reklama
dziubasek08
Fanka BB :)
Oby tak było!Wiesz jak odpowiednio zadbasz to powikłań nie będzie, tak myślę.
Wiesz jak odpowiednio zadbasz to powikłań nie będzie, tak myślę.
Odpowiednio czyli jak??
Do poczytania o szczepieniach: http://forum.we-dwoje.pl/topics20/szczepienia-vt5346.htm
Ostatnia edycja:
martolinka
Mama i nie tylko :-)
młody dodatkowo dostał suchego kaszlu , katar nie przechodzi. Podjechałam z nim rano na wizyte do pediatry- nie naszej- a ona kazała czyscic nos i masc majerankowa stosowac. Nie wiem , gdzie to zgloscic!!! co to za lekarz. Pogrzebałam w necie i znalazłam dobrego pediatre z wizytami domowymi i ma byc dzis około 19-20.
Antek łądnie je , bawi sie , ale ten kaszel i katar utrudnia mu zycie. Nie ma co zwlekac , bo jeszcze na oskrzela mu sie przerzuci
Antek łądnie je , bawi sie , ale ten kaszel i katar utrudnia mu zycie. Nie ma co zwlekac , bo jeszcze na oskrzela mu sie przerzuci
gosiulek73
mama K&K&A
Ja też nie będę szczepić naospę. Macie rację.
Dziewczyny co dajecie dzieciakom na ząbkowanie? Mojemu małemu wychodzą chyba trzonowe i jest nieznośny szczególnie nocą.Choć szczerze powiem że nocy od początku nie przespał żadnej Wasze śpią?
Jeszcze jedno może któraś miała taki przypadek. Kacper ma czasami nierówne źrenice. Byliśmy i u okulisty i neurologa. Neurologicznie jest ok. Rozwija się bardzo dobrze.Okulista zbadł tylko reakcję na światło i też ok.
Nie wiem już co mam myśleć.Martwię się.:-(
Dziewczyny co dajecie dzieciakom na ząbkowanie? Mojemu małemu wychodzą chyba trzonowe i jest nieznośny szczególnie nocą.Choć szczerze powiem że nocy od początku nie przespał żadnej Wasze śpią?
Jeszcze jedno może któraś miała taki przypadek. Kacper ma czasami nierówne źrenice. Byliśmy i u okulisty i neurologa. Neurologicznie jest ok. Rozwija się bardzo dobrze.Okulista zbadł tylko reakcję na światło i też ok.
Nie wiem już co mam myśleć.Martwię się.:-(
Wróciliśmy od ortodonty. Szpare Tomiego trzeba zrobic, ale jak bedzie mial ok 3 lata. Wtedy dopiero da sie z dziecmi dogadac i potrafia siedzieć spokojnie, teraz ten zabieg jest niewykonalny hehe
Dostalam tez zalecenia odnosnie utrzymania zdrowych zabkow. Mycie 2x dziennie, niekoniecznie pasta, sama woda jest ok i dziecko nic nie polyka. Dodatkowo butle i smoczek w kosz. Mleko niekapkiem bede podawac. Karmienie wieczorne musze przestawic, zeby nie szedl spac po butli, tylko raczej przed kapiela mu dac jesc - chodzi o te nieumyte zabki, bo jak karmie po kapaniu to mi zasypia w trakcie i odkladam do lozeczka
No i nocne jedzenie tez niedobre.
Wszystko to sie zastosuje, no ale raczej po kolei, zeby Tomi mi szoku nie przezyl ze na raz mu wszystko odebralam hehe
Dostalam tez zalecenia odnosnie utrzymania zdrowych zabkow. Mycie 2x dziennie, niekoniecznie pasta, sama woda jest ok i dziecko nic nie polyka. Dodatkowo butle i smoczek w kosz. Mleko niekapkiem bede podawac. Karmienie wieczorne musze przestawic, zeby nie szedl spac po butli, tylko raczej przed kapiela mu dac jesc - chodzi o te nieumyte zabki, bo jak karmie po kapaniu to mi zasypia w trakcie i odkladam do lozeczka
Wszystko to sie zastosuje, no ale raczej po kolei, zeby Tomi mi szoku nie przezyl ze na raz mu wszystko odebralam hehe
Gosiulek i wszystkie ząbkujące - podobnież dobre na dolegliwości jest danie dziecku korzenia irysa - jako gryzaka... nie stosowałam, ale gdzieś mi się obiło o uszy. Tutaj adres TANIO: Korzeń Irysa na ząbkowanie, Grunspecht - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Wróciliśmy od ortodonty. Szpare Tomiego trzeba zrobic, ale jak bedzie mial ok 3 lata. Wtedy dopiero da sie z dziecmi dogadac i potrafia siedzieć spokojnie, teraz ten zabieg jest niewykonalny hehe
no to sprawe masz rozwiązaną i przynajmniej jestes spokojniejsza no i super.
Kasiula a co z ząbkiem Pawełka? sprawdzałas gdzies ta kropke na czwórce bodajze, tak??
Dziunka moze Asia przeczuwa ze jutro sie cos bedzie działo
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Byłą pani doktor młody dostał lekarstwa na szczescie antybiotyku nie trzeba. Obejrzała go z kazdej strony . I mogłam sobie z nia pogadac na rozne tematy m.in. jej zdanie na temat szczepionki MMR - dane o autyzmie to bzdura która zostałą przez jej autora odowołana. Niestety został osiagniety cel- panika rodziców.
to taki głos w dyskusji
to taki głos w dyskusji
Podziel się: