reklama
Dziunka tak mówiły ,że mam przyjść jak bedzie miał półtora roku na to 6w1 nic o tej na różyczkę , odrę i świnkę nie wspomniały. ;/
To jest właśnie to.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
To jest właśnie to.
mnie sie wydaje ze to jednak nie jest to samo. w starej przychodni jak i w tej nowej powiadomiono nas ze nastepne szczepienie jest w wieku 16 czy tam 18 m-cy [nie pamietam dobrze]. Powiedziano mi tez ze skoro młody ma te szczepienia skojarzone [płatne] to zalecają aby ta tez taka była. Jedyne co to nie dopytałam na co te szczepienie bo jakos tak odległe ze poki co sie nie zastanawiam nad nim.
Wg programu na 5-tkę czy 6-tkę powinnyście mieć szczepienie w 13-14 miesiącu a potem w 16-18.
http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx
Bo inaczej rozumiem że Wasze dzieci nie są szczepione przeciwko tym chorobom? Nie rozumiem
Bo inaczej rozumiem że Wasze dzieci nie są szczepione przeciwko tym chorobom? Nie rozumiem
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
nie wiem dokladnie o czym gadacie ale u mnie lekarka teraz mowila ze szczepienie 13m bezpłatne a pozniej dopiero w kwietniu płatne bo musi minac rok od pierwszej dawki ... tak mi wytłumaczyła ;] a i pozatym powiedziala mi ze te szczepienie w 13m to mozna polaczyc z jakas płatna dodatkowa mowila od czego ale zapomnialam ;/ a koszt uwaga... 300 zł !! w 2 dawkach ;/
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
kasia czyli mówimy o tym samym, szczepienie teraz te na 13 m-cy a potem nastepne na wiosne bodajże. Jak mały pojdzie spac to musze poszperac ocb na co, kiedy i wogole.
do poczytania wykaz szczepien do 3 r.ż.
do poczytania wykaz szczepien do 3 r.ż.
Ostatnia edycja:
gosiulek73
mama K&K&A
nie wiem dokladnie o czym gadacie ale u mnie lekarka teraz mowila ze szczepienie 13m bezpłatne a pozniej dopiero w kwietniu płatne bo musi minac rok od pierwszej dawki ... tak mi wytłumaczyła ;] a i pozatym powiedziala mi ze te szczepienie w 13m to mozna polaczyc z jakas płatna dodatkowa mowila od czego ale zapomnialam ;/ a koszt uwaga... 300 zł !! w 2 dawkach ;/
Chodzi o szczepienie przeciw ospie. Zastanawiam się czy szczepić czy nie. Prawdopodobnie chłopcy jak zachorują to przechodzą gorzej tę chorobę.
A
aga4444
Gość
Kasia to pewnie pneumokoki
Chodzi o szczepienie przeciw ospie. Zastanawiam się czy szczepić czy nie. Prawdopodobnie chłopcy jak zachorują to przechodzą gorzej tę chorobę.
a pierdoły opowiadasz nie spotkałam się z tym żeby chłopcy gorzej ospe przechodzili natomiast dorosły jak zachoruje to u niego przebieg może wyglądać nieciekawie
a co najważniejsze szczepionka nie ochroni przed chorobą tylko złagodzi skutki a u dzieci z reguły ciężko ospy nie przechodzą
gosiulek73
mama K&K&A
W 13miesiącu jak byliśmy na szczepieniu to pielęgniarka(znajoma) powiedziała że jest możliwość zaszczepienia w styczniu i marcu na ospę.Koszt około.300zł jednej dawki. Pytałam czy wartdpowiedziała że tak bo mimo że przed chorobą się dziecka nie uchroni to będzie ono łagodniej ją przechodziło. Czytałam że chłopcy gorzej przechodzą ospę. Piszę to co wiem że jest sprawdzone.Kasia to pewnie pneumokoki
a pierdoły opowiadasz nie spotkałam się z tym żeby chłopcy gorzej ospe przechodzili natomiast dorosły jak zachoruje to u niego przebieg może wyglądać nieciekawie
a co najważniejsze szczepionka nie ochroni przed chorobą tylko złagodzi skutki a u dzieci z reguły ciężko ospy nie przechodzą
reklama
A
aga4444
Gość
W 13miesiącu jak byliśmy na szczepieniu to pielęgniarka(znajoma) powiedziała że jest możliwość zaszczepienia w styczniu i marcu na ospę.Koszt około.300zł jednej dawki. Pytałam czy wartdpowiedziała że tak bo mimo że przed chorobą się dziecka nie uchroni to będzie ono łagodniej ją przechodziło. Czytałam że chłopcy gorzej przechodzą ospę. Piszę to co wiem że jest sprawdzone.
hmmmm wiesz ja też mam znajome pielęgniarki (sama pracuję w służbie zdrowia) i mam na ten temat inna opinię moje znajome też poza tym może pomyliłaś z pneumo?? bo ospa jest podawana w jednej dawce??
Podziel się: