reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
poradźcie mi:
od piatku Michał jest n antybiotyku z powodu zapalenia ucha. Juz po podaniu antybiotyku doszedl kaszel, mokry, uciążliwy tak, ze momentami sie dusi. Mam jutro znów iśc do lekarza? czy czekac aż antybiotyk zadziała? (przy zapaleniu oskrzeli bral ten sam więc jest szansa, ze na kaszel by podziałał ale może potrzeba coś jeszcze?)
Jutro nie będzie tego lekarza co nam przepisała antybiotyk, musielibyśmy iśc do innego

MAMY NORMALNĄ KUPĘ:-DTzn nie wodnistą ;-)

Ale za to ostatnia noc masakryczna, od 22 do 7 co pół godziny do cyca, smoczek bleee i dopiero o 7 A wpadł na pomysł posmarowania dziąseł Bobodentem (no, raczej większość na ustach wylądowało;-)) i młoda od razu padła jak kawka i spała 2 godziny!
Dziś wieczorem nakarmiłam kaszką na dobranoc Bobovity, dopoiłam cycem, nasmarowałam Bobodentem - i mała odleciała w ciągu paru sekund!

EDIT: W trakcie pisania postu obudziła się i nie chce zasnąć. Tzn chce a nie może, kręci się, wierci i wyraźnie męczy:dry:

Gratulacje kupy.
U nas dwie ostatnie nocki masakra ze spaniem. Przedwczoraj nie mogla zasnac i poplakiwania, pojekiwala az dostala histerii z nerwow i zaczela sie tak drzec, ze nie wiedzielismy co robic, w koncu zasnela u meza na rekach ok. 3 w nocy, chodzil z nia po mieszkaniu biedak az odleciala. Wczoraj zasnela ok. 21 i o 1 w nocy obudzila sie z hukiem, zaczela sie znow drzec w nieboglosy i znow skonczylo sie na noszeniu. No i nie wiem, czy to zeby (mam nadzieje), bo jak to wytlumaczyc? Boje sie co bedzie dzis, nawet cyc nie pomogl, tak krzyczala glosno. Jakby ja cos naprawde bolalo, to by nie przestala chyba plakac nawet na rekach?
Probowalismy dac jej Calpol ale nic nie wziela, nie dala dzioba otworzyc.

:(((((((((((((((((((((
ja juz naprawde nie wiem co się dzieje....
Kuba dostał gorączki a Michał dostał biegunki :(((((((((((((((999
podsuumowjąc mamy: zapalenie gardla, zapalenie ucha, wielki katar, mokry kaszel i biegunkę
ie, ze co dzień dochodzi cos nowego, mimo, ze bierzemy antybiotyk tzn Michał, Kuba na razie nie ale nie wiem jak to sie skonczy

poradźcie mi:
od piatku Michał jest n antybiotyku z powodu zapalenia ucha. Juz po podaniu antybiotyku doszedl kaszel, mokry, uciążliwy tak, ze momentami sie dusi. Mam jutro znów iśc do lekarza? czy czekac aż antybiotyk zadziała? (przy zapaleniu oskrzeli bral ten sam więc jest szansa, ze na kaszel by podziałał ale może potrzeba coś jeszcze?)
Jutro nie będzie tego lekarza co nam przepisała antybiotyk, musielibyśmy iśc do innego

Wspolczucia kilolku. Ja bym poszla do lekarza, bo po antybiotyku powinno przechodzic, a nie sie pogarszac. Moze potrzebujecie innych lekow? Albo innej opinii? Idz, niech oslucha malego znowu.

:(((((((((((((((((((((
ja juz naprawde nie wiem co się dzieje....
Kuba dostał gorączki a Michał dostał biegunki :(((((((((((((((999
podsuumowjąc mamy: zapalenie gardla, zapalenie ucha, wielki katar, mokry kaszel i biegunkę
co dzien dochodzi cos nowego. Już nie wiem teraz czy ja panikuję, czy naprawdę xle się dzieje. Niby cąłość jest dośc normalna przy chorobie ale martwi mnie, ze co dzień dochodzi cos nowego, mimo, ze bierzemy antybiotyk tzn Michał, Kuba na razie nie ale nie wiem jak to sie skonczy

O, matko. Ja to bym poszła do innego lekarza. Albo nawet dzisiaj uderzyłabym na pogotowie, a nuż zbada ktoś na oddziale dziecięcym.

dziunka Gratuluje kupki :tak: (śmiesznie to brzmi) , może daj jej czopek p/bólowy
kilolek współczuje , pamiętam jak Kuba miał 3-dniówkę i jaki był marudny i wogóle a Ciebie dwójka chorych :-(
dziewczyny zdrówka dla maluchów :tak::tak::tak:

Myślałam o czopku, A nalegał, ale w końcu nie dałam...

Była znowu kiepska noc, dziąsła wyraźnie rozpulchnione....

U nas maskara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczęło się niespodziewanie i nagle. Siedział sobie i sie bawił i nagle zaczął marudzić i się rozpłakał... :-(. I płakał bez przerwy 1,5h po czym padł (zupełnie nie w porze drzemki). jak się obudził chwilę się uśmiechał, powygłupiałam się z nim, po czym znow płacz okropny i teraz znowu padł. Temp w dupce 39!!!!! Dałam nurofen...

reklama
Do góry