reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
mi w szpitalu powiedzieli, żeby zaraz po 4 tyg. robić usg bioderek. A dzisiaj na wizycie pediatra powiedziała, że niepotrzebnie się zarejestrowałam już , bo lepiej by było jak mały skończy drugi miesiąc (teraz może być za wcześnie, bo jeszcze te panewki mogą nie być do końca wykształcone, a za miesiąc już mogą być super, więc po co się martwic bez sensu, chodzić na kolejne kontrole itd.)

A mój maluch nie dość , że budzi się na jedzenie co 2,5 godziny to jeszcze ostatnio raz w nocy jak się zbudzi to robi sobie przerwę w spaniu np. 1,5 godzinną. Dobrze , że trochę w dzień mogę odespać jak Emilka w przedszkolu.

A mój maluch nie dość , że budzi się na jedzenie co 2,5 godziny to jeszcze ostatnio raz w nocy jak się zbudzi to robi sobie przerwę w spaniu np. 1,5 godzinną. Dobrze , że trochę w dzień mogę odespać jak Emilka w przedszkolu.

A zapalasz światlo noca?? Moze to jest przyczyna dlugiej przerwy ;-) Albo poprostu śpi duzo w dzien i w nocy juz mu sie nie chce :-D

mam w sypialni taką małą lampkę (światła daje nie wiele ) i zapalam ją faktycznie, ale jak inaczej przewinąć i nakarmić malucha?
A póki co - śpi i w dzień i w nocy prawie tak samo - aktywności dziennej jeszcze jako takiej nie zauważam za wiele :)

od wyjścia ze szpitala borykamy się z odparzoną pupką (po fototerapii - pielęgniarki nie wchodziły tam prawie wcale, dzieci bez okularków leżały, pieluchy niby zabrały, ale ich ani razu nie ruszyły.przychodziłam po małego na karmienie i miał przyschniętą kupkę do pośladków, ze aż zmyć nie mogłam). Wietrzenie czy mycie wodą z mydełkiem nic nie pomagało, ani sudocream ani alantan ani bepanthen, cały czas się ranki na pupie odnawiały. Dzisiaj lekarka poradziła kupić pioktaninę (fiolecik) i smarować tylko nią pupę, do tego myc pod prysznicem i suszyć suszarką :) jak się sprawdzi metoda , dam znać

nie chce jeszcze przechwalac al chyba mamy poprawe z kolkami....wczoraj to zupelnie inne dziecko bylo i to byl pierwszy dzien bez histerycznego placzu i sama zasnac potrafila jak ja polozylam do kolyski jak widzialam, ze zmeczona....normalnie az bylam w szoku i moglam ja na troche polozyc i sama lezala...dzis tez wiec mysle, ze moze to mleczko zaczelo dzialac bo jest na nim od okolo tygodnia i strasnie sie ciesze, ze sie nie posluchalam tej health visitor i jednak jej zmienilam bo teraz sie okazuje, zewychodzi na moje, a tak to by sie meczyla dalej....

dziewczyny powiedzcie mi jakie kupki robią wasze maleństwa??
bo moja Vicky robi bardzo luźne kupki w kolorxze pomarańczowym... to normalne??Niby położna powiedziała mi że ok...ale wolę się upewnić...
u nas taka sama :-D:-D:-D, czasami ma nawet jakies takie grudki, a czsem nawet zielona sie trafi :shocked2::eek::shocked2:
mam w sypialni taką małą lampkę (światła daje nie wiele ) i zapalam ją faktycznie, ale jak inaczej przewinąć i nakarmić malucha?
A póki co - śpi i w dzień i w nocy prawie tak samo - aktywności dziennej jeszcze jako takiej nie zauważam za wiele :)
....
u nas juz widac roznice, w dzien czesciej czuwa, a w nocy przewijanie, karmienie, odbicie i spanie, tak ok 5-6 robi sobie dluzsza przerwe w spaniu

też są czassem grudki tak jakby był w kupce sezam
tylko właśnie się bałam że takie rzadkie to za rzadkie...
bo okolor to mniej się martwię w sumie.... tylko o całą konsystencję kupki...

reklama
moja mala robi wlasnie takie pomaranczowe kupki o rzadkiej konsystencji.czasem to nawet bardzo rzadkiej. raz znalazlam w pieluszce zielone grudki:szok:,pokazalam poloznej i powiedziala ze ok

Do góry