reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Zdrowka dla Antosia i Joasi:tak:
rzeczywiscie te same choroby a jedna ma antybiotyk a druga nie, tak jak piszecie co lekarz to inne metody. W UK naprawde rzadko przepisuja antyibotyk, z jednej strony dobrze bo z byle powodu nie zapisuja go. Kubus mial raz lekkie zapalenie ucha i nie mial antybiotyku ale szybko mu przeszlo na szczescie.
Za to moj siostrzeniec(8 dni mlodszy od Kuby) mial juz chyba 11 razy:szok: jak tylko pojada do lekarza to wracaja z antybiotykiem.

a my dalej czekamy na list w sprawie naszego szpitala, mam nadzieje ze lada dzien przyjdzie bo chce to miec juz za soba.

reklama
Moja Majka na zapalenie oskrzeli dostawała antybiotyk zawsze, ale w koncu kupiłam nebulizator i teraz mamy z oskrzelami spokój. Bardzo szybko działaja na nia inhalacje, i rzadziej nam choruje.

My mamy inhalator jakis bardzo dobry (z tych specjalistycznych) i kiedy Olis był chory w grudniu inhalowalismy go długo i często a i tak na katar nam nie pomógł, zapalenie krtani a potem na oskrzela zeszło. Ostatnio miał 2 tygodnie katar ale to od zębów i nie bardzo uciążliwy i nawet ani razu nie uzylam. Sama kiedy mialam katar robilam sobie inhalacje i zauwazylam ze po nich wcale katar nie zmniejsza się a wręcz odwrotnie, musialam zawsze po inhalacji dobrze czyscic nos.
No ale mamy inhalator w razie co. Dla mnie to była koniecznosc go miec :) a ze stoi nieuzywany to i dobrze, niech stoi i straszy choroby ;p

Ula ale inhalator to nie czarodziej;-) Nie spowoduje że dziecko cudownie ozdrowieje. Z tego co mi wiadomo to jego działanie właśnie polega na tym że dziecku łatwiej się odkrztusza i rozrzedza wydzielinę np. z nosa. Podawane leki przez inhalację lepiej i szybciej działają.
Sama inhalacja przynosi dziecku ulgę w oddychaniu. Sam w sobie nie leczy a WSPOMAGA leczenie.
Inhalacja na katar? Nieleczony katar trwa tydzień a leczony 7 dni;-)

Nam pomaga bardzo.

ja tez bede bronic inhalacji, a polowa sukcesu jest lek jaki dasz do inhalacji. My za pierwszym razem mielismy za slaby, ale ten mocniejsz dziala cuda. Po 2 minutach od inhalacji osluchowo przez lekarza nieba a ziemia jak przed inhalacja. Wiec dziala, ale z odpowiednimi lekami.

Dziewczyny ja tylko błyskawicą pisze bo Ala śpi.

Jesteśmy w szpitalu - we wtorek wieczorem badania moczu były bardzo złe, we krwi podwyższone CRP. Traifiłyśmy do szpitala z podejrzeniem zakażenia dróg moczowych i dodatkową infekcją oddechową. W szpitalu to się potwierdziło. Ala bierze antybiotyk dożylnie, jest już dużo lepiej, nie gorączkuje i dokazuje, apetyt jej wraca. Ale nie wiem jeszcze ile tu zostaniem.

Na kaszel dostaje tylko - INHALACJE z soli fizjologicznej (widziałam to słowo klucz w poprzednim poście) 3 razy dziennie. Pomagają - kaszel stał się mokry. Do tego oklepywanie.

agrafka zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla Alicji:tak:
abyscie jak najszybciej wyszły ze szpitala i było wszystko ok:)
Biedna Mala :(

reklama
Do góry