reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

To Wy po kałużach, a ja w pełnym słońcu ..:-D gdybym krzyczała "a sio" to bym wzbudziła nie lada sensację :-D rano było koło 10 C a teraz nie wiem, bo siedzę w pokoju z klimą, mam zasłonięte okna żaluzjami i pocę się jak skunks...

reklama
A co Wy z tą pogodą? Anawawka tys blisko mnie a u mnie piknie! Słonce i mega gorąco z wiaterkiem :) Bylismy na dworzu ze 4h, junior padł na drzemkę :)

Dziewczyny no zawstydziłyscie mnie z tym katarem i powiedzeniem. Szkoły pokonczyłam, magistra mam od mniej więcej 8 lat, praca w dobrej firmie na dobrym stanowisku a na powiedzeniach się nie znam ;/ buuuuu idę się ogarnąć ;p

Ula różnych magistrów już na swojej drodze spotkałam więc się nie przejmuj :) żartuję :)
Po prostu jest taka dziwna pogoda , ze niby ciepło , ale wiatr zimny , potem deszcz itp

Klima szumnie powiedziane - takie urządzonko z wyrzucaną rurą na zewnątrz. Buczy jak cholera. W dodatku musimy podstawaić baniak, bo sika :-D:-D
Ula - mówię tu o pogodzie, bo na zachodzie leje, u nas upał jak diabli, a nocą ząb na ząb nie trafia,prawie jak na pustyni, nie wiadomo jak się ubrać jak lezę do pracy, poza tym 4 maja widziałam śnieg, a tu upał 30 C - 20 maja, ogólne jedno wielkie wariactwo pogodowe.

No proszę od razu widać że dzieci na kaszubach zdrowieja bo humorki dopisują :)

ja myślę, że wystarczy jak siągnę stanik na tej wiosce :) juz nie bede musiala śpiewać. Tylko żeby słońce nie zaszło ja zobaczy te moje zdezelowane oponki :p

Dziewczyny ja tylko błyskawicą pisze bo Ala śpi.

Jesteśmy w szpitalu - we wtorek wieczorem badania moczu były bardzo złe, we krwi podwyższone CRP. Traifiłyśmy do szpitala z podejrzeniem zakażenia dróg moczowych i dodatkową infekcją oddechową. W szpitalu to się potwierdziło. Ala bierze antybiotyk dożylnie, jest już dużo lepiej, nie gorączkuje i dokazuje, apetyt jej wraca. Ale nie wiem jeszcze ile tu zostaniem.

Na kaszel dostaje tylko - INHALACJE z soli fizjologicznej (widziałam to słowo klucz w poprzednim poście) 3 razy dziennie. Pomagają - kaszel stał się mokry. Do tego oklepywanie.

alusia calusek ode mnie i ignasia! zdrowiej kochana!

Ja znalazłam super metodę na podawanie antybiotyku - a podać lek mojemu dziecku to nie lada wyczyn;-)
Po prostu jak zaśnie mocniej wkładam do buzi strzykawkę, ona myśli że to cycuś, pięknie wysysa a zanim się skuma podmieniam na butlę;-) i tyle. Banalne prawda? Tylko czemu tak trudno na to wpaść!

Asia biedna torturowana na różne sposoby - pierwsza butla 10 kropli Zyrtecu, druga butla - wit.d3 i wit.c, a butla poranna - probiotyk.

reklama
Ja znalazłam super metodę na podawanie antybiotyku - a podać lek mojemu dziecku to nie lada wyczyn;-)
Po prostu jak zaśnie mocniej wkładam do buzi strzykawkę, ona myśli że to cycuś, pięknie wysysa a zanim się skuma podmieniam na butlę;-) i tyle. Banalne prawda? Tylko czemu tak trudno na to wpaść!

Asia biedna torturowana na różne sposoby - pierwsza butla 10 kropli Zyrtecu, druga butla - wit.d3 i wit.c, a butla poranna - probiotyk.

Ala by sie na to nabrac nie dala :)
Ale w szpitalu jest super grzeczna, bardzo ładnie daje sie badac, do wszystkich sie smieje :) tylko czasem ma napady wscieklaka i froteruje soba podłogi, ale co poradzic...

Mamy zakazenie bakteria Escherichia coli wiec siedzimy tu chyba di piatku nastepnego, bo tyle czasu trwa terapia antybiotykiem dozylnym...

jezu jak dzis goraca...

Do góry