reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-( nie sądzę żeby była głodna, bo wieczorem daje jej kaszkę i cyca. Kurcze, moze pić jej się chce, ale czy wstawałaby z tego powodu aż tak często?????????????????????? No chyba, że to zęby, teraz idą dolne dwójki, tylko wcześniej przy ząbkach taki9ch akcji nie było.......................
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/

albo zeby albo ma intensywny rozwoj i mozg kaze jej ciagle cwiczyc;) u mnie tak jest za dnia, jak ma zasnac, jest potwornie zmeczony, ale siup i na brzuch i na raczki i sie kiwa kwilac przy tym:/ ech ta moja parowka:/ bidulki te nasze dzieci, przeczekac, przytulac, calowac, glaskac, spiewac, mruczec:)

reklama
Pianistka a może ta kupka była od czegoś co ty zjadłaś. Przecież ty cyckowa. U mojej nuśki też zdarzają się różniaste kupy od piaskowych po czarne.

Raczej malo prawdopodobne, bo ja jem prawie wszystko od dluzszego czasu i nic malej nie bylo, mnie trzymam diety zadnej. A mala robi rozne kupy, ale jak jest na zelazie to robi gestsze i ciemniejsze. Przez dwa dni miala dietke (nie dawalam owocko bo kupa taka rzadka byla ani obiadku, w sumie tylko piers, troszke kleiku kukurydz. i chrupki kukurydziane. Teraz juz wrocilo do normy, ale odstawilam gluten (chlebek). Podam znow za kilka dni i zobaczymy.

jestem wykończona, moje dziecko wraca do okresu wczesnego niemowlaka :-:)-:)-(, Budzi się co 2, 3 godziny , jak się przebudza, od razu wstaje i trzyma się łóżeczka i kwili :-
Może któraś mama była w podobnej sytuacji????????? Co ja mam kurnaśka robić :-/

U nas to samo. Jak sie rozbudzi to pomaga jedynie cyc niestety. Glaskanie i mruczenie odpada zupelnie. Albo znajdzie jakas ziwaczna pozycje w ktorej znow zasnie, albo cyc.

U nas ostatnie noce też tak wyglądają. Dziś wybudził się ,wstawał, kłądł się, oj co on nie wyprawiał, przekręcął się na boki, spał z pupą w górze, blablabla jak wiedziałam ze od ostatniego jedzonka mija 3h dałam jeść, jak mniej to pić, jak wszystko dałam to wzięłam na ręce położyłam na podusi, przycisnęłam mocno, polulałam, i tak z nim na ręku położyłam się na poduszce, bardzo ładnie się uspokoił, ściśniety poczuł się bezpiecznie, potem sturlałam go na poduszkę i spaliśmy przytuleni, już bardzo ładnie do rana!

Wiewiora u nasdzis taka noc byla. od 20-1 bez pobudki a potem doslownie co godziny. Mleczka 2 lyki i dalej spal , a czasem tylko poglaskac. zobaczymy co dzisiaj bedzie

ehhhh, to nie jestem sama, trochę to pocieszające ;-) Mama nadzieje, że pełnia się dla naszych wampirków skończy i będziemy miały słodkich śpioszków w domach :-)

ja też próbuję małą przycisnąć do poduszki, otulić ją pieluszką, albo przytulić do siebie, czasem pomaga, czasem jest jeszcze większy krzyk i wygibasy, dzisiaj pomogło smyranie po twarzy moimi włosami :-/

u nas juz 4 noce takie, masakra. dzis o 4 rano dalam viburcol, bo juz nie mialam sily. spala do 7, potem marudzenie 10 min drzemki, marudzenie, 30 min drzemki, marudzenie i o 18 spac. na razie 2 razy obudzila sie na cyca i spi,ale na pewno znowu sie zacznie okolo 2-3 :/

u mnie jak sie wierci to wystarczy ze dam mleczka i spi dalej:/ a nad ranem polik do polika, jakis calusny i przytulak ten moj syn;D ale mnie to cieszy jak cholera, w koncu ktos sie przytula bezinteresownie;)

Kiragold to mnie rozbawiłas:-Dbo doroslejsi faceci to zawsze maja jakis interes:tak:
u nas kolejna noc z przebudzaniem sie.. i wiecie co moze to faktycznie przez ta pelnie.bo juz nie wiem co

reklama
a my znow aparatujemy po miesiacu przerwy... czekalismy na nowe wkladki bo poprzednie piszczały cos... mały troche pobudzony i czuły na dzwieki pewnei bedzie marudny przez kilka dni itp

Bedzie dobrze, przyzwyczai sie, jest malutki wiec nie bedzie mu ten aparat jeszcze przeszkadzac i nie bedzie probowal sciagac.

Do góry