reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Nie, nie pomyliłam. Mówiła że następne szczepienie w kwietniu a jakbyśmy chcieli szczepić przeciw ospie to w połowie stycznia i marca.hmmmm wiesz ja też mam znajome pielęgniarki (sama pracuję w służbie zdrowia) i mam na ten temat inna opinię moje znajome też poza tym może pomyliłaś z pneumo?? bo ospa jest podawana w jednej dawce??
Sama nie wiem co robić. Szczepić czy nie.Wydatek duży ale czy nie większe ryzyko?
Dziewczyny a Wy szczepicie przeciw ospie czy nie?
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Nie, nie pomyliłam. Mówiła że następne szczepienie w kwietniu a jakbyśmy chcieli szczepić przeciw ospie to w połowie stycznia i marca.
Sama nie wiem co robić. Szczepić czy nie.Wydatek duży ale czy nie większe ryzyko?
Dziewczyny a Wy szczepicie przeciw ospie czy nie?
nie wiem, nie słyszałam o tym. Żadna lekarka nie mówiła nic o takiej ewentualności. Mówiły tylko o pneumo i memingo - kokach.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Podzielam zdanie Agi444 nie bede szczepic na ospe. Moja mama jest pielegniarka i szczerze to sie usmiałą jak usłyszała ze chłopcy gorzej znosza ospe. Najlepiej zeby dziecko ja przeszło i to jak najszybciej.
Ja w tamtym roku zaszczepiłam Hankę... wypadło to tuż przed urodzeniem Gośki, a w tym roku usłyszałam od pani pediatry, że producent zaleca jeszcze jedno szczepienie na ospę, czyli dwie dawki.... następna "drobna sumka" 130 zł... Więc się zapewne nie zdecyduję, a Gośkę też nie mam zamiaru szczepić na ospę... za dużo naraz jak dla mnie, bo i te 3 i wychodzące ząbki, szkoda mi dziecka...
Ja przechodziłam ospę w 7 klasie, sprzedałam ojcu ją i akurat / tak jak u kirakold / wykluła się u niego w czasie świąt, pamiętam jak się z niego ten biały specyfik sypał... świątecznie było w domu
Ja przechodziłam ospę w 7 klasie, sprzedałam ojcu ją i akurat / tak jak u kirakold / wykluła się u niego w czasie świąt, pamiętam jak się z niego ten biały specyfik sypał... świątecznie było w domu
Ostatnia edycja:
Mi pediatra mowila ze jesli chce koniecznie wydac pieniadze na dodatkowe szczepienie to mam wybrac pneumokoki lub te na "m" niz na ospe. Wiec ja szczepic nie bede.
Dziś 5 dzien po szczepieniu, jak narazie żadnych powikłań ufff
Zaszczepicie na ospę czy nie to i tak maluchy zachorują. Więc sensu nie widzę.
U nas nawet nie zaproponowali mi tego szczepienia a i tak nie miałam zamiaru szczepić.
reklama
dziubasek08
Fanka BB :)
bo to jakoś 2 tygodnie później może być od szczepienia....Mi pediatra mowila ze jesli chce koniecznie wydac pieniadze na dodatkowe szczepienie to mam wybrac pneumokoki lub te na "m" niz na ospe. Wiec ja szczepic nie bede.
bo to o powikłania chodzi....Zaszczepicie na ospę czy nie to i tak maluchy zachorują. Więc sensu nie widzę.
JA jestem generalnie przeciwniczką szczepień ale co do ospy jeszcze nie zadecydowałam...
Podziel się: