reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

oj to u nas przy tym katarze (ktory chyba poszedł sobie dalekoooo ;D ) zauwazylam ze OLi nie chce pic lekarstw, nawet ibumu ktory mowilam ze to lizaczek i chętnie zawsze pił, słodkiego syropu itd, psikałam na siłę, wyciągalam na siłę (w miarę mozliwosci nie doprowadzając do ryku) Inhalacje mowi ze się boi po czym siada przy laptopie i ogląda co chce i się inhaluje sam. Temperaturę mierzylam mu ze 2 msc temu to pod pachą bał się jak talala, o pupie mowy nie było, wiec robilam to podczas snu czekalam długieee 10 minut albo sprytem, troszkę sie przekonał ale ciągle pytał czy juz. Chętny nie był do tego.

MAMA GRATULACJE DLA ODWAŻNEGO MARLECKA!

reklama
jezu ja mam dość
Nie wiem co jest z Alą, ie wiem na ile marudzi bo ma takiego focha a na ile faktycznie coś jej dolega.
Wczoraj miałą temperaturę około 13 - 38,4 dałam nurofen. Potem w nocy znowu była ciepla , miala 38,2 ale nie chciałam jej budzić i po godzinie miała już zimną głowę bez leków.

Oddałam dziś mocz do badania. Ala wścieka się dziś, marudzi, ciągle chce cycy. Zaczęła się drzeć, zostawiłam ją w pokoju i tak sie darła z 10 minut. Nie wiem co dziś zrobię, bo od 13 pracuję i to tak, ze musze się zamknać w pokoju.. Moja siostra ma Alę zabrać na spacer i to chyba jedyne wyjście.
No normalnie mam dość....

ja przywitam sie tutaj bo Oli znowu ma katar!!!! ale od poczatku bo ja juz zaczynam na poważnie sie martwic :(
początek czerwca 4 dobry gorączki
poczatek lipca 4 doby gorączki
wszystko minęło bez echa
sierpien nad morzem cisza
od 7 wrzesnia do ok 19-20 wrzesnia katar mega lejący - wszystko zwalczylismy, kilka dni nocy brzydkich i pękło dziąsełko w dolnej prawej piątce
kilka dni nocy pięknych
od dzis w nocy katar znowu wielki :(

Prawa dolna 5 już wychodzi chociaz wiem ze pekac bedzie jeszcze bo to kwadrat
Lewa dolna nic nie widzę ale jak dwa tygodnie temu patrzyłam przy katarze na prawą tez nic nie widzialam wiec moze ten katar od drugiej piątki?

Mielismy tydzien wolnego od kataru i znowu to samo :(

Czy Wasze dzieci tez tak reagują na te 5?

jeszcze dodam ze od wczoraj w nocy goraczka dalam ok 21 czopka i dopiero dzis o 9 bo zaczynała wzrastac. Rączki i nozki zimne jak lodziki mimo ze ciepło ubrany :( A wlasnie juz zapowiadało sie na cos złego bo od 2-ch dni miał z rana bardzo zimne rączki.

Ostatnia edycja:
Ula Kacper jest tylko rozdrazniony bardzo ale u nas nie pękają dziąsła i na żadne zęby nie reagował gorączką.Najpierw wychodzi jeden kiełek w piątkach potem drugi itd.aż cały ząb wyjdzie.

Ula nie wiem czy Cię to uspokoi ale Asia po każdym przeciwgorączkowym jak zacznie działać ma lodowate stopy i dłonie. Ubieram ją ciepło i przykrywam dopiero jak temperatura spadnie. Jak jest wysoka to rozbieram do golaska.

Nie wiem czy już nie pisałam, ale Asia ma białą plamę na plecach, po prostu jakby pigment się skończył, wygląda na bielactwo (mam koleżankę z tą chorobą więc wiem jak wygląda), trzymajcie mnie bo chyba umrę jak to się potwierdzi:-:)-:)-(

Uuuu... Dziunka to sprawdź to. Mam nadzieję, że to nie bielactwo. Może Asia ma taką urode, tam ciemniejsze plamki a gdzie indziej jaśniejsze :))) Sprawdź co by nie było...

Ula mój przechodzi ząbkowanie bezobjawowo więc też Ci nie pomoge. Konrad w życiu miał może 3 razy katar i to tylko kilka dni. Mam nadzieje, że jak wyjdą wszystkie 5 to przejdą te wszystkie katary i gorączki.

Ostatnia edycja:
reklama
A my mamy w domu pogrom - Hanka ma zapalenie ucha, zapewne po anginie, a Gośka zapalenie krtani. Obie dostały antybiotyk, Gonia ze względu na serducho, a Hanka ponieważ choroba jest zaawansowana.

Do góry