reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

no to faktycznie jedna branza a pracujesz z dziecmi czy ze starszymi osobami bo ja ze starszymi....
też:tak: jak skończyłam szkole chciałam strasznie z dziećmi ale już mi przeszło
Mojej cioci mama zaniedbala wizyte u specjalisty i poszla dopiero w 6 miesiacu. Ciotka ma prawie 40 lat i ponad 10 operacji za soba :-( Cale zycie porusza sie o kulach...Czyli kiedys tez o to dbano, tylko rodzice nie sluchali;-)
no proszę top mnie zaskoczyłaś, (z tym że ja pisałam o USG) ale zapewne to pediatra skierował do specjalisty a nie profilaktycznie tak jak to teraz jest czyli coś tam musiało mu się nie podobać
Glupia jestem, bo zaczelam szukac info na temat ulewania i trzeba skonsultowac sie z lekarzem jak dziecko m.in. krztusi sie podczas karmienia i kaszle miedzy karmieniami. Moja niunia tak robi i nie wiem teraz czy czekac caly tydzien do srody jak lekarka wroci z urlopu czy pojsc do jakiegos innego...ale tam nie ma zadnego normalnego:zawstydzona/y:
szkoda że poczytałaś bo zawsze się strachu najesz. a przybiera na wadze??
wrocilam do twojego postu, bo niestety wiem juz co to kolki :-:)-:)-(, koszmar jakis chyba. Na razie kupilismy Krople na kolkę Bobotic (Medana)
Medana Krople na kolkę Bobotic - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl (trzy razy go chwycilo i jak tylko maz to przywiozl to podalismy i jak reka odjal, ale zobaczymy co dalej bo jeszcze cala noc przed nami) Załatwiamy z Niemiec te Sab, ale to trochę jeszcze potrwa :crazy:, mialam je zalatwione jeszcze w ciazy, ale wcielo je jak robilismy remont i caly dom dzisiaj fruwal i nic, zapadly sie pod ziemie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to te SAB są sprowadzane?? a ja głupia w aptece u nas chciałam kupić i tylko się denerwowałam że u nas nic nie ma tylko espumisan i to od 1 m-ca no i oczywiście herbatki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A my jesteśmy po wizycie - USG głowy i brzucha.

Nie wiem komu wierzyć,

Wyszło,że w brzuszku wszystko okey, z nerkami tez wszystko dobrze, a w Korczaku twierdzili, że jakis kielich środkowy w lewej nerce nieco powiększony........

USG głowy wyszło dobrze, faktycznie sploty naczyniaste po stronie lewej nieco poszerzone, ale jesli juz to oni to ocenili na pozostałość po wylewie II stopnia , a nie III.
Kazali się nie martwić i isc teraz do neurologa.

Byli zdziwieni diagnozą w Korczaku, która ich zdaniem nie trzyma się kupy (znaki zapytania, nie ma korelacji między diagnozą o jakims stanie zapalnym a wynikami moczu)- tak jakby dziecko to pisało.

Pierwsze usg z Dyrekcyjnej- robione dzien po porodzie (nieco poszerzone sploty naczyniaste) - oznaczać może wylew, ale nie do komór mózgu i na pewno nie III stopień.

Głowa mi pęka już od tych wszystkich lekarzy....... Bądź tu mądry....

Jutro mamy na 13 00 neurologa.

też:tak: jak skończyłam szkole chciałam strasznie z dziećmi ale już mi przeszło

no proszę top mnie zaskoczyłaś, (z tym że ja pisałam o USG) ale zapewne to pediatra skierował do specjalisty a nie profilaktycznie tak jak to teraz jest czyli coś tam musiało mu się nie podobać

szkoda że poczytałaś bo zawsze się strachu najesz. a przybiera na wadze??

Wiem, ze zle zrobilam, ale nie moglam sie powstrzymac.
I najwazniejsze, zapomnialam napisac, ze moze to oznaczac uczulenie na mleko krowie :shocked2: tym bardziej , ze malej od paru dni krostki wychodza na buzce, ale myslalam, ze to tylko tradzik niemowlecy :confused2: nie wiem czy przybiera, ale wydaje mi sie , ze jest z niej juz porzadna kluska ;-) jutro jade zwazyc.

Profilaktycznie to na pewno nie bylo. Ale dziwie sie jej mamie ze to tak olala...

A my jesteśmy po wizycie - USG głowy i brzucha.

Nie wiem komu wierzyć,

Wyszło,że w brzuszku wszystko okey, z nerkami tez wszystko dobrze, a w Korczaku twierdzili, że jakis kielich środkowy w lewej nerce nieco powiększony........

USG głowy wyszło dobrze, faktycznie sploty naczyniaste po stronie lewej nieco poszerzone, ale jesli juz to oni to ocenili na pozostałość po wylewie II stopnia , a nie III.
Kazali się nie martwić i isc teraz do neurologa.

Byli zdziwieni diagnozą w Korczaku, która ich zdaniem nie trzyma się kupy (znaki zapytania, nie ma korelacji między diagnozą o jakims stanie zapalnym a wynikami moczu)- tak jakby dziecko to pisało.

Pierwsze usg z Dyrekcyjnej- robione dzien po porodzie (nieco poszerzone sploty naczyniaste) - oznaczać może wylew, ale nie do komór mózgu i na pewno nie III stopień.

Głowa mi pęka już od tych wszystkich lekarzy....... Bądź tu mądry....

Jutro mamy na 13 00 neurologa.

I wez tu sie lecz i wierz lekarzom :crazy:

Wiem, ze zle zrobilam, ale nie moglam sie powstrzymac.
I najwazniejsze, zapomnialam napisac, ze moze to oznaczac uczulenie na mleko krowie :shocked2: tym bardziej , ze malej od paru dni krostki wychodza na buzce, ale myslalam, ze to tylko tradzik niemowlecy :confused2: nie wiem czy przybiera, ale wydaje mi sie , ze jest z niej juz porzadna kluska ;-) jutro jade zwazyc.

Profilaktycznie to na pewno nie bylo. Ale dziwie sie jej mamie ze to tak olala...

no też się dziwię :-(
spróbuj nie pić i nie jeść nabiału to będzie wiadomo czy to to
u nas też krostki smarujesz je cxzymś?? ale my je mamy od 3 tygodni ale położna powiedziała że to zmiany wewnątrzmaciczne i że do 6 tyg powinny zejść bo tak jak u nas jest połóg u maluszków też jest, powiedziała że mogę mu to przemywać wodą przegotowaną albo rumiankiem-ale ja bym mu to i tak posmarowała tylko nie wiem czym:zawstydzona/y:
a co do czytania to ja pewnie też bym nie wytrzymała:tak:

no też się dziwię :-(
spróbuj nie pić i nie jeść nabiału to będzie wiadomo czy to to
u nas też krostki smarujesz je cxzymś?? ale my je mamy od 3 tygodni ale położna powiedziała że to zmiany wewnątrzmaciczne i że do 6 tyg powinny zejść bo tak jak u nas jest połóg u maluszków też jest, powiedziała że mogę mu to przemywać wodą przegotowaną albo rumiankiem-ale ja bym mu to i tak posmarowała tylko nie wiem czym:zawstydzona/y:
a co do czytania to ja pewnie też bym nie wytrzymała:tak:

Ja myje jej zawsze przed kapiela buzke woda przegotowana. I te zmiany za czasow brzuszka to sa - np. biale kaszaki na nosku. Miala tez wysypke przez pare pierwszych dni ale wszystko zeszlo. A teraz zaczynaja sie pojawiac nowe, pojedyncze krostki, troche na czole, pod oczami, nawet troche na glowce. I to nie sa potowki...smaruje ja kremem Nivei na kazda pogode jak chodzimy na dwor. Moze od niego te krosty? Ale na glowie ja przeciez nie smaruje :eek:

Nabial czyli odpada mleko, sery, jogurty, twarozki. Co jeszcze nie moge jesc? A jaja i chleb pszenny? Sprobuje, moze jej cos sie poprawi...

Etna drogi ten lipikar bauma - 200 ml prawie 50zl :shocked2: ale na dzieciach sie nie oszczedza ;-) moze tez powinnam kupic :sorry:

Nabial czyli odpada mleko, sery, jogurty, twarozki. Co jeszcze nie moge jesc? A jaja i chleb pszenny? Sprobuje, moze jej cos sie poprawi...
dodam, że nabiał to także: lody, ciastka na śmietanie, zupy zabielane, drożdżówka z budyniem, w ogóle drożdżówka (bo ciasto drożdżowe robi się z mlekiem), masło, itd.... :-( i wszystko w opakowaniach, gdzie w skłądzie masz napisane "białko mleka", "serwatka" itd - czyli prawie wsystkie słodycze :-( moja córka po takich rzeczach tez ma objawy alergii :confused2:

dodam, że nabiał to także: lody, ciastka na śmietanie, zupy zabielane, drożdżówka z budyniem, w ogóle drożdżówka (bo ciasto drożdżowe robi się z mlekiem), masło, itd.... :-( i wszystko w opakowaniach, gdzie w skłądzie masz napisane "białko mleka", "serwatka" itd - czyli prawie wsystkie słodycze :-( moja córka po takich rzeczach tez ma objawy alergii :confused2:

Maslo! Nie zajarzylam, o kurcze, bez masla bedzie cienko... drozdzowki zjadlam chyba pol blachy od wczoraj :confused2:
to moze inaczej, co moge jesc? :-p wedliny, mieso, chleb, warzywa, owoce...i co jeszcze :cool2:

Znalazlam, a wiec odpada mieso czerwone, bialko jajka...masakra jakas

Ja myje jej zawsze przed kapiela buzke woda przegotowana. I te zmiany za czasow brzuszka to sa - np. biale kaszaki na nosku. Miala tez wysypke przez pare pierwszych dni ale wszystko zeszlo. A teraz zaczynaja sie pojawiac nowe, pojedyncze krostki, troche na czole, pod oczami, nawet troche na glowce. I to nie sa potowki...smaruje ja kremem Nivei na kazda pogode jak chodzimy na dwor. Moze od niego te krosty? Ale na glowie ja przeciez nie smaruje :eek:

Etna drogi ten lipikar bauma - 200 ml prawie 50zl :shocked2: ale na dzieciach sie nie oszczedza ;-) moze tez powinnam kupic :sorry:
to u nas tek krostki są raz na czole raz na policzku i nam powiedzieli że to normalne więc... nie wiem. ja nivea nie smaruje bo mały ma takie uczulenie że ho ho
biedaku to nic prawie dobrego jeść nie będziesz:zawstydzona/y:

reklama
Do góry