E
etna36
Gość
Z syropkow ja polecam Bufenik o smaku smietankowym - u nas sie sprawdza, dziala, smakuje i zbija duzzzzzą goraczke lepiej niz czopek, a jest silny tzn forte i zamiast na ponad 10 kg 5ml wystarczy podac 2,5ml.Dzięki etna.
Właśnie kiedys kupilam nurofen ale mały po nim miał wysypkę, kurczę wywalilam bo on tylko 6 msc moze byc otwarty ale moze bym z innym smakiem sprobowala a nie wiem jaki mielismy. Ibum rzeczywiscie nie zbijał mu gorączki dobrze, ale Oli nie mial aż tak dużej i dobrze sie czuł wiec czopek byl niepotrzebny.
Nam lekarz prywatny niedawno przepisal (jak Oli zabkował i bolało go uszko) eferalgan (paracetamol) 300 mg ale kazał odciąć troszkę. Nie dawałam mu tego i nie czytalam ulotki ale czopki wykupilam na wszelki. Kurczę czytam a tutaj ze dla dzieci w wieku o masie ciala 15-24 stąd kazałó nam odciąć. Wgryzę się w ulotkę jak będzie taka koniecznosc. Kazał nam podawać w razie koniecznosci Ibum w syropie plus czopek.
termometr elektroniczny też mamy ale nie wiem jak on dziala, chyba zaniża. Na podczerwien tez mamy ;P ale najpierw musze zmierzyc rtęciowym a potem mierzę na podczerwien i patrze w ktorym msc mam mierzyc zeby temperatura byla mniej wiecej porownywalna, przeważnie to klatka piersiowa, bo kiedy maly ma gorączkę nawet niewielką skronie są bardzo ciepłe, czółko zimne, i na skroniach pokazauje wtedy z 39-40 kiedy pod paszką jest o wiele niższa.
W pupie nigdy nie mierzylam bo nie przetrzymam go tyle jak rtęciowym.
A czemu do 17 tylko inhalacje?
My robimy ze 3 razy po 5 ml staram sie.
A syrop na katar to mucosolwan, bo chyba jest tez jego odmiana na katar zalegający? Napisz proszę jaka nazwa na przyszłość.
U nas dzis kolejna poprawa. Zmasowany atak na katar znowu dziala Olis spał w dzien 3h
Wierzę ze bedzie lepiej z każdym dniem.
Jesli chodzi o syropek to: Ketotifen HASCO
A do inhalacji kropelki: MUCOSOLVSAN-INHALACJE to łagodzi kaszel i ułatwia odkrztuszanie i dlatego żeby kaszel go nie meczyl w nocy trzeba to robic do godziny 17. Dostaje tego 8 kropli i 1,5ml soli fizjologicznej 2xdziennie. Lekarka mowila że wogole dobrze robic do 17.
Co do termometru to kup sobie w aptece taki prosty; Termometr Microlife MT 16C2 do NPR - PROMOCJA! (1371377357) - Aukcje internetowe Allegro
wsadzasz do tylka 3 sekundy i po sprawie