reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Buzie koniecznie smaruj gruba warsta kremu - moze byc bambino - albo oliwka lub parafina, moze tez byc oliwa z oliwek. CHodzi o to zeby nie dopuscic do popekania skory. Do tego znajdz alergen - to moze byc mleko ale nie musi - moze kurz? albo proszek? albo material poscieli! U nas to byl HYPOALERGICZNY proszek Jelp - juz jest duzo lepiej. Malej zaczerwienienia minely, zostala malutka wysypka ktora ewidentnie si ewchlania.

reklama
Buzie koniecznie smaruj gruba warsta kremu - moze byc bambino - albo oliwka lub parafina, moze tez byc oliwa z oliwek. CHodzi o to zeby nie dopuscic do popekania skory. Do tego znajdz alergen - to moze byc mleko ale nie musi - moze kurz? albo proszek? albo material poscieli! U nas to byl HYPOALERGICZNY proszek Jelp - juz jest duzo lepiej. Malej zaczerwienienia minely, zostala malutka wysypka ktora ewidentnie si ewchlania.
Pasiii smarowałam bambino, oliwka.Nabiału się wyzbyłam .JELP powiadasz ostatno w nim prałam hm.....
Ostatnio jak byłam w piątek to pediatra powiedziała żebym w ogóle nie smarowała.Ja już nic nie wiem :sorry:

Pasiii smarowałam bambino, oliwka.Nabiału się wyzbyłam .JELP powiadasz ostatno w nim prałam hm.....
Ostatnio jak byłam w piątek to pediatra powiedziała żebym w ogóle nie smarowała.Ja już nic nie wiem :sorry:

Pediatra do dupy... pomysl jakbys sie czula gdybys miala taka skorupe na twarzy? o czym bys marzyla??? O KREMIE :) Smaruj!, A co do jelpa- to moze byc to...

no nieżle...

ja jutro ide zwazyc małego bo tez ulewa i musimy kontrolowac wage... dziewczyny powiedzcie mi czy szczepicie dzieci na rotawirusy i pneumokoki....

no nieżle...

ja jutro ide zwazyc małego bo tez ulewa i musimy kontrolowac wage... dziewczyny powiedzcie mi czy szczepicie dzieci na rotawirusy i pneumokoki....

Ja na rote na pewno, juz tu gdzies pisalam, ze nie chce Asi narazic na atak roty - Julia przez to byla w szpitalu... A jesli chodzi o pneumokoki to bede rozmawiac z pediatra, osobiscie chcialabym to przelozyc na pozniej, jak skonczy dwa lata. Ale zobacze co powie lekarz.

Cleo - jak już smarować to czymś w stylu lipobase itp. , oliwka bambino może tylko sprawę pogorszyć. Jeżeli to reakcja alergiczna to powinien to być specyfik dl alergika.
Napięta, czerwona skóra , tak jakby lakierowana plus wypryski to najczęściej skaza na białko mleka krowiego. Jeżeli odstawisz alergen to i tak wygląd skóry tak szybko się ni poprawi. U mojej Emilki potrzebne były nawet maści sterydowe, żeby na początku zagoić podrażnienie.

Cleo - jak już smarować to czymś w stylu lipobase itp. , oliwka bambino może tylko sprawę pogorszyć. Jeżeli to reakcja alergiczna to powinien to być specyfik dl alergika.
Napięta, czerwona skóra , tak jakby lakierowana plus wypryski to najczęściej skaza na białko mleka krowiego. Jeżeli odstawisz alergen to i tak wygląd skóry tak szybko się ni poprawi. U mojej Emilki potrzebne były nawet maści sterydowe, żeby na początku zagoić podrażnienie.
Boję się że to ta skaza białkowa własnie :-(juz nie wiem co ja mam jeść:-(zobaczymy co w poniedziałek powie.Posmarowałam buzke kremikiem delikatnie bo aż żal patrzeć jak to wyglada a może i cierpi przez to maluszek:-(

Zapisałam dzidzi do dermatologa ale nawet prywatnie trzeba troche czekać i na poniedziałek mam wizytę u dziecięcego,a buzia taka sucha i w krostkach czerwona:-(aż płakac się chce

Obskoczyłam wczoraj 3 inne przychodnie brak miejsc w tym roku...
Cleo ja mam skaze bialkowa wiec ci polecam do kapania malego tylko i wylacznie oliatum (zwykly niebieski zaden soft) i do smarowania calego cialka la roche - lipikar bauma, no i odstawic nabial,cytrusy, czekolade.
tylko dzieci karmione piersia nie powinny tak szybko zalapac tego dziadostwa

Cleo ja mam skaze bialkowa wiec ci polecam do kapania malego tylko i wylacznie oliatum (zwykly niebieski zaden soft) i do smarowania calego cialka la roche - lipikar bauma, no i odstawic nabial,cytrusy, czekolade.
tylko dzieci karmione piersia nie powinny tak szybko zalapac tego dziadostwa
Mam żel do kąpania oilatum ten niebieski i szampon soft :sorry:skóra jest gładka na ciele ale wysypka nadal.Na głowce też w miarę gładka ale się łuszczy skóra i takie łuski są.

Idę na spacerek terazz Niuniem odezwę się pozniej:-)

reklama
Glupia jestem, bo zaczelam szukac info na temat ulewania i trzeba skonsultowac sie z lekarzem jak dziecko m.in. krztusi sie podczas karmienia i kaszle miedzy karmieniami. Moja niunia tak robi i nie wiem teraz czy czekac caly tydzien do srody jak lekarka wroci z urlopu czy pojsc do jakiegos innego...ale tam nie ma zadnego normalnego:zawstydzona/y:

Do góry