reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
u nas wyszedł 3 ząbek, a ja się cały dzień zastanawiałam czemu marudzi :))
Pianistka a może ta kupka była od czegoś co ty zjadłaś. Przecież ty cyckowa. U mojej nuśki też zdarzają się różniaste kupy od piaskowych po czarne.

U nas prawdopodobnie przebiła się górna jedynka, coś tam widzę ale mały nie daje sobie zajrzeć. Ta noc była okropna; mały cały czas popłakiwał, rzucał się, szlochał we śnie itd a ja budziłam się co chwila, małego wzięłam do siebie. Wiem przynajmniej co się dzieje - ząbkujemy ;/
Nie wspomnę już o codziennym usypianiu, od kilku dni mały od ostatniej drzemki do zaśnięcia nocnego ma 5-6h to dla niego bardzo duża przerwa bo w dzien spimy co 2h. Usypianie wychodzi nam okropnie, na ręku też nie (w dzien zasypia tak), na łóżku ja z jednej strony, mąż z drugiej a on się turla, wstaje, siada, podnosi się i upada buzią na łóżko bo taki padnięty. Wczoraj padł nam ok 22.30, zawsze usypiał ok 20-21 a był czas że po 19. Teraz mama mu spiewa ale coś czuję ze będę musiała go wziąć na łóżko. Na dodatek dziś lub jutro dostanę okresu i szlak mnie trafia....................................

jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-( nie sądzę żeby była głodna, bo wieczorem daje jej kaszkę i cyca. Kurcze, moze pić jej się chce, ale czy wstawałaby z tego powodu aż tak często?????????????????????? No chyba, że to zęby, teraz idą dolne dwójki, tylko wcześniej przy ząbkach taki9ch akcji nie było.......................
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/

reklama
jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-( nie sądzę żeby była głodna, bo wieczorem daje jej kaszkę i cyca. Kurcze, moze pić jej się chce, ale czy wstawałaby z tego powodu aż tak często?????????????????????? No chyba, że to zęby, teraz idą dolne dwójki, tylko wcześniej przy ząbkach taki9ch akcji nie było.......................
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/
ja tak mam caly czas ;/ czasem przerwa max 4h ale to Paweł musi byc bardzoooooo zmeczony ...

Do góry