reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
no kur.... młody ma zapalenie ucha!!!! Z dnia na dzien coraz bardziej marudny, dzis po poludniu straszliwie wył przez godiznę, przy tym słanial się strasznie. Poleciałam do lekarza i mówię,z ę moim zdaniem mu się pogarsza. Najpierw się wkurzył,z e nzowu przylazłam (bylam w środę, bo gorączka wyskoczyla, i w piatek bo jeść nei chcial - zapalenie gardła jaks ie okaząło) i troche mnie zwymyslal co ja tam wiem, ze na jakiej podstawie, ze jak to? itd ale MIALAM RACJE!! zajrzał do ucha i od razu inna gadka. Jednak matka wie najlepiej! No i kurcze antybiotyk niestety. jutro mamy w domu posiedzieć a w niedzielę już mozemy wyjsc na dwór. Szkoda mi go strasnzie, osłabiony est bardzo

kilolku przesylam dobre fluidy z wakacji dla michasia:)

Ula a jak kupy?

U mnie dzisiaj Michaś glut do pasa, kaszel mokry jak przy gruźlicy,, Kuba stan podgorączkow, katar i oslobiony. Ktos mi potrafi powiedzieć co jest????????Bo mi już ręce opadają. Niby nie są jacyś strasnzie chorzy ale niemal co dzień dochodzi coś kolejnego. A żeby nie było - leki przyjmujemy i ściśle stosujemy sie do zaleceń lekarzy

Kilolku u nas kupki już lepsze niż ostatnio bez wody, śluzu itd ale rzadkie, żółte i często. Ok 4 kup większych, i 1 mniejsza lub popuszczona. Te kupy wyglądają mi jak przy ząbkowaniu, ale te co są teraz. Do tego mały stał się bardziej płaczliwy, marudny jak nie to dziecko bo Oliwierek do cud miód dzieci należy ;D Pupka wyleczona, zaglądam w buziolę i zębów nie widzę, ale przed pierwszymi ząbkami wiem ze takie kupy były ok 3 tygodni, przed drugimi nie pamiętam ale też były (rubrykę skasowałam w Olierkowym planie dnia w zeszycie). Nie daję małemu żadnych owoców, glutenu itd.
Ostatnio pisałam ze współczuję dziewczynom bolesnego ząbkowania i marudnego i co...zapeszyłam. Więc już nic nie piszę ;P
Zdrówka dla chłopaków.

MAMY NORMALNĄ KUPĘ:-DTzn nie wodnistą ;-)

Ale za to ostatnia noc masakryczna, od 22 do 7 co pół godziny do cyca, smoczek bleee i dopiero o 7 A wpadł na pomysł posmarowania dziąseł Bobodentem (no, raczej większość na ustach wylądowało;-)) i młoda od razu padła jak kawka i spała 2 godziny!
Dziś wieczorem nakarmiłam kaszką na dobranoc Bobovity, dopoiłam cycem, nasmarowałam Bobodentem - i mała odleciała w ciągu paru sekund!

EDIT: W trakcie pisania postu obudziła się i nie chce zasnąć. Tzn chce a nie może, kręci się, wierci i wyraźnie męczy:dry:

:(((((((((((((((((((((
ja juz naprawde nie wiem co się dzieje....
Kuba dostał gorączki a Michał dostał biegunki :(((((((((((((((999
podsuumowjąc mamy: zapalenie gardla, zapalenie ucha, wielki katar, mokry kaszel i biegunkę
co dzien dochodzi cos nowego. Już nie wiem teraz czy ja panikuję, czy naprawdę xle się dzieje. Niby cąłość jest dośc normalna przy chorobie ale martwi mnie, ze co dzień dochodzi cos nowego, mimo, ze bierzemy antybiotyk tzn Michał, Kuba na razie nie ale nie wiem jak to sie skonczy

dziunka Gratuluje kupki :tak: (śmiesznie to brzmi) , może daj jej czopek p/bólowy
kilolek współczuje , pamiętam jak Kuba miał 3-dniówkę i jaki był marudny i wogóle a Ciebie dwójka chorych :-(
dziewczyny zdrówka dla maluchów :tak::tak::tak:

reklama
Do góry