reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

bylam dzisiaj z Kuba znowu u lekarza i mamy czekac na list od specjalisty kiedy sie zglosic do szpitala, mam nadzieje ze pojdzie to w miare szybko i bedzie niedlugo juz po wszystkim :)

reklama
Dziś już doszedł nam katar - przezroczysty na szczęscie (miła odmiana, bo zwykle od razu ma gęsty i zielony).

Szczekała w nocy okropnie, nigdy się z czymś takim nie spotkałam:szok: aż do mamy dzwoniłam co robic w razie ataku duszności... no więc wyjść na świeże powietrze i dzwonić po karetkę...
Bywało groźnie ale w końcu jak w środku nocy zwymiotowała wszystko co w żołądku miała trochę się uspokoiło i spała DOSYĆ dobrze.

Ale nic nie je, nawet pogardziła zakazanymi chipsami, a za które wcześniej dałaby się pokroić. W sumie jej się nie dziwię bo gardło podrażnione...

Dziunka ale co Asi dokładnie jest ? Biedna...
Bo ja oczywiście od razu czarne myśli mam bo czytałam gdzieś ostatnio, ze koklusz powraca i ze szczekający kaszel przy tym jest :/

Agrafka dzięki za info, idę poczytać. A moze lepiej nie...?
Młoda szczeka, dusi się i na końcu wymiotuje. Marudzi, nie je, ale pije, chrypie, ma biegunkę i przezroczysty katar. TO tak w skrócie. Na listopadzie napisałam co u lekarza.

Pola trzymam kciuki.

Antek standardowo zapalenie gardła:baffled: osłuchowo czysto :tak: dostał flavamed i jeszcze krople ziołowe i syrop. Wychodzenie na spacer pani doktor zaleca , ale mam sama zadecydowac w zaleznosci jaka pogoda i jakie samopoczucie małego

Antek standardowo zapalenie gardła:baffled: osłuchowo czysto :tak: dostał flavamed i jeszcze krople ziołowe i syrop. Wychodzenie na spacer pani doktor zaleca , ale mam sama zadecydowac w zaleznosci jaka pogoda i jakie samopoczucie małego

uffff dobrze ze u was nic strasznego, ale i tak miejcie sie na bacznosci

Agrafka dzięki za info, idę poczytać. A moze lepiej nie...?
Młoda szczeka, dusi się i na końcu wymiotuje. Marudzi, nie je, ale pije, chrypie, ma biegunkę i przezroczysty katar. TO tak w skrócie. Na listopadzie napisałam co u lekarza.

Pola trzymam kciuki.

nie wiem co tam napisalas na listopadzie ale to szczekanie to nie zapalenie oskrzeli? ignas rano mial lekkie przeziebienie a juz wieczorem mega zapalenie oskrzeli, a harczal niemilosiernie, nie mogl oddychac:(

Dziunka mamy tą samą chrobę , tzn.nasze dzieci :) Ty dostałaś antybiotyk , ja nie. I za każdym razme na zapalenie gardła dostajemy inne leki.. co lekarz to inne metody

reklama
Moja lekarka na zawalone gardło, migdały daje antybiotyk ZAWSZE. Ale na nic innego. Pewnie na zapalenia oskrzeli czy inne daje, ale my na szczęście nigdy jeszcze, odpukać. A czasem mnie to wkurza bo co przyjdę to wychodzę z pustą receptą i zaleceniem vit C, coś na gorączkę, ew. syropek typu Pyrosal. W sumie to i dobrze:-D

Do góry