reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

to u nas tek krostki są raz na czole raz na policzku i nam powiedzieli że to normalne więc... nie wiem. ja nivea nie smaruje bo mały ma takie uczulenie że ho ho
biedaku to nic prawie dobrego jeść nie będziesz:zawstydzona/y:

wieszz, nic straconego, to moze byc moja panika jedynie :sorry:
ale ryzyko wystapienia skazy bialkowej u dziecka jest ogromne gdy rodzic ma na cos uczulenie. Wystarczy, ze ma np tylko na pylki... a ja mam wziewna alergie na doslownie wszystko :baffled: nawet na perfumy, ktorych uzywam (troche pokicham i przechodzi)

reklama
U mnie położna była 2 razy, miała przyjśc trzeci raz ale nie dzwoni. Kamcia w niektórych rejonach pediatra przyjeżdża na patronaż do domu. Ma na to miesiąc czasu (u nas). Była nas odwiedzic w piątek, dała skierowanie na usg bioderek, przepisałą Vit.D i Cebion multi.
sama przyszła?? bo koleżanka mieszkla w wiosce obok i musiała po nią jechać:wściekła/y: u nas cebionu już nie przepisują powiedziali że nie potrzeba tylko wit D i wit K a wizyta w ośrodku po 3 tygodniach a szczepienie w 7 tyg

no nieżle...

ja jutro ide zwazyc małego bo tez ulewa i musimy kontrolowac wage... dziewczyny powiedzcie mi czy szczepicie dzieci na rotawirusy i pneumokoki....
no właśnie weszłam na ten wątek po to żeby o te szczepienia zapytać, i jeszcze czy szczepicie tą szczepionką skojarzoną?? ja słyszałam że ona na pneumo też coś tam ma

mojej malej strasznie luszczy sie skora na brzuszku. smaruje kremem ,do kapieli dodaje oliwki i nic. polozna mowi zeby smarowac oliwka wiec musze sprobowac,moze pomoze

wieszz, nic straconego, to moze byc moja panika jedynie :sorry:
ale ryzyko wystapienia skazy bialkowej u dziecka jest ogromne gdy rodzic ma na cos uczulenie. Wystarczy, ze ma np tylko na pylki... a ja mam wziewna alergie na doslownie wszystko :baffled: nawet na perfumy, ktorych uzywam (troche pokicham i przechodzi)
no to faktycznie ci współczuję:-(a maluszek może drożdżowego nie lubi i go wysypało

te wszystkie wysypki to może być też skaza łojotokowa, nie ma co od razu się zadręczać , ze to skaza białkowa...
a jeśli chodzi o jedzenie - moja mała miała uczulenie na białko mleka i 1,5 roku jak ją karmiłam byłam na takiej diecie właśnie - da się przyzwyczaić.:tak:
Plus jest taki, ze łatwiej schudnąć;-) (bo wielu rzeczy nie można jeśc np. słodycze).
Na początek zalecają diete eliminacyjną. U nas wyglądało to tak, że byłam na takiej diecie do momentu zejscia zmian na skórze , pózniej po kolei wprowadzałam różne produkty i np. spokojnie mogłam jeść mięso wołowe i jajka, pomidory, póżniej też cytrusy... jedynie ten nieszczęsny nabiał, który jest we wszystkim ... Niekoniecznie alergia oznacza alergię na wszystko co możliwe :)

te wszystkie wysypki to może być też skaza łojotokowa, nie ma co od razu się zadręczać , ze to skaza białkowa...
a jeśli chodzi o jedzenie - moja mała miała uczulenie na białko mleka i 1,5 roku jak ją karmiłam byłam na takiej diecie właśnie - da się przyzwyczaić.:tak:
Plus jest taki, ze łatwiej schudnąć;-) (bo wielu rzeczy nie można jeśc np. słodycze).
Na początek zalecają diete eliminacyjną. U nas wyglądało to tak, że byłam na takiej diecie do momentu zejscia zmian na skórze , pózniej po kolei wprowadzałam różne produkty i np. spokojnie mogłam jeść mięso wołowe i jajka, pomidory, póżniej też cytrusy... jedynie ten nieszczęsny nabiał, który jest we wszystkim ... Niekoniecznie alergia oznacza alergię na wszystko co możliwe :)

Wlasnie gdzies wyczytalam, ze wlasnie ta diete eliminacyjna sie stosuje. Od zaraz wprowadzam, zobaczymy co bedzie ;-)

Ja na rote na pewno, juz tu gdzies pisalam, ze nie chce Asi narazic na atak roty - Julia przez to byla w szpitalu... A jesli chodzi o pneumokoki to bede rozmawiac z pediatra, osobiscie chcialabym to przelozyc na pozniej, jak skonczy dwa lata. Ale zobacze co powie lekarz.
a jakie sa ceny tych szczepień?

reklama
Do góry