reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Trzymam kciuki!

Olaf ma wodnisty katar…od zębów chyba…i kicha często.
Spał krócej niż zazwyczaj, wstało o 12 i nawet łądnie się bawił, zaczęłam szykować nas na spacer i zrobił się nagle bardzo marudny…zrobił kolejne kupsko (od zębów i tyłek ma troszkę odparzony od tego częstego wypróżniania) i dałam mu Camilię, przytuliłam do siebie, a On usnął! Odłożyłam go do łóżeczka i kurcze nie wiem….temperatury nie ma….
Nie wiem co o tym myśleć.

U nas też nocka była o niebo lepsza niż ostatnie. Było jedzonko ale po zaraz spanko. Raz przebudził się z płaczem ale przytuliłam i spał dalej. W ulotce napisane jest ze od 2 do 3 razy na dzień. JA wczoraj dałam przed południem i przed snem i dziś robie tak samo. Wróciła mi nadzieja na sen :)

U Tomiego po szczepieniu biegunka sie pojawila. Dzis podaje mu Smecte, jedna saszetke rozpuscilam rano i popija caly dzien. Poza tym maly szaleje, nic nie widac, zeby mu sie "dzialo". Oby :)

No i po szczepieniu uffff , ulżyło mi. Mała zniosła je tak sobie, plakala tylko chwile, pozniej zaliczyla drzemke na świerzym powietrzu a teraz buszuje. Mam nadzieje ze żadnych skutków ubocznych nie bedzie. Nastepne szczepienie 11.05.2011r. Aaaaa i wazy 10,4kg.

Byłaś jednak teraz? Może ja też pójdę...? Asia już zdrowa...

Wyjątkowa przecież pisałaś że kazały Ci przyjść jak młody będzie miał półtora roku?

Asia ja szczepiłam na rotę, czego żałuję a Ty już nie zaszczepisz bo za późno. Na ospę nie szczępię bo to sensu nie ma, a na pneumo przed pójściem do przedszkola.

U Alicji w żłobku Panie chorują jedna po drugiej na rota.. o dziwo dzieciom prawie nic nie jest jak na razie... Mam nadzieję, że nas nie dopadnie w weekend :/

Ala dostała jakichś krostek czerwonych w pupie - myślicie ze to uczulenie ? W żłobku używają kremu Bambino, ja używałam Linomag i Bephanten do tej pory.

A może nie podmywają pupy albo robią to niedokładnie, za rzadko przewijają?

Asia dostawała bo teściowa niedokładnie myła pupę po kupce, zwróciłam uwagę, dałam szare mydło i pupka jak złoto :)

A może nie podmywają pupy albo robią to niedokładnie, za rzadko przewijają?

Asia dostawała bo teściowa niedokładnie myła pupę po kupce, zwróciłam uwagę, dałam szare mydło i pupka jak złoto :)

Wszystko możliwe, ale nie sądzę - nigdy nie miała pełnej pieluchy jak ją odbierałam. Zobaczę, dam im jutro Linomag.

-----

A to niespodzianka ! :-)
Ala dziś zaczęła ziewać w kąpieli i coś mi białego mignęło w buzi. Wsadzam palucha - o dziwo pozwoliła, a tam prawa dolna czwóra już prawie cała wyrośnięta, i lewa górna też szoruje :)!!!
Nawet nie zauważyłam kiedy...

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj bylam na szczepieniu tzn bylam ale szczepienia nie bylo ;] bo kazala przyjsc jak skonczy pełne 13 miesiecy ;P a pielegniarka kazala przyjsc na poczatku grudnia ;P i wes sie dogadaj ... zrobila tylko bilans Paweł w bodajze 2 miesiace nie chce mi sie patrzec dokladnie przytył uwaga .... 60g :D hahaha teraz wazy 9.5 kg :) ogólnie wsyztsko ok :D a i wzrost nie pamietam dokladnie ale ok 76-78 wiec myslalam ze niski ale wg siatki jest po srodku wiec ok :)

reklama
Dziunka tak mówiły ,że mam przyjść jak bedzie miał półtora roku na to 6w1 nic o tej na różyczkę , odrę i świnkę nie wspomniały. ;/

Do góry