reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
z tego co mówiła lekarka to małe dziecko może nawet tydzień kupki nie robić i jest oki. Chyba że przy tym się pręży to wtedy użyć czopka glicerynowego ale nie za często bo rozleniwia jelita. A może wasze dzieciaczki maja kolki i przez to wzdęcia i problemy z kupką. Herbalkę koperkową można dopiero raczej od miesiąca. A dla tych co skończyły 3 tygodnie to mam sprawdzony środek... działa cuda... niestety niedostępny w aptekach w polsce tylko np. w Niemczech. Ja sprowadzałam dla siostrzenicy. Jest bezpieczny i ma skład podobny do espumisanu i esputikonu ale w większej dawce i dlatego wszędzie w UE jest dopuszczony do sprzeaży a w Polsce są inne normy.
Nazywa się Sab simplex i jest albo niemiecki albo czeski. Niemiecki kosztuje ok 50 zł a czeski ok 25zł a skład jest ten sam :)) ja mam już zakupioną jedną buteleczkę na zapas :))
SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml ten jest czeski
Pfizer Krople Sab Simplex - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl a tak wygląda niemiecki

mam nadzieje że wam się nie przyda ale w razie czego polecam
wrocilam do twojego postu, bo niestety wiem juz co to kolki :-:)-:)-(, koszmar jakis chyba. Na razie kupilismy Krople na kolkę Bobotic (Medana)
Medana Krople na kolkę Bobotic - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl (trzy razy go chwycilo i jak tylko maz to przywiozl to podalismy i jak reka odjal, ale zobaczymy co dalej bo jeszcze cala noc przed nami) Załatwiamy z Niemiec te Sab, ale to trochę jeszcze potrwa :crazy:, mialam je zalatwione jeszcze w ciazy, ale wcielo je jak robilismy remont i caly dom dzisiaj fruwal i nic, zapadly sie pod ziemie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny położna może Was odwiedzić 6 razy jeżeli nic się nie dzieje wizyt może być mniej jeżeli są komplikacje to więcej:-)Wizyta lekarza po dwóch tygodniach.

Justys oj mało czytasz forum haha.On tylko od 10-14 tak spi a tak co 2 h się budzi na jedzonko.Teraz będzie o 20:00 i tak aż do 10 rano:-D
Ja własnie czekam aż się unormuje bo noce są straszne...............:sorry:
:sorry: rzeczywiście mało, staram się nadrabiać, ale czasem nie wychodzi! Liczę, że wreszcie przyjdzie wiosna i na długie spacery będziemy chodzić i wtedy nadrobie w realu :)))

U mnie położna była 2 razy, miała przyjśc trzeci raz ale nie dzwoni. Kamcia w niektórych rejonach pediatra przyjeżdża na patronaż do domu. Ma na to miesiąc czasu (u nas). Była nas odwiedzic w piątek, dała skierowanie na usg bioderek, przepisałą Vit.D i Cebion multi.

kiedyś usg nie było i ludzie sobie jakoś radzili, ja z Patrycją na usg byłam w 3 m-cu bo takie były zalecenia (dopiero to wtedy wprowadzili)

Mojej cioci mama zaniedbala wizyte u specjalisty i poszla dopiero w 6 miesiacu. Ciotka ma prawie 40 lat i ponad 10 operacji za soba :-( Cale zycie porusza sie o kulach...Czyli kiedys tez o to dbano, tylko rodzice nie sluchali;-)

Ale sie wkurzylam! Pojechalam raniutko do mamy, bo na 9 mialam isc na wazenie ze wzgledu na to ulewanie mlodej, teraz to juz ida chlusty pod cisnieniem:eek: i cos mnie tknelo i zadzwonilam do przychodni. Okazalo sie ze lekarka ma niespodziewany urlop. Ale mowie ze chociaz zwazyc bym chciala, a babka na to ze mam przyjsc za tydzien:confused2: no ok, wrocilam do domu, ale mamie to spokoju nie dalo i dzwoni na przychodnie czy mozna zwazyc dziecko i kiedy. Zawsze o kazdej porze!!! Chocby zaraz!:wściekła/y: I powiedzcie mi o co tu chodzi, ze kazda z nas otrzymala inna informacje :wściekła/y:

reklama
Zapisałam dzidzi do dermatologa ale nawet prywatnie trzeba troche czekać i na poniedziałek mam wizytę u dziecięcego,a buzia taka sucha i w krostkach czerwona:-(aż płakac się chce

Obskoczyłam wczoraj 3 inne przychodnie brak miejsc w tym roku...

Do góry