reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

witam po wekendzie... u nas kiepsko się zaczął ten tydzień.
Nikola od rana temperatura. Rano zmierzyłam to było 37,8 a w ciągu godziny wzrosła do 38,9 (po odięciu). Dałam nurofen i poszłam do lekarki żeby ja osłuchała bo się wystraszyłam lekko. Małą nie chciała za bardzo jeść nawet swojego ulubionego serka więc coś mnie tknęło. Ma lekko zaczerwienione gardło, ale równie dobrze może być to trzydniówka. Dostała antybiotyk jeśli temperatura do wieczora by się utrzymywała. Mała poszła spać i miała 38,1 dałam czopek. Przed snem zrobiłam inhalacje solą fizjologiczną nebulizatorem, dałam wapno, tantum verde ale antybiotyku nie. Chce jej oszczędzić i nie wiem co robić bo diagnoza jest niejednoznaczna. Bo przy trzydniówce też jest gorączka a małej nic poza tym zaczerwienionym gardłem nie jest. Jutro mam oddać mocz do badania. Nie wiem czy podawać anty czy nie?? To był lekarz dyżurujący a nie moja pediatra. Nie wiem czy jej wierzyć bo jak Nikola miała kiedyś czerwone gardło i katar i stan podgorączkowy to obyło się bez antybiotyku.

reklama
dziewczyny, wspolczuje

mamulica, my mielismy rota bez biegunki, i takie wymioty jak u ciebie, wiec biegunka nie zawsze musi wystepowac

Moim zdaniem dobrze ze nie dalas antybiotyku bo przecież jeżeli to infekcja wirusowa to antybiotyk nie pomoże. Mój też jak byliśmy na pogotowiu z kupką miał lekko zaczerwienione gardło ale nie na antybiotyk, on ciągle piszczy, krzyczy więc kto wie czy to nie od tego.

Ostatnia edycja:
Rany, co jest z tymi dzieciaczkami... Alicja ma dziś biegunkę, a w dodatku coś ją chyba wczoraj na spacerze pogryzło i ma dwa duże bąble na rączce i stopie, a na łydce ogromny odczyn, normalnie jak dwie 5-złotówki :/

u nas choroby ciąg dalszy w nocy o 24 po 5 godzinach od podania czopka temp wróciła na 39,1 o 6 rano to samo. Na dodatek małej miałam zebrać mocz do badania ale trzymałam ją przez 2 godziny bez pampersa i w ogóle nie sika, ale to pewnie przez taką wysoką gorączkę. Teraz usnęła. Już nie wytrzymałam i podałam antybiotyk.

reklama
co ile i przez ile dni można stosować leki obniżające gorączke? Ja średnio podaje co 6 godzin zamiennie raz nurofen w syropie a raz paracetamol czopki.

Do góry