oczu, ibum, w razie co czopek (tutaj lekarz poinstruował mnie o prawidłowym podawaniu srodków przeciwbolowych, ibum mozna a nawet trzeba łączyc z czopkiem paracet jak jest wysoka gorączka nadal mimo ibumu nie czekac 4h), tantum verde, płukanie noska solą, inhalacje.

Ula a nie jest tak , że ten ostatni wydał Ci się najsensowniejszy , bo potwierdził Twoją diagnozę? Rozumiem , że chcesz uniknąc antybiotyku , ale nie za wszelką cenę. SZkoda żeby się Oli męczył..
Pocieszam Cię , że to już ostatnie zęby i kilka lat spokoju a potem młody powie Ci co mu dolega;-)

Gosiulek spokojnie, Asia miała już wiele razy katar a zaraz potem kaszel, aż się potrafiła dławić i dusić, wymiotować, ale jeszcze nigdy jej na oskrzela nie zeszło więc głowa do góry. Katar jest gęsty i zakleja drogi oddechowe Twojemu synkowi, dlatego on kaszle. Oczywiście, ja chodziłam i kontrolowałam, ale tylko tak na wszelki wypadek.

Ula chyba trochę za bardzo szalejesz:sorry2:

Marta, ja juz wczoraj dalabym antybiotyk bo presja mamy byla ogromna! Ale chcialam miec jeszcze opinię lekarza, ktory mnie uspokoił i powiedział ze jeszcze mogę poczekac i zobaczyc jaki Oli bedzie dzis.
I nie chce zapeszac ale idzie w dobrym kierunku! A ja juz bym mu antybiotyk ladowala! Jak bedzie gorzej, idę zrobic crp i bede miala jasnosc. Bezsensowne dawanie antybiotyku tylko nakręca kolejne choroby.

Wiem zwariowalam juz teraz ale te ostatnie wybryki z malym sprawiły ze chce miec opinie z roznych stron.

A wiecie co...lekarz mowil ze 5 dzieci najlepiej przechodzą, napewno są lżejsze niz 4. A jak u nas na forum widac dzieci cięzko je znoszą.

Julce ogromne stałe szóstki wychodzą - to jest dopiero hardcore ;-) to tak na pocieszenie;-)
My oprócz kataru przy każdym zębie zniosłyśmy wszystko gładko, trochę dały popalić tylko trójki, no, ale piatek jeszcze nie ma widac więc...a właśnie miałam uzupełnić suwaczek.

reklama
No i mnie rozłożyło.Wszystko zatkane,uszy,noc,gardło...
Dziunka i jak chodziłaś kontrolować z Asią to co lekarze mówili? Zmieniali leki?
W dzień Kacper mniej kaszle.Przez cały czas chodzi też nawilżacz a w nocy szybko się wyłączył.

Do góry