reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
To jest właśnie to.

mnie sie wydaje ze to jednak nie jest to samo. w starej przychodni jak i w tej nowej powiadomiono nas ze nastepne szczepienie jest w wieku 16 czy tam 18 m-cy [nie pamietam dobrze]. Powiedziano mi tez ze skoro młody ma te szczepienia skojarzone [płatne] to zalecają aby ta tez taka była. Jedyne co to nie dopytałam na co te szczepienie bo jakos tak odległe ze poki co sie nie zastanawiam nad nim.

nie wiem dokladnie o czym gadacie ale u mnie lekarka teraz mowila ze szczepienie 13m bezpłatne a pozniej dopiero w kwietniu płatne bo musi minac rok od pierwszej dawki ... tak mi wytłumaczyła ;] a i pozatym powiedziala mi ze te szczepienie w 13m to mozna polaczyc z jakas płatna dodatkowa mowila od czego ale zapomnialam ;/ a koszt uwaga... 300 zł !! w 2 dawkach ;/

nie wiem dokladnie o czym gadacie ale u mnie lekarka teraz mowila ze szczepienie 13m bezpłatne a pozniej dopiero w kwietniu płatne bo musi minac rok od pierwszej dawki ... tak mi wytłumaczyła ;] a i pozatym powiedziala mi ze te szczepienie w 13m to mozna polaczyc z jakas płatna dodatkowa mowila od czego ale zapomnialam ;/ a koszt uwaga... 300 zł !! w 2 dawkach ;/

Chodzi o szczepienie przeciw ospie. Zastanawiam się czy szczepić czy nie. Prawdopodobnie chłopcy jak zachorują to przechodzą gorzej tę chorobę.

Kasia to pewnie pneumokoki

Chodzi o szczepienie przeciw ospie. Zastanawiam się czy szczepić czy nie. Prawdopodobnie chłopcy jak zachorują to przechodzą gorzej tę chorobę.

a pierdoły opowiadasz nie spotkałam się z tym żeby chłopcy gorzej ospe przechodzili natomiast dorosły jak zachoruje to u niego przebieg może wyglądać nieciekawie

a co najważniejsze szczepionka nie ochroni przed chorobą tylko złagodzi skutki a u dzieci z reguły ciężko ospy nie przechodzą

Kasia to pewnie pneumokoki

a pierdoły opowiadasz nie spotkałam się z tym żeby chłopcy gorzej ospe przechodzili natomiast dorosły jak zachoruje to u niego przebieg może wyglądać nieciekawie

a co najważniejsze szczepionka nie ochroni przed chorobą tylko złagodzi skutki a u dzieci z reguły ciężko ospy nie przechodzą
W 13miesiącu jak byliśmy na szczepieniu to pielęgniarka(znajoma) powiedziała że jest możliwość zaszczepienia w styczniu i marcu na ospę.Koszt około.300zł jednej dawki. Pytałam czy warto_Odpowiedziała że tak bo mimo że przed chorobą się dziecka nie uchroni to będzie ono łagodniej ją przechodziło. Czytałam że chłopcy gorzej przechodzą ospę. Piszę to co wiem że jest sprawdzone.

reklama
W 13miesiącu jak byliśmy na szczepieniu to pielęgniarka(znajoma) powiedziała że jest możliwość zaszczepienia w styczniu i marcu na ospę.Koszt około.300zł jednej dawki. Pytałam czy warto_Odpowiedziała że tak bo mimo że przed chorobą się dziecka nie uchroni to będzie ono łagodniej ją przechodziło. Czytałam że chłopcy gorzej przechodzą ospę. Piszę to co wiem że jest sprawdzone.

hmmmm wiesz ja też mam znajome pielęgniarki (sama pracuję w służbie zdrowia) i mam na ten temat inna opinię moje znajome też poza tym może pomyliłaś z pneumo?? bo ospa jest podawana w jednej dawce??

Do góry