reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ehh.. Ala do wczoraj męczyła się kupą, robiłą tylko takie kleksy. Dziś od rana piszczała co jakiś czas że "pupia piecze" i próbowała z tą kupą. W końcu dostała lekkiej temperatury no i wygląda na to, ze ma zapalenie cewki moczowej :/
Bo piszczy teraz że "pipcia piecze", pokazuje na cipkę i chyba ejst tak, ze probuje zrobic kupe, napina się, przy tym siuśków trochę leci i ją piecze. Biedna :(
Koleżanka lekarka sprawdziła mi że to się leczy furaginem, zobaczymy... Miałam ją jeszcze podmyć Tantum Rosa ale śpi od 17.00 tylko sie przebudziiła i zrobila wreszcie kupe z placzem. Tak mi jej szkoda :(. Mam nadzieje ze sie szybko wykuruje...

reklama
Banan moze skorki od winogron jej zaległy na żołądku? niektóre dzieci sa wrazliwe na nie
Cleo i jak kupka poszła?

Agrafka kiedy idziecie do lekarza? kurcze miałam kiedys zapalenie i jest to baaardzo nieprzyjemne. &&& za Alusie

Banana jak u Was?

Agrafka buziaczki dla Alutki, to jest okropne:-(

Asia ciągle katar, do tego w sobotę obudziła się z zakrwawionym noskiem, i do wieczora miała krwiste smarki. Nie uwierzycie od czego!
O tego hipertonicznego sprayu do nosa. Nie wiem czy Asia ma nosek wrażliwy, czy co, ale zrobiłam przerwę, prysnęłam dziś rano i znowu krew.
Ech...

Agrafka, kurcze, biedna Alusia!!Zdrówka dla niej..
Cleo - i co, poszło?
Dziunka - po sprayu?? A jakiego używasz? Biedna Asieńka..:-(

A mi się dzisiaj udało zapisać Marysię do dermatologa dziecięcego..nie wiem, czy pamiętacie (pewnie nie, bo to było "głupstwo")..Marysia miała na rączkach takie hm..coś jakby gęsia skórka. Jak pytałam pediatrę o to, to mi powiedziała, że nie ma się czym przejmować, bo to zapalenie mieszka włosowego i to przechodzi po jakimś czasie..no i ok, na lewej znikło, ale na drugiej nie i zaczeło się małej to zaogniać czasami..stąd dermatolog (4-go października) i zobaczymy , co powie on..

Dziunka, to było na obu rączkach i przede wszystkim na zgięciu w łokciu i górnej części rączki..teraz właściwie jest tylko na prawej rączce. Wizytę mamy na 4 października, więc "tylko" dwa tygodnie czekania..nie jest najgorzej;-)

A w tym sprayu masz końcówkę dla małego dziecka czy normalną - może o to chodzi?

Zdrowia kobiety dla dzieciaków i dla Was.
Martolinka i Etna - w Sopocie 25 września jest impreza dla sercowców. Światowy Dzień Serca 2011 nie wiem czy będą badania dla dzieci... czytając trochę o tym wyczytałam o badaniach dla dorosłych, może w ramach profilaktyki jakieś badania będą w przychodniach???

reklama
Babki czy Wy dajecie swoim dzieciaczkom DHA? Przychodzą mi informacje dotyczące Kacperka i właśnie przeczytałam że powinnam dawać DHA i wit.D.

tak nam lekarz zalecił od wrzesnia tran norweski [w nim jest DHA] + multisanostol dla dzieci - wiec z wszystkimi potrzebnymi witaminami zeby chronic i uodparniać ogranizm.

Do góry